Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - El-boy

#1
Sitat fra: whertigo på fredag 10. mai 2024, klokken 09:50Batteriene koster 1857 pr stk, så det bør ikke være key-fob'en :D Men sitter det mer enn ett 12v batteri i bilen?
Nei
#2
Ang. " front upper control arm assembly left" med delenummer TR-850081510. Ut i fra delenummer er dette Bærearm for Tesla Model X.

Angående, 2 batterier (s4 52ah 47a cca). Kan det være til Key fob? Bør kun koste rundt 50,- kr stk

Batteribetegnelsen passer også med: VARTA Fritidsbatteri 12V 52 AH 470 CCA (207x175x190mm) + høyre LFS52. Dette her ikke riktige dimensjoner for en Tesla Model S

Generelt er det mange bakgårds-sjapper man bør holde seg unna ved bilreparasjon. Billigste er oftest værst...

#3
Tesla / Sv: Teslas dørhåndtak kan være fatale
tirsdag 12. mars 2024, klokken 23:11
Bakdører og bakluke har bare elektrisk åpning på Tesla Model S. Framdørene har kabel som åpner døren om du trekker innvendig hendel helt bak (om den elektriske ikke virker lenger).
Nødutløseren for baksetene er en liten kabelutløser som er gjemt under baksetet mellom sittebenken og gulvet, en på hver side, som baksetepassasjerene helt sikkert ikke vet om om det skulle bli nødvendig. Det er ialle fall ikke hjelp i når passasjerene er bevistløse. Jeg har testet nødutløseren på min og jeg vil si det krever overaskende mye kraft å få åpnet døren slik. Og når nødsituasjonen oppstår må en huske  nødutløseren i alt stresset ...
#4
Model S 2013 - 2022 / Sv: 350.000kr for ny batteripakke
lørdag 03. februar 2024, klokken 12:55
Sitat fra: MeTesla på fredag 02. februar 2024, klokken 14:43Bilen min fikk feilmelding på jobbreise i Kristiansand og nå sier Tesla at hovedbatteri må byttes. Estimat: nesten 200K.

Bilen er over 8 år og gått nesten 200 000 KM så den prisen er mer enn bilen er verd.

Dersom noen har gode råd eller erfaringer fra liknende situasjon, så mottas det med takk!
Det er etterhvert mange som reparerer Tesla batteri på Model S og X
Sjekk med Bilexperten Boch
https://bilexperten.no/teslapakke/

EVHub: https://evhub.no/

https://www.batterielektro.no/kontakt/

også videre ...

Sjekk forøvrig på : https://www.tocn.no/
#5
spar dine 20K lad til 100% og la tesla ta kostnaden med omregistrering om der er nødvendig :-) siste er kun ett papirarbeid og ikke noe som innebærer endring på bilen
#6
Jeg har hatt tilsvarende problem. Det var "trykkholdeventilen" i en demper som var støkk. Det var b.la ikke mulig å senke bilen.

https://www.teslasuspension.com/p/nippel-for-luftfjaer-tesla-s-pre-facelift/

Teslasuspension hadde problemer med en serie tilbakeslagsventiler på noen dempere jeg hadde kjøpt.

Men ditt problem kan også skyldes faste lenkarmer på nivåsensorene.
#7
Zoe / Sv: Knirking i forstilling
søndag 19. november 2023, klokken 20:56
Sitat fra: El-boy på torsdag 19. oktober 2023, klokken 08:44Hei,

Har samme issue. Min fru har en Renault Zoe og der har vi fått noen "attåt" lyder som høres som knirking ved sving og  klunking over fartsdumper o.l.
Vi har bitt oppmerksom på lyden nå i det siste og lurer på hva det kan være.

Noen som har tilsvarende erfaringer?
Får svare på min egen post.
Det var øvre fjærbenslager på venstre side foran som var gåent, og også fjæren var knekt av oppe ved fjærbenslageret. Skiftet på begge sider og alt er OK :-)
#8
Zoe / Sv: Knirking i forstilling
torsdag 19. oktober 2023, klokken 08:44
Hei,

Har samme issue. Min fru har en Renault Zoe og der har vi fått noen "attåt" lyder som høres som knirking ved sving og  klunking over fartsdumper o.l.
Vi har bitt oppmerksom på lyden nå i det siste og lurer på hva det kan være.

Noen som har tilsvarende erfaringer?
#9
Sitat fra: OlaM på lørdag 02. september 2023, klokken 15:43
Sitat fra: El-boy på lørdag 02. september 2023, klokken 14:54Det er Tesla som hevder bremsen ikke var i bruk, men sjåføren hevder å ha bremset (og igjen: bremselysene er på). Tesla har mulighet å fikse data OTA i etterkant.


At bremselysene er på betyr ikke at foten er på pedalen. Tror mye av feilslutningene dine har rot i den misforståelsen.

Det er veldig vanlig at folk som tar feil av gass og brems fortsetter å insistere på at de tråkket på riktig pedal. Å påstå at Tesla har redigert loggen for å tilpasse historien er litt vel mye konspi-tenking for en historie som er veldig enkel.
Jeg har selv erfaring fra at Tesla "kutter svinger". I fordindelse med en forliksklagesak angående Drive Unit garanti har Tesla servicesentert endret ordlyden i en Service Invoice inne i Appen til å bli mer fordelaktig for seg selv, så min tillit til Tesla er tilnærmet null ... Senere ble det unnskyldt med at den siste Service invoicen var den "ferdige"

Så kanskje den siste dataloggen er den "gyldige" ;-)
#10
Sitat fra: turfsurf på lørdag 02. september 2023, klokken 15:20
Sitat fra: El-boy på lørdag 02. september 2023, klokken 14:54Hvis nødbrems var aktivert hvorfor bremset ikke bilen ned?

Nødbrems overstyres av at man trår gassen i bånn. Som er sånn det må og skal være. Sjåføren tror han trår på bremsen, men i stedet for overstyrer han nødbrems.
Hakk i plata her: Hvorfor lyser bremselyset når bilen ikke bremser ned?
#11
Sitat fra: geear på lørdag 02. september 2023, klokken 13:29DU skriver at han har berørt bremsepedalen og samtidig gassen. Det som har kommet frem så langt er at han har tråkket på gasspedalen.

At nødbrems er aktivert mens gassen er i bånn forklarer både bremselys og at bilen fortsetter.

At bremselysene etterhvert går av kan være bilen setter p-brems når han tar av seg belte eller åpner dør for eksempel.
Det er Tesla som hevder bremsen ikke var i bruk, men sjåføren hevder å ha bremset (og igjen: bremselysene er på). Tesla har mulighet å fikse data OTA i etterkant.

Hvis nødbrems var aktivert hvorfor bremset ikke bilen ned?

Jeg tar for gitt datatrafikk fra og til bilen har blitt logget og lagret ifbm datalagringsdirektivet, og denne datatrafikken kan ettergås slik enhver tvil rund fiksing av data kan ryddes av veien...
#12
Sitat fra: geear på lørdag 02. september 2023, klokken 13:15Hva mener du med hiver seg på bremsepedalen? Nødbrems blir overstyrt av gasspedalen...
Det betyr å tråkke på bremsepedalen
#13
Sitat fra: OlaM på fredag 01. september 2023, klokken 08:11
Sitat fra: El-boy på torsdag 31. august 2023, klokken 23:41men ett slikt nødbremselys burde være differensiert fra vanlig bremselys -eller regenereringsbremsing- ved at nødbremselyset blinker og på den måten sender signal om at bremselyset er trigget av bilens sikkerhetsystem, og ikke av bremsepedal eller av regenerering.

Skulle det virkelig det? Virker som en underlig ting å ønske seg, en ekstra komplisert standard på noe så universelt som bremselys bare for at det hadde vært oppklarende for en utålmodig nysgjerrighet i denne ene saken.

Jeg synes ikke dette er så mystisk. I de få sekundene du ser bilen bakfra i videoen så har den allerede kommet høyt opp i fart, den bremser faktisk en god del og det at den ikke bremser jevnt kan fint forklares med at hjulene ikke er i bakken hele tiden og at hellene er glatte.

Oppfrisk minnet: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zEbJmK/drosje-krasj-i-bergen-undersoeker-om-bilen-kjoerte-av-seg-selv
Synes du virkelig det er komplisert?? Hvis det er vanskelig så må en ikke begi seg ut noe så komplisert som selvkjøring ogr autopilot. Husk vi her snakker om en bil med Arcade, Toybox, Bonfire, "prompepute", Santa Claus etc, etc, som hver for seg er mye mer komplisert en ett blinkende nødbremselys...

Takk for at du linket med videoen på nytt. Ser akkurat samme som tidligere. Interessant å merke seg at nødblink slår seg på straks bilen krasjer så dette må ha skjedd automatisk. Videre så kan en se at bremselyset slår seg av 10 sek. etter krasjen. Mulig det var da sjåføren slapp bremsepedalen (17 sek ut i  videoen)?

Videre lurer jeg på når det automatiske nødbremsesystemet slår inn og sjåføren øyeblikket etter hiver seg på bremspedalen men samtidig berører gassen. Blir da bremsen blokkert av auto.bremsesystemet og bilen kjører videre pga gasspedalen er berørt?
#14
Håper Vegvesenets rapport blir offentlig, det bør den for her er det fortsatt åpne spørsmål.
Spesielt det at bilen kjørte med tente bremselys og i tilsynelatende jevn hastighet.
Årsaken til ulykken er "pedal confusion" i flg Teslas egne data fra ulykken (hva nå det må være verdt).
Det er spørsmål om hva som trigget bremselysene, og hvorfor det fortsatt lyser om bilen kjører videre uten å redusere hastighten. Det er sagt at bilens sikkerhetsystem nødbremser om bilen oppfatter en farlig hindring foran bilen, men ett slikt nødbremselys burde være differensiert fra vanlig bremselys -eller regenereringsbremsing- ved at nødbremselyset blinker og på den måten sender signal om at bremselyset er trigget av bilens sikkerhetsystem, og ikke av bremsepedal eller av regenerering. Bilen i Torgallmenningen kjørte med et fast lysende bremselys og det er tvil om dette er trigget av bremsepedal eller av det automatiske nødbremsesystemet. Men det er uansett feil om bremselys, eller nødbremselys, skal lyse om bilen kjører videre uten at bremsepedalen er i bruk, eller av hastighetredusksjon ved regenerering.  Det viser etter min mening det er en feil med bilen i Torgallmenningen.
#15
Noe nytt rundt dette  ???
Ble det inngått forlik (og NDA)?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA