Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - hemi

#1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veiprising for elbiler i 2029, tanker?
tirsdag 05. september 2023, klokken 13:03
vi kunne stemt frem de politikerne som ikke prøvde å "ta de rike" som jeg nå håper alle forstår er absolutt alle i norge, og heller fokuserte på at folk fikk beholde pengen sine selv, kanskje da også litt mindre veiavgifter og ekstra skjulte og mindre skjulte skatter.

ekstremt dårlig  deal for folk som ikke bor super sentralt, ofte de som ikke har mest penger.
#2
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 05. september 2023, klokken 12:58
frp er jo ofte så langt "out there" at selv når de foreslår noe faktisk fornuftig, vil alle de andre sable de ned av prinsipp virker det som, de driter i om folk og bedrifter blør. men de vil ikke gi poeng til andre.
#3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
onsdag 16. august 2023, klokken 16:17
forstå strømstøtten er enkelt, det er laget av kunnskapsløse folk som stortsett er opptatt av seg selv og egne lommebok, har du du det i bakhodet er det riktig så logisk.
#4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
mandag 14. august 2023, klokken 16:55
bra man har flere nr på huset og flere strømmålere...
#5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Statsbudsjettet 2023
mandag 14. august 2023, klokken 08:28
ikke imponerende holdning til å bli sett i korta.
#6
ID.4 / Sv: Når setter VW ned prisene?
onsdag 12. juli 2023, klokken 23:26
jeg drømmer om ID1 eller ID2. noe å bytte e-upen i.

150-200k området på pris.
#7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
fredag 30. juni 2023, klokken 09:31
og liten tvil om at strømpriser også bidrar til inflasjonsracet, selv om de i posisjon for å gjøre noe med det nekter.
#8
ID.4 / Sv: Når setter VW ned prisene?
fredag 30. juni 2023, klokken 08:53
Sitat fra: MinID på fredag 30. juni 2023, klokken 08:50
Sitat fra: El-inor på torsdag 29. juni 2023, klokken 19:53Vanskelig å treffe mer presist med en spådom enn det jeg gjorde her  :) Påberoper meg imidlertid ingen Durek-egenskaper, men kun et minimum av markedskunnskap.

Mange av oss forventet at de skulle sette ned prisen nå som ordrereserven var tom. De har nok ikke hatt behov tidligere. Har også gjort det mer aktullt siden flere andre bilmerker har fulgt etter Tesla. Et nytt moment nå fra 1 juli er at det blir strengere med billån. Må bevise betalingsevne (fornuftig inngrep). Må være innenfor 5 x inntekt samt kunne tåle 3% høyere rente. Det kan også bremse bilsalget og bli enda større kokurranse for å få tak i oss som er dumme nok til å bytte ofte ;)

5x greia begrenser, men også det at billån nå fort er 9% effektiv rente :o så dette vil nok begrense mange, mange får da ikke lån, og mange ser at de ikke bør ha lån, og heller vil ha andre buffere.

Jeg har kutta ned på antall biler selv, og har ingen med lån nå. Tesla med lav rente i 3x år, og trinnet låst fra nå på 1.99 er fristende dog, men får se. Fristende å kjøpe noe mer eiendom og sitte litt på gjerdet der klar.

Dette er første gangen på nesten 10 år jeg ikke har en ny elbil i garasjen, og har jeg droppa det, har andre droppa det.
#9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
fredag 16. juni 2023, klokken 17:40
" Tesla knakk endelig oppfatningen av at elbiler var dølle. Tesla gjorde at folk kjøpte Model S i stedet for Toyota Avensis."

nordmenn elsker dølle biler, ref avensis, og.. model s ;D
#10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Statsbudsjettet 2023
onsdag 07. juni 2023, klokken 03:18
Jeg er mest opptatt av meg selv (som de fleste?), og jeg synes det er teit at vi har så ræva styring, at jeg må betale ENDA mer skatt.


komptanseskatten, utbytte, renter.. yeah. stas om dagen. JEG har ikke stukket av, så hvorfor skal jeg straffes?
#11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 30. mai 2023, klokken 09:31
sunstyle trenger en oppdatering på innmaten, og få økt virkningsgraden 3-5% si.

sjekket på huset her, fikk nesten 2mill med sunstyle, og yeah, koster mer enn det smaker da, når vi kombinerer med lav virkningsgrad.

