Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Nuvolari

Sider: [1] 2 3 ... 114
1
Lading av Tesla / Inkludert superlading for lånebil?
« på: Tirsdag 13. Desember 2022, klokken 09:36 »
Hei,

Har for tiden lånebil fra tesla. Noen som vet om superlading er inkludert eller om dette er noe man blir fakturert for i ettertid?

2
Elbiler i media / Sv: Råttent batteri
« på: Torsdag 23. Desember 2021, klokken 13:31 »
Hvis bilen er i "vesentlig dårligere stand" noe jeg anser er tilfelle her tatt i betraktning pris som er avtalt, så har man rett til å reklamere også om bilen er kjøpt fra en privatperson og også om den er solgt "som den er". Like det, eller ikke, men sånn er faktisk loven!

Og for å gjenta meg selv nok en gang; bilen er kjøpt av en forhandler!

Er klar over at det i dette tilfellet gjelder kjøp av forhandler. Poenget mitt var å belyse at det er ulikt ved kjøp mellom privatpersoner.

Ved salg mellom privatpersoner MÅ selger kjenne til at det er noe galt med batteriet ved salgstidspunktet for at kjøper skal kