Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Arha

Sider: [1] 2 3 ... 43
1
Ladeplasser og ladekabler / Sv: ElbilAppen med ladekart og ruteplanlegger
« på: Tirsdag 19. Mai 2020, klokken 16:37 »
Noe jeg heller ønsker meg enn forslag til spesifikke ladestopp:

Man legger opp rute, med mulighet for waypoints. Når man får opp ruteforslaget, kan man også hente opp en kronologisk liste over ladeplasser langs ruten, og med angivelse av avstand fra start, gjenstående til mål, og angivelse av antatt gjenværende batteri ved ankomst.

På hver av ladeplassene kan man også klikke seg inn på en liste over attraksjoner, butikker, spisesteder, kiosker etc i umiddelbar nærhet til ladestasjonen. Så kan man velge seg ulike filtre for hva man ønsker ladeplassen skal tilby.
Støtter dette!  :+1:

2
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Mandag 18. Mai 2020, klokken 11:37 »
Nå har Battery day blitt utsatt nok en gang, til juni eller juli. Elon mener det er viktig at mye folk kan være tilstede der.
https://www.torquenews.com/1/tesla-battery-day-postponed-new-announcement/amp

3
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Shell ReCharge/NewMotion erfaringer
« på: Torsdag 14. Mai 2020, klokken 00:02 »
Jeg brukte dem en del i fjor sommer på ferie i Tyskland, Nederland og Belgia.  Hadde også kort fra Chargemap og Plugsurfing, men syntes Shell Recharge/New Motion stort sett var billigere.  I ettertid fikk jeg en mail i august og en i september med faktura for ladesesjonene hvor de ba meg betale beløpene til et norsk bankkontonummer da de ikke hadde anledning til å trekke fra norske konti. Nå har dette nettopp blitt endret så man kan legge inn kredittkort i appen.
interessant,  jeg klarte ikke legge til kredittkort i dag. Androidversjon.
Beklager, jeg blandet sammen med Maingau som nettopp hadde oppdatert appen så det er mulig å legge inn kredittkort. Men ordningen med å betale inn på etterskudd er grei nok den.

4
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Hvilke brikker/apper bør man ha og bruke?
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 16:25 »
Jeg har Elbilforeningens brikke registrert hos BKK/Lyse, Lade i Norge (aldri brukt), Fortum, Grønn Kontakt, Circle K, pluss Eon og Bee i Sverige.  Da er det bare å lese av brikke nesten uansett hvor man skal lade.

5
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Shell ReCharge/NewMotion erfaringer
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 16:14 »
Jeg brukte dem en del i fjor sommer på ferie i Tyskland, Nederland og Belgia.  Hadde også kort fra Chargemap og Plugsurfing, men syntes Shell Recharge/New Motion stort sett var billigere.  I ettertid fikk jeg en mail i august og en i september med faktura for ladesesjonene hvor de ba meg betale beløpene til et norsk bankkontonummer da de ikke hadde anledning til å trekke fra norske konti. Nå har dette nettopp blitt endret så man kan legge inn kredittkort i appen.

Redigert 13/5. Beklager, blandet sammen med Maingau.

6
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Lade-apper og sånt
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 15:59 »
Den meget seriøse planen som Lars hinter om, er muligens at den nye appen skal kunne brukes i alle land hvor Circle K leverer ladetjenester..

7
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Hvilke brikker/apper bør man ha og bruke?
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 10:14 »
1. Det snakkes om at plugshare kan brukes over alt (i Norge og Europa?), men at ladingen blir dyr. Bør jeg unngå plugshare så lenge det ikke er tvingende nødvendig?
Jeg regner med at det er Plugsurfing du mener. Den er god å ha i utlandet, men kan være dyr hos noen operatører.  Et billigere alternativ er Shell Recharge, tidligere New Motion.  De har også roamingavtale med en mengde operatører, og gjerne til en rimeligere pris enn Plugsurfing.

8
Opel Ampera-e / Chevy Bolt / Sv: Bergheim Auto konkurs, hva ift Chevy Bolt?
« på: Torsdag 07. Mai 2020, klokken 20:37 »
Jeg betalte i 2017 229.000 med komplette vinterhjul.
Antar det skal være 100 000 til, ellers var det en selger som fikk sparken etterpå  ;)

9
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 05. Mai 2020, klokken 15:00 »
Og nå må han stå ved det han tweetet og har lagt ut boligene sine for salg.
http://www.baystreet.ca/articles/techinsider.aspx?articleid=56738&mod=mw_quote_news

The billionaire founder of the electric car maker has listed two of his California homes for sale, days after announcing on Twitter that he would get rid of most of his personal possessions. Musk is asking a combined $39.5 million U.S. for the Bel Air properties, according to the listings on Zillow.

10
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Lading i Europa
« på: Torsdag 02. April 2020, klokken 12:37 »
Utenom siste innlegget før mitt skulle man tro denne tråden handlet om lading i Danmark. Men bra tips dog.

Noen som har bestilt seg Shell Recharge sin ladebrikke/ladekort, registrert seg med IBAN og brukt det i Europa?

Hadde planlagt Europa-ferie i sommer.

Jeg brukte dem en god del på Europatur sist sommer, da jeg fant at de for det meste var rimeligere enn både Plugsurfing og Chargemap.  Der hadde jeg lagt inn IBAN/BIC og skulle bli trukket automatisk.  Men på høsten kom det en mail med vedlagt faktura hvor de ba om å få betalt inn x antall kroner til en bankkonto, da de ikke hadde tilgang til å trekke fra norske kontoer ennå.

11
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 10. Mars 2020, klokken 11:07 »
Oljefondet var litt for hissige på salgsknappen før nyttår og gikk glipp av mye penger.

"TESLA: NORSKA OLJEFONDENS ANDEL HALVERAD - INNAN ÅRETS RALLYT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Världens största förmögenhetsförvaltare, den norska oljefonden, närapå halverade sin ägarandel i Tesla under fjolåret, enligt fondens innehavsdata. Fonden hade uppenbarligen inte räknat med den gruvliga revansch som väntade i inledningen av 2020.
Den norska oljefonden gjorde sin första investering i Tesla under 2011 och tog då en andel om 0,38 procent i elbilstillverkaren. Därefter har innehavet fluktuerat i omgångar, till 0,23 procent som lägst. 2018 nådde andelen dock sin högsta punkt om 0,8 procent, den klart högsta hittills.
Teslas aktie handlades med kraftig slagsida under merparten av 2019, innan hajpen vädrade morgonluft i samband med att elbilstillverkaren redovisade överraskande starkt kvartalsresultat i oktober.
Ett beslut som skulle visa sig bli surt för norska oljefonden fattades samma år, när innehavet bantades ner till 0,48 procent.
Lägsta kursen under 2019 var 185 dollar. Under 2020 har aktien nått rekordhöga kurser på över 900 dollar.
Oljefondens innehav var i slutet på 2019, innan rallyt satte fart ordentlig i början av 2020, värt runt 340 miljoner dollar uppmätt vid stängningskursen 418 dollar den sista handelsdagen 2019.
Allt annat lika har det värdet nu gått upp till 617 miljoner dollar sett till Teslas stängningskurs 745 dollar på tisdagen.
Hade oljefonden haft kvar innehavet från 2018 (alltså 0,8 procent) så hade nuvärdet i stället legat på 1,1 miljarder dollar.

Oljefondens innehav i Tesla genom åren:

År       Innehav
2011: 0,38%
2012: 0,44%
2013: 0,39%
2014: 0,61%
2015: 0,63%
2016: 0,23%
2017: 0,48%
2018: 0,80%
2019: 0,45%


12
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Lading i Europa
« på: Lørdag 07. Mars 2020, klokken 11:52 »
For turer i det dyre elbillandet Danmark kan det være en stor fordel å laste ned appen til Eins - Energie in Sachsen.  De har roaming med flere operatører i Europa og tilbyr lading til fastpris 32,25 cent i alle land.  I Danmark ser det ut som de har avtale med Clever og Virta/Eon, og skulle derfor ha god dekning til ca halv pris.  På samme måte som hos Maingau må bankkonto registreres med IBAN/BIC.

13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Artikkel om diesel vs elbil på dinside
« på: Tirsdag 03. Mars 2020, klokken 11:19 »
Når nye elbiler blir billigere for hvert år samtidig som rekkevidden stadig øker, er det ikke rart at brukte elbiler synker ekstra mye i verdi.  Fossilbiler derimot har små endringer fra år til år både prismessig og teknologisk, så brukte fossiler blir derfor ikke "straffet" på samme måte.  Men om man selger en brukt elbil for å kjøpe en ny vil prisdifferansen være mer eller mindre konstant i og med at begge går ned i pris.

14
Opel Ampera-e / Chevy Bolt / Sv: Ryggekamera har blitt ubrukelig
« på: Tirsdag 25. Februar 2020, klokken 17:56 »
Får høre hva de sier når jeg skal på service i mai.

15
Elbiler i media / Sv: Klimaskeptikere i kommentarfeltene i nettaviser og Facebook
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 19:52 »
Linken under viser ein tendens om at dei som er «mest overbevist» om at vi kan ta klimatrusselen med knusende ro, også har begrensende åndsevner på andre områder.

 https://www.dagbladet.no/nyheter/disse-styrer-folkeopproret-mot-klimahysteriet/72175487
Litt av en gjeng som styrer denne facebooksida, skremmende lesing.

Sider: [1] 2 3 ... 43