Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - gte-bjørn

#1
På mine to bilferier i Norge har jeg hatt med både schuko-lader og Type 2 ladekabel og har hatt nytte av begge. Bl.a. gratis lading på hotellet et par plasser, og for rimeligere lading når jeg har god tid, eller i parkeringshus. Det er ekstra rom under bagasjerommet hvor det til nød er mulig å få plass til Type 2-kabelen men siden jeg var alene i bilen så er det like greit å ha den liggende på gulvet foran baksetet.
#2
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Uno-X med ladepris på skilt
fredag 05. juli 2024, klokken 11:15
Jeg valgte å kun lade til 90% før avreise Trondheim og hadde 15% ved ankomst Uno-X Elverum. Til min overraskelse var kun én av 8 plasser i bruk og da jeg var ferdig (ladet til 90%) ca. kl. 15 på onsdag, så var jeg faktisk helt alene. Tydelig at mange ikke var klar over den gunstige prisen. Snakket men en som ladet på Mer fordi denne var rett ved Burger King, han angret nok  ::)
#3
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Uno-X med ladepris på skilt
mandag 01. juli 2024, klokken 22:07
Da er det fristende å ikke lade til 100% når jeg skal kjøre Trondheim til Oslo på onsdag.  8) Hadde uansett tenkt å lade på Uno-X Elverum.
#4
Kjøpe elbil? / Sv: Registreringsnummer
torsdag 09. mai 2024, klokken 11:48
Jeg har sett en fossilbil med lavt EX-nummer, tror jeg fant ut at denne serien tilhørte Bodø.

Sverige og Danmark har ingen spesielle skilter for elbiler og ikke Finland heller tror jeg. Jeg var i Litauen ifjor og der så jeg de hadde egne serier for dem, husker ikke nå hva det var.
#5
ID.3 / Sv: Kartoppdatering?
lørdag 20. april 2024, klokken 10:38
Men hvis den laster ned fra aktuelle områder etter behov så vil det jo ikke være én bestemt versjon. Sist jeg lastet ned Europa-kart til min Golf i juli '21 så var filen på 15 Gb, tviler på om bilen vil laste ned noe så stort over 4G.
#6
ID.3 / Sv: Kartoppdatering?
mandag 15. april 2024, klokken 23:14
Jeg aner ikke når jeg får oppdateringer, kan ikke se at jeg får melding om det noe sted. Men jeg vet at det skjer, for mellom 23. og 26. desember dukket Nydalsbrua i Trondheim opp (den åpnet 16. oktober). Men hvor mye er faktisk oppdatert? I manualen står det noe om at den oppdaterer områder du kjører ofte, eller noe slikt. Hvis jeg kjører inn i et område der bilen aldri har vært (f.eks. alt nord for Steinkjer), vil jeg da fortsatt ha gamle kart en god stund?
#7
ID.3 / Merkelig svart skjerm-opplevelse
lørdag 23. mars 2024, klokken 23:00
På vei hjem fra skitur idag hørte jeg plutselig et skarpt *biip* fra infotainment-systemet som jeg aldri har hørt før, samtidig gikk skjermen helt i svart. Etter noen sekunder mulmet jeg "Hva i svarte?" og like etter begynte skjermen å komme tilbake. I en liten snakkeboble nederst stod det "svarte?". Damen svarte "jeg har ingen skjerm, så jeg kan ikke vise deg kartet" :o

Etter noen sekunder kom skjermen helt tilbake men nå med skjermbildet for Android Auto istedet for mitt standard-oppsett, og den fortsatte podcasten jeg hørte på. Der viste den kart fra OSM-appen (OpenStreetMap), kanskje fordi den trodde jeg hadde bedt om "kartet"?

