Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Erlingni

Sider: [1] 2 3 ... 12
1
e-Golf / Sv: We Connect app
« på: Tirsdag 10. Desember 2019, klokken 15:05 »
Jeg får konstant "Kan dessverre ikke sette opp Volkswagen-brukerkontoen din." feilmelding uansett hva jeg gjør i appen for tiden.
Men alt funker (det var vel kanskje å ta i...) her også, uavhengig av feilmeldingen i hvert fall.

2
e-Golf / Sv: E-golf 2018 loddrette striper på navi
« på: Onsdag 04. Desember 2019, klokken 13:16 »
Takk @lars667  :+1:
Da satser jeg på at det ordner seg.

3
e-Golf / E-golf 2018 loddrette striper på navi
« på: Onsdag 04. Desember 2019, klokken 12:55 »
Jeg har en 2018 e-golf som plutselig en dag fikk en loddrett stripe tvers over skjermen helt fra topp til bunn. Så etter ett par dager, kom det en stripe til.

Stripene synes kun når det er lyse bilder på skjermen, de er 100% rette, og det er ingen skader eller ytre påvirkning på skjermen.

Har bedt Møller se på dette ved neste service om som er om noen uker. Noen som har opplevd det samme, og evt. fått fikset det på garanti? Tipper jo at hele navi enheten må byttes ut :o

4
Model 3 / Sv: Elon: Prisene går tilbake til de opprinnelige, reverseres mandag
« på: Onsdag 13. Mars 2019, klokken 14:28 »
Jeg har lest en del på forumet, uten å skjønne dette helt:
For oss som IKKE har bestilt bil enda, konkret hva vil skje med prisene på TM3 på mandag?

Tenkte å bestille vanlig long range med liten AP (25k), og lurer da på om det haster med å få lagt inn bestillingen før mandag.

5
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Europeisk lynladenettverk
« på: Torsdag 06. ſeptember 2018, klokken 14:15 »
Fastpris vil vel også gjøre at langt flere blir stående å lade helt til 100% selv om de egentlig ikke trenger det, vil jeg tro.

6
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Få fast rabatt 30% hos Fortum og Grønn Kontakt
« på: Tirsdag 04. ſeptember 2018, klokken 14:09 »
Er det snakk om spotpris, fast pris eller variabel kraft du viser til som en god del dyrere enn sammenlignbare avtaler og i såfall sammenlignet med hvem/hva?
Ladebonus er spotpris. Så da er det selvfølgelig også spotpris jeg sammenligner med.

Ladebonus:
Fastbeløp 19 kr/mnd
Påslag 4,75 øre/kWh
 
Min eksisterende avtale hos Fortum (eStrøm):
Fastbeløp 0 kr/mnd
Påslag 1,9 øre/kWh

Begge har etterskuddsvis betaling.
Går ut i fra at min avtale ikke akkurat er den eneste som er billigere... Ved mitt forbruk på 20 000 kWh pr. år er Ladebonus 798,- kr dyrere pr. år. Så mye rabatt utgjør ikke 15% på hurtiglading for meg i hvert fall.

7
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Få fast rabatt 30% hos Fortum og Grønn Kontakt
« på: Mandag 03. ſeptember 2018, klokken 12:45 »
Det er jo ikke nok å bare være strømkunde. Strømavtalen som forutsettes for å få rabatten, er også en god del dyrere enn sammenlignbare avtaler. I hvert fall hos Fortum ("ladebonus").

For min del, som hurtiglader relativt lite, blir dette i hvert fall et tapsprosjekt.

8
e-Golf / Sv: Apple carplay krever jevnlig restart av Discover Pro
« på: Onsdag 15. August 2018, klokken 13:18 »
Har du sjekket at Siri står på? Carplay virker ikke hvis hun er deaktivert på telefonen.
Det står på. Da hadde jo ikke en restart av anlegget hjulpet heller..

9
e-Golf / Sv: Apple carplay krever jevnlig restart av Discover Pro
« på: Tirsdag 14. August 2018, klokken 12:23 »
Har prøvd med både Apple originalkabler, og en VAG (Audi) kabel som er den jeg vanligvis bruker.
Ja, jeg tror også problemet er i anlegget. Siden en restart av anlegget alltid løser problemet med en gang.

Men når det er flere som har problemer med det samme, er det sikkert en bug. Og da kan jo softwareoppdatering (av anlegget) hjelpe.

Trådløs carplay kom vel omtrent samtidig eller rett etter facelift e-golf. Og VW oppgraderer jo aldri noe i ettertid... Men det er jo mye bedre, evt. i kombinasjon med QI tråløs lading. Jeg droppet telefonpakken med QI på bilen, nettopp fordi jeg uansett må ha i pluggen for Carplay...

10
e-Golf / Apple carplay krever jevnlig restart av Discover Pro
« på: Tirsdag 14. August 2018, klokken 09:28 »
Jeg benytter Apple Carplay daglig i min FL e-golf med Discover Pro. Utfordringen er at ett par ganger i uka finner ikke Discover Pro telefonen lenger.
iPhonen lader og har kontakt, men i displayet i bilen står det at iPhonen ikke er kompatibel med Carplay.
Omstart av bilen hjelper ikke. En restart av Discover Pro (holde power knappen inne i noen sekunder) løser imidlertid problemet i noen dager.

Har prøvd både iPhone 7 og iPhone X med nyeste iOS 11.4.1 (dette var et problem på tidligere versjoner også) og to forskjellige originale lightning kabler.

Noen flere som opplever dette?
Jeg tenkte å kontakte Møller for en software oppgradering av Discover Pro, men merker at jeg gruer meg til å begynne å snakke med dem om Carplay... Dette er vel ikke akkurat deres sterkeste kompetansefelt (ref. diverse CarNet tråder)!

11
Ladeplasser og ladekabler / Sv: E.on ladekort Sverige
« på: Mandag 13. August 2018, klokken 12:57 »
Vanlig norsk Easypark app funker med E.On AC-ladestolpene i Danmark (de 11kW-stolpene som de overtok fra konkursboet til Better Place).
Det er en sannhet med modifikasjoner, i så fall. F.eks. på laderne på Randersvej i Viborg i Danmark mangler de helt i Easypark appen (det har de gjort i over ett år, jeg har meldt det to ganger til E-on kundeservice uten at noe skjer), og det finnes heller ingen kode å taste inn. Laderen har støtte for rfid (det svenske kortet leses, og ladingen starter i noen sekunder), men det hjelper jo lite når utenlandske kort ikke støttes og danske kort ikke sendes utenlands. Jeg har sett flere danske el-biler lade der, men ingen utenlandske.

Så da står jeg igjen med sistevalget; å ringe E-on kundeservice og betale DKK 250,- pr. opplading som gir en sinnsyk pris pr. kwh på en e-golf med typisk 20-30% igjen på batteriet.

Heldigvis finnes også Clever i Viborg! Og på de E-on hurtigladestasjonene som jeg har brukt, har jeg derimot aldri opplevd noen problemer verken med Easypark eller laderne for øvrig.

12
Ladeplasser og ladekabler / Sv: E.on ladekort Sverige
« på: Fredag 10. August 2018, klokken 10:10 »
Jeg har det Svenske E-On ladekortet. Jeg bestilte det for å bruke det i Danmark (på samme måte som Clever), men det fungerte ikke. Jeg sjekket da med kundeservice, og E-on samarbeider ikke på tvers av landene.

Min erfaring fra Danmark er at Easypark appen kun fungerer på hurtigladerne deres.
Men E-on har også mange type2 32a i Danmark. Disse har jeg ikke funnet i appen, og de fungerer altså ikke med det svenske kortet, og Dansk E-on sender ikke kort til Norge...

13
e-Golf / Sv: Redusert rekkevidde?
« på: Onsdag 01. August 2018, klokken 10:37 »
Tror nok gom som er blitt mer realistisk.
For 300km er vel rekkevidde som ikke er oppnåelig ved normal kjøring.
Støttes!

Dere har sannsynligvis bare fått en software oppdatering som har gjort gom mer realistisk.
På min bil som ble utlevert i januar og kun har kjørt litt over 4000km, har jeg aldri vært i nærheten av 300km på gom. Og den har i hvert fall ikke redusert batteri enda.

14
e-Golf / Sv: Utstyr og carnet på ny egolf
« på: Onsdag 01. August 2018, klokken 10:00 »
1. Nei, ikke til carnet appen, hvis det er det du tenker på. Den bruker et skjult SIM installert i bilen fra fabrikk, som altså ikke er 4G.
Premium brukes til mottak av carnet online tjenester i bilen (værvarsel, online trafikkinformasjon etc), samt wi-fi deling i bilen. Jeg bestilte premium pga. online trafikkinformasjon (realtid kø varsling etc.) og for meg personlig er det uaktuelt med en jalla kina USB løsning til dette på en 2018 modell bil til over 350tusen. Men det er smak og behag, de samme tjenestene funker med USB router eller mobildeling også. Men litt dårligere dekning med USB vil jeg tro, pga. bilens integrerte antenne da ikke kan benyttes.

2. Utstyr er jo smak og behag og svært individuelt. Personlig kjøpte jeg en fullt utstyrt bil, med unntak av dynamiske baklys som forsinket leveringen, den falske motorlyd greia, og røykepakke (eller hva det nå heter).

15
Lade hjemme / Sv: Schneider hjemmelader fra fortum
« på: Mandag 18. Juni 2018, klokken 10:25 »
Har du lyst å forklare oppsettet? Litt kjekt å få oversikt over hva drivstoffet koster

Sider: [1] 2 3 ... 12