Flere hus i området har det, og det ser helt ok ut, kanskje litt for futuristisk for vårt hus som er fra slutten av 80 tallet, men har også trua på at det kan gå... så litt hmm...


jeg vingler mellom innebygde paneler, og å vente på at tesla får ut fingern... en gang
#12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 27. mai 2023, klokken 22:32
bygger jeg solceller, bygger jeg fullt ut, dvs 30kwp, og er avhengig av eksport for å ha noe som helst lønnsomhet i det.

jeg har 3 fas 85-90A? .. og har definitivt tenkt å mate det ut, med batterier kan jeg gjøre det når jeg får mest igjen, men ut skal det. 30kwp+ batteri umph.
#13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 27. mai 2023, klokken 22:05
Sitat fra: hELgenen på lørdag 27. mai 2023, klokken 21:29
Sitat fra: Counterpointer på lørdag 27. mai 2023, klokken 21:07Jeg er i praksis enig med hELgenen om batterier, men ikke med begrunnelsen å spare nettet.

Det handler ikke om å spare nettet - det handler om å spare nett investeringer som så dyttes over på alle kundene.
Det blir som et familiemedlem på eget initativ går og handler ny bil og krever at alle i familien skal være med på å dekke lånet. For det er akkurat det som skjer i dag. Hver gang en ny kunde smeller opp et solpanel må nettselskapet vurdere om tiltaket krever ny investering. Noen ganger går det bra - andre ganger ikke - men jo flere som slenger på solceller på taket - jo mer øker nettleien. Så i prinsippet er det de som ikke har solceller på taket som gir penger til de som har. La oss ta et regneeksempel. En husstand smeller opp et solcellepanel. Det medfører at nettselskapet må investere 1 million kroner i oppgradering av nettet. Alle kundene til nettselskapet må spleise på denne millionen via økt nettleie. Andelen som betales av kunden med solcellepanel blir jo forsvinnende liten sett opp mot resten av kundemassen. F.eks er det 50.000 kunder til nettselskapet betaler den ene kunden 1/50.000 del av investeringen, mens 49.999/50.000 del betales av de andre...

En kan gjerne være uenig eller enig om det er rettferdig eller ikke - men fakta er at flere solceller på tak - vil gi høyere nettleie........Hadde man satt frem krav til batterier ved installasjon av solceller - vel da kunne man kanskje redusert nettleien fordi da ville man utnyttet nettet ennå bedre...Altså stikk motsatt av hva som skjer nå.


EDIT : Formålet med de smarte målerene var å få NED nettleien ved å redusere behovet for mer nett investeringer - nå har det grønne skfitet med solcellepanel fått stikk motsatt effekt


De har fått inn pengene for å oppgradere nettet, de har puttet de i egne lommer. hadde de enda hatt vært nøkterne med hvilke kostnader vi har hatt, hadde analogien vært mer riktig.

#14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 27. mai 2023, klokken 19:42
Sitat fra: hELgenen på lørdag 27. mai 2023, klokken 16:10
Sitat fra: hemi på lørdag 27. mai 2023, klokken 13:36lagt merke til fuck you prisingen til alle med solceller nå? du må betale for å selge solcellestrømmen din på sørvente paneler nå...

pergola produksjonen min kommer snart i gang om alt klaffer, er vel derfor ;)

Tja...har du dekket Pergola slik at det blir solceller som tak så risikerer du også at hele saken må byggemeldes og at alt areal inngår i BYA - så det er flere fallgruber her for den som vil sette opp solceller.........
Ellers er jeg egentlig motstander av at eneboliger kan sette opp solceller uten at de samtidig investerer i batterier.

Problemet med solceller er at det påfører nettselskapet utgifter ved slike ekstreme tilfeller der mange mater inn  - og alle slike utgifter skal jo dekkes av alle kundene. På den måten så påfører de som har solceller en utgift for alle andre......Så et krav om batteri burde være et minstekrav....

Dette er jo bare en av flere ting man aldri har tenkt på i Enova - er ikke imponert av den gjengen der om dagen.
Ei eller Otovo som burde prøve å selge med batterier på sine anlegg.Har batterier også, men ikke helt funnet ut hvordan jeg gjør det best, for med microinverter der under de 2 panelene slipper jeg så mye kabelstrekk for testen. har faktisk hele 22kwh jeg kan koble på den voldsomme 1100w solpanelbanken!

er mest testprosjekt for å se hvordan sørflaten her er vs PVGIS tallene, og også teste


ellers uenig i nettselskap greiene, vi har betalt herfra til evigheten for utbyggingen, dette er betalt for lenge siden, de får bare ordne opp! Dette BLIR/ER en greie, de får ordne fellesbatteribanker ved trafoer ELLER virkelig stimulere via enøk tiltak så folk også handler seg batter.

I australia, kan jeg se problemet, ca alle har solceller, og det er MYE sol. Her bruker vi fortsatt drastisk mer strøm midt på dagen, enn det som produseres i de respektive nabolag og ymse.
#15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 27. mai 2023, klokken 13:36
lagt merke til fuck you prisingen til alle med solceller nå? du må betale for å selge solcellestrømmen din på sørvente paneler nå...

pergola produksjonen min kommer snart i gang om alt klaffer, er vel derfor ;)
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA