Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ferry

Sider: [1] 2 3 ... 110
1
Å gå tilbake til fossilt for min del skjer ikke om så Helvete fryser til is og Jævelen sjøl deler ut gratis sledeturer. :laugh:

For min del blir det først den dagen helvete fryser til is og småjævla går rundt på skruskøyter :)

Jeg går ikke tilbake til fossil igjen, men er ikke så bastant at jeg utelukker det fullstendig. Det kan skje endringer i livsituasjonen som snur opp/ned på jobb, bosted osv. Men folk er forskjellige. Snakka med naboen i går. De selger elbilen og går for hybrid. De venter barn og har lang vei til familie og hytte. Da var det ikke så fristende med ladepauser.

2
BMW i3 / Sv: Innspill please - første langtur med BMW i3 60AH
« på: Torsdag 04. Juni 2020, klokken 16:46 »
Jeg har kjørt tilsvarende tur med 60 Ah et par ganger, både sommer og vinter. Det blir korte stopp. Rekker ikke stort. Hadde store planer for ting jeg kunne gjøre mens bilen ladet, men rakk lite av det. Det ble å lufte bikkja, kjøpe en kaffe, lese litt nyheter, studere ladekartet osv. Måtte t.o.m. ta ekstra lang middagspause, for det rakk jeg aldri under lading. Rekker ikke å bli så sliten og trøtt heller, med såpass hyppige pauser.

3
BMW i3 / Sv: Innspill please - første langtur med BMW i3 60AH
« på: ſøndag 31. Mai 2020, klokken 10:23 »
Det er veldig bra i05L0! Jeg har gjort mye det samme selv. Det er enklere for de som venter om de vet ca. hvor lang tid det tar.

4
BMW i3 / Sv: Innspill please - første langtur med BMW i3 60AH
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 09:02 »
60 Ah i3 lader altfor raskt til å spise noe mer enn pølse/is/kaffe. De gangene jeg har skullet spise middag mens jeg lader, så har jeg måttet gå ut og flytte bilen idet jeg får maten. Det er konsekvensen av lite batteri og høy ladeeffekt.

5
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 19:46 »
Erfaringen fra verkstedbesøk er at boltene sitter som hakka møkk, så enten slurver verkstedene, eller så er subjektive oppfatning av momentet helt på jordet...

Noen slurver. Etter at jeg hadde i3-en hos Bilia så satt boltene som bare F. Når jeg bruker den lokale dekkleverandøren så sitter boltene passe. Og navet er rengjort og satt inn med fett. Hjulene vasket og lagt pent inn i bilen. Topp service, og da bruker jeg jeg dem hver gang. Fornøyde kunder skal lønne seg  :+1:

6
Elbiler i media / Sv: EU på gli med elbiltiltak?
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 12:35 »
Hva er en elsykkel? En elbil er veldig definert. Du får ikke registrert <sett inn absurd objekt her> som elbil. Elsykkel kan være hva som helst. En fullblods konkuransesykkel med directdrive på hjulet. Kjøpes uten moms, deretter plukkes motor av. Det ville ikke blitt solgt en eneste sykkel uten elmotor hvis elsykler var fritatt for moms. Og skulle sykkeltilbehør være fritatt, så skulle vi få se mange kreative produkter. Sykkeljakke f.eks. Sykkelbunad. Sykkelgarasje.

7
Elbiler i media / Sv: Mer utslipp med lette elbiler
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 22:20 »

8
Elbilen i Samfunnet / Sv: Fossilvogner kan blir kostbart i Oslo
« på: Fredag 08. Mai 2020, klokken 18:08 »
Hvilke bygdefolk er det som pendler inn til Oslo?

Mange fra Askerbygda f.eks. https://no.wikipedia.org/wiki/Asker_(bygd)

9
Elbiler i media / Sv: Bransje i store problemer - Én av fire frykter konkurs
« på: Mandag 13. April 2020, klokken 10:33 »
Vel biler er vel ikke vedlikeholdsfri selv om de ikke har forbrennings motor. Greit at du ikke trenger å skifte olje og filter, noe som er så enkelt at de fleste klarer det selv.

Men hvor mange bytter olje selv? Jeg gjorde det selv før, men det er 10+ år siden nå. Og da med tilgang på verksted og litt utstyr for å bli kvitt olja. Er ikke akkurat en jobb for de med bare gateparkering. Vanskelig nok å bytte hjul for mange. Koster plass å oppbevare dem også.

Sitat
Man har fortsatt girbokser ifm elmotor, bremser, støtdempere, hjuloppheng, varmepumpe, batteri kjøling, bremsevæske osv og ikke minst en masse elektronikk.

Girboks på elbil skal det vel ikke gjøres noe med? Bremser, greit nok. Støtdempere er veldig sjeldent. En eneste gang har jeg bytta det på noen bil, og da på verksted. Hjuloppheng, sjeldent. Muligens med unntak av Audi multiknirk. Varmepumpe. Nja, etterfylle kjølemedie kanskje? Jeg har ikke gjort det på noen bil. Batterikjøling gjelder ikke engang alle elbiler, og er uansett sjelden. Bremsevæske ja. Men elektronikk? Hva tenker du å vedlikeholde der?Reperarere om noe ryker, ja. Men det er ikke noe vedlikehold.

10
BMW i3 / Sv: Feilmelding bremser
« på: Torsdag 09. April 2020, klokken 15:23 »
Prøvde metoden til Eaglemann i dag, med håndbrekket av, og det fungerte. :-) Nesten for enkelt til å være sant, og jeg føler meg en smule dum som ikke har fått det til før. Eaglemann, du fortjener en øl, et glass vin, en fin skitur eller hva du enn måtte like!  :+1:

11
BMW i3 / Sv: Feilmelding bremser
« på: Onsdag 08. April 2020, klokken 18:38 »
Har nå skiftet sensoren og har klart å få frem meldingen "Nullstilling mulig". Velger å nullstille, men får beskjed "Nullstilling mislyktes". Noen her med erfaring?

Absolutt. Jeg har akkurat samme erfaring.  :D Så må jeg kvittere vekk feilmelding hver j***a gang bilen startes.  :-X Til og med telefonen min har begynt å mase om at det trengs nye klosser. De tar feil begge to. Klossene er helt fine.

12
BMW i3 / Sv: Kjøp av brukt i3. 2017 vs 2018. 94ah vs 120ah?
« på: Onsdag 08. April 2020, klokken 10:17 »
Facelift (LCI) har vesentlig bedre langlys. Kraftig LED kontra heller dårlige halogen. Kanskje ikke så viktig til den bruken du har.
Motorstyringa er bedre på facelift, men ikke avgjørende til vanlig. Den reagerer langt kjappere jevnere ved antispinn og regenerering.
Forskjellen i rekkevidde er ikke all verden. Til småkjøring i Oslo kan du kjøre "en hel dag" med 94 Ah. Skal du langt, så må du lade på veien med 94 Ah. Antagelig må du det med 120 Ah også. Unntaket måtte være hvis du har ei fast kjørerute der du akkurat IKKE kommer fram med 94 Ah. Da vil 120 Ah være gull verdt. Hvis du uansett må stoppe så har det ikke så mye å si.

13
Lade hjemme / Sv: Tiårets mest meningsløse dings?
« på: Lørdag 04. April 2020, klokken 09:51 »
Driftig kar denne Revill. Har prøvd seg på mye forskjellig. https://3600.no/du-tror-det-ikke-for-du-far-testet-det/

https://youtu.be/AT98kh5kCf0

Bok har han også skrevet, og er kurset i selvutvikling. https://www.cappelendamm.no/_perlenes-gate-morten-revill-9788204115041

14
Lade hjemme / Sv: Tiårets mest meningsløse dings?
« på: Fredag 03. April 2020, klokken 19:30 »
Her finner du et foto av innmaten i Kokong S https://dealflow.no/case/lightcircle/oversikt

 :+1:  Ser mistenkelig ut som en radiomodul av noe slag på høyre side av kortet. wifi? BT? Noe denne jo ikke skulle ha. Trenger ikke være bilde fra produksjon heller da. http://mykes.no er oppført som utvikler. Ser seriøst ut i hvert fall. Det visuelle designet er behagelig. Nettsidene også. Helsike, de har jo til og med en egen digital storyteller!


15
Lade hjemme / Sv: Tiårets mest meningsløse dings?
« på: Fredag 03. April 2020, klokken 09:58 »
Men hva er disse forutsetningene? At kontakten er montert med elbilading som formål før et visst årstall? Og eller oppfyller alle krav? Eller er det noen andre unntak?

Sider: [1] 2 3 ... 110