Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - tkjoerlaug

Sider: [1] 2 3 ... 21
1
Audi e-tron / Sv: Leasing kontra Kjøp?
« på: Torsdag 24. Oktober 2019, klokken 11:40 »
Om 3år er nok kanskje e50 utdatert, da spesielt mtp at nye biler kommer med betydelig lengre rekkevidde.

En annen vinkling er at om 3 år så vil det være lynladere "overalt" og lite behov for noe som går lengre.


2
Audi e-tron / Sv: Moment ved hjulskift
« på: Tirsdag 17. ſeptember 2019, klokken 11:21 »
Takker!

3
Audi e-tron / Moment ved hjulskift
« på: Tirsdag 17. ſeptember 2019, klokken 11:04 »
Begynner å nærme seg høstferie, og slikt været har vært over fjellovergangene i det siste blir det nok hjulbytte snart. Noen som har funnet ut hvilket moment man bør ha på boltene? (Jeg har kun funnet "stram godt til" i manualen.

Ser på denne siden at Audi sier 120Nm, men det ser ut til å være en liten A4 eller lignende.
https://oslo-vest.audi.no/magasin/slik-skifter-du-hjul-pa-bilen-din/

Teslaen jeg hadde før skulle ha 175Nm, og E-tron er nesten et halvt tonn tyngre en den.4
Audi e-tron / Sv: AVAS system (akustisk varslingssystem)
« på: Lørdag 14. ſeptember 2019, klokken 08:24 »
Er ikke avas på 2020-modell 55. Jeg fikk min for to uker siden.

5
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Kia og Hyundai kjøper seg inn i Ionity
« på: Mandag 09. ſeptember 2019, klokken 15:30 »
Kanskje det blir noe fortgang i utbyggen nå da?

6
Audi e-tron / Sv: En Teslaeiers ærlige anmeldelse av Audi55
« på: Lørdag 07. ſeptember 2019, klokken 14:19 »
Etron har nok regenering tilgjengelig, men kun via bremsepedal. Dette er nok flrstnog fremst vilje det står på.

7
Kommende Audier / Sv: E-tron Q4
« på: Fredag 23. August 2019, klokken 11:55 »
Er det noe teknisk i veien for at man kunne hatt "trinnløs" regenerering? Med hjul/spake der man justerte nedoverbakkefarten til ønsket fart?

Har man ikke det allerede med å sette på cruise?

8
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 23. August 2019, klokken 11:55 »
Vi vurderer fortløpende oppgradering av laderne våre til 150 kW, men det er ikke alltid vi kan bytte 1:1. Det er ofte trafo som må oppgraderes, kabler som må byttes, tavler og vern som må oppgraderes osv. osv. Vi jobber med ny ladestasjon i Loddefjord.

Noen grunn til at man prioriterer 150kW inni byer og ikke mellom byer? Ser at de fleste ikke-ionity 150kW ladere som blir satt opp stort sett kommer i urbane strøk, men er ikke behovet egentlig størst for å kunne gjøre reiser mellom byene enklere?

9
Audi e-tron / Sv: Forskjeller fra 2019 til 2020 biler
« på: Lørdag 10. August 2019, klokken 15:00 »
Noen som har fått 2020 modell og kan bekrefte trådløs carplay i Norge?

Hei, fikk levert min 2020 modell i går, og kan bekrefte at de leveres med trådløs Apple CarPlay. Selger hos Møller Billingstad ble veldig overrasket, da det var første gang han hadde sett dette ved utlevering av e-tron.

Flott, dette var gode nyheter!

10
Audi e-tron / Sv: Audi lanserer billigere variant av e-tron
« på: Tirsdag 06. August 2019, klokken 14:47 »
Ikke alltid det er så trygt med veldig rask forbikjøring heller.

Enig i det. Har kjørt model S i fire år, etter å ha kjørt 1.6l Volvo stasjonsvogn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har noen halv-tvilsomme forbikjøringer på samvittigheten som jeg aldri ville prøvd på dersom jeg ikke hadde hatt ferarri-sprek bil. Mens man tidligere bare plasserte seg trygt bak i køen på biler som kjørete 1-2-3-5km/t for sakte, ble det til at jeg bare smatt lett forbi alle jeg møtte. Køer på 2-4-6 biler jeg aldri ville prøvd på tidligere gikk også relativt greit på noen få rett-strekker. Etter chill-mode kom har jeg tatt meg i nakken, og synes det er mer passe til hverdags.

Det som jeg ser på som en stor fordel med etron er at man har boost-mode lett tilgjengelig med et lite trykk på gir-hendelen, mens man på Telsa må inn å knotte i menyer dersom man trenger ekstra krefter i en forbikjøring.

11
Audi e-tron / Sv: Audi lanserer billigere variant av e-tron
« på: Fredag 02. August 2019, klokken 09:48 »
200km til fjells og hytta og mye motorveier er et Østlands-fenomen. Denne vil helt sikkert bli populær i resten av landet.

12
Model S / Sv: Kjøp av brukt Tesla modell S
« på: Torsdag 01. August 2019, klokken 09:03 »
Jeg tenker det blir litt bingo, og man bør være klar over risikoen man tar. Du kan få en helt fin bil som har luket ut de fleste barnesykdommer underveis og en drivlinje som tåler å gå langt, eller man kan få et problembarn som trenger en del stell og man vil møte veggen med dyre deler, lang ventetid på deler  som må sendes med kamel fra USA og et servicesenter der man jobber doble skift og fortatt har køer på 2-3-4 mnd der ingen tar telefonen.

Etter å ha eid to S-er over 4 år er jeg ihvertfall krystallklar på at jeg aldri kommer til å eie en Tesla utenfor garanti.
- Jeg har hatt ca 20-30 verkstedsbesøk i løpet av perioden, min første bil var en 85D som trolig er nyere enn de du ser på
- Jeg har hatt _dyre_ feil som trolig har kostet 70-100k å fikse utenfor garanti (de måtte bl.a fly inn tekniker fra USA for å hjelpe til og det tok 2-3 uker å fikse)
- Jeg har opplevd å vente over ett år på en del som ikke brukes på nye biler lengre og som tesla ikke hadde på lager. Denne måtte spesial-lages fra underleverandør
- 3 alvorlige feil, dvs. driftsstans eller farlig å kjøre
- Jeg har opplevd å vente 3måneder på få verksted-time, hvor de så har brukt 1 time på en mislykket feilretting hvor jeg så har måttet stille meg i kø og vente 2 nye måneder på nytt forsøk

Tesla er helt fantastisk når det virker (jeg har eid Passat tidligere), men du bør være forberedt på en sold dose tolmodighet og frustrasjon og at du potensielt tart en økonomisk risiko. Jeg tror uansett jeg ville skummet gjennom disse trådene før jeg kjøpte en såpass gammel bil.
https://elbilforum.no/index.php?topic=10160.0
https://elbilforum.no/index.php?topic=19755.0
https://elbilforum.no/index.php?topic=47039.0


13
Model S / Sv: Advarsel - Svindelforsøk på finn.no
« på: ſøndag 28. Juli 2019, klokken 16:05 »
Jepp, det burde vært det, men jeg må innrømme at jeg gikk fem på her, og at det ble mer kommunikasjon enn jeg liker å innrømme. Det kan hende at andre er like blåøyde som meg, så da er man ihvertfall advart.

 

14
Model S / Advarsel - Svindelforsøk på finn.no
« på: ſøndag 28. Juli 2019, klokken 15:25 »
Hei

Sikkert flere som prøver å selge bilen sin i disse dager, så jeg tenkte å advare om følgende henvendelse jeg fikk på bilen min.

Her var jeg nokså nær ved å bli lurt. Karianne Martinsen er en reell person, og kommunikasjon underveis var forholdsvis seriøs og profesjonell. Jeg har tidligere brukt finn betalingsgaranti, men fant ikke helt ut hva den nye SPID-løsninga var og dokumentasjonen rundt dette. Alarm-bjellene ringte for alvor når jeg så denne tråden som har nokså lik tekst som min henvendelse: https://foto.no/f/803832

---

Takk for svaret ditt. Jeg jobber for tiden offshore og ble sendt til Polen, men kommer tilbake 27. august. Vennligst send meg noen bilder. Jeg vil gjerne se om det er noen slitasje bare for å være sikker, ok? Jeg er ok med prisen og tilstanden, er du den første eieren og hvor lenge har du eid den?

Jeg kjøper dette for min  sønn  som en gave. Jeg kan betale deg gjennom Finn Schibsted (SPiD) konto, alt du trenger å gjøre er å koble kontoinformasjonen til SPiD-kontoen din(https://www.finn.no/eid/verification.html). Vennligst gi meg beskjed så snart som mulig, så jeg kan ordne betaling  SPID . Jeg kan ordne et frakt selskap som vil komme til det når du har mottatt penger. Takk
Hilsen
Karianne Martinsen

15
Audi e-tron / Sv: Forskjeller fra 2019 til 2020 biler
« på: Tirsdag 16. Juli 2019, klokken 12:21 »
Noen som har fått 2020 modell og kan bekrefte trådløs carplay i Norge?

Sider: [1] 2 3 ... 21