Noen andre som har opplevd noe lignende? Jeg fikk vel og merke *ikke* den vanlige oppstarten som kommer hvis infotainment rebooter, noe jeg har opplevd noen få ganger.
#8
ID.3 / Sv: Rekkevidde i app og bil ikke enige
lørdag 09. mars 2024, klokken 22:11
Appen og bilen skal nok vise det samme hvis du sjekker samtidig. Men ellers er det veldig avhengig av hva forbruket har vært nylig. Den ene målingen du har ved 80% kan f.eks. ha vært etter å ha kjørt mye oppoverbakke, på motorvei, i veldig kaldt vær e.l. og så antar den at dette vil fortsette.
#9
ID.3 / Sv: Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 22:47
Jeg sjekket min VIN på den siden, og den listet kun opp de tre tingene jeg har fått utført, men sier de er "Outstanding". ::) Ikke helt til å stole på men man kanskje ikke forvente at de har alle data herfra Down Under ;)
#10
ID.3 / Sv: Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 22:30
Sitat fra: daktari på søndag 28. januar 2024, klokken 18:52Det er en sw oppdatering ute for håndtak. Og det mekaniske kan jo svikte. Verksted neste.

Har du mer info om dette? Nei jeg tror ikke det er noe mekanisk. Jeg skal snart ha service og kan da det opp da, det er jo ikke en kritisk feil.
#11
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
søndag 28. januar 2024, klokken 21:17
Nei, ingen ladebonus på meg :( Det hjelper ikke at jeg har ladingene i appen, jeg hadde ikke aktivert bonus på forhånd. Jeg gjorde det nå og fikk 50kr men det står 0/10 så jeg antar det bare er en startbonus. Edit: så da deaktiverte jeg den, ingen vits før jeg skal på langtur igjen.

Så da lurer jeg fortsatt på hvor mye jeg gikk glipp av, er det et visst antall %?
#12
ID.3 / Døråpning med "keyless" virker ofte ikke.
søndag 28. januar 2024, klokken 18:02
Jeg har periodevis vært plaget med at min ID.3 ikke vil åpne dørene når jeg tar hånden innenfor håndtaket. Det har kommet og gått men nå skjer det kanskje hver tredje gang eller mer. Det virker helt vilkårlig. En sjelden gang er det låsing som ikke virker, og én gang ville bakluken ikke åpne seg. Jeg må finne fram nøkkelen og trykke på åpne-knappen, og da virker det alltid.

Jeg kan etterhvert eliminere flere feilkilder:

 - Det er ikke nøkkelen, for jeg har samme problem med begge nøklene
 - Det er ikke dårlig batteri, for det feiler også med nytt batteri, og med flere ulike nye batterier.
 - Det er ikke bilen som generelt ikke gjenkjenner nøkkelen, for det skjer også etter at den har blinket med lysene for å vise at den har registrert den. Og den reagerer også hvis jeg klikker på sensoren som skal låse døren. Og jeg har aldri problemer med å starte bilen.
 - Det er ikke selve sensoren ved dørhåndtaket på førersiden, for når den ikke vil åpne så vil den heller ikke på passasjersiden. Tilsvarende de få gangene den ikke vil låse.

Jeg har forøvrig lenge stusset over at den ikke "hilser" med lysene når jeg nærmer meg. De første månedene gjorde den det alltid, senere ble det sjelden eller aldri og nå virker det som den kun gjør det når det er mindre enn et par timer siden jeg parkerte. Men det ser ikke ut som det er noen sammenheng med om opplåsing virker eller ikke.

Er det andre som har opplevd noe lignende? Jeg har 22-modell med SW 3.2 men problemet viste seg også med SW 2.4.
#13
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
søndag 28. januar 2024, klokken 17:34
Ja men da har jeg jo gått glipp av endel da, siden jeg ikke opparbeidet noe bonus på de ladingene. :(
#14
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Eviny ladestasjoner
lørdag 27. januar 2024, klokken 22:34
Bilkraft-bonus? Oops, det hadde ikke jeg oppdaget at fantes. :-[  Jeg ser at jeg ladet 11 ganger på Eviny fra juli til desember ifjor så ville ha kunnet bruke den. Hvor mye gikk jeg glipp av?  ::)
#15
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Circle K på ville veier?
onsdag 17. januar 2024, klokken 17:13
Jeg har ladet hos CK Klett sist sommer (som en test, bor i Tr.heim). Men så har jeg også registrert meg, lastet ned appen og registrert ladebrikke fra Møller.  8) Shell like ved har forøvrig Recharge ladestasjon.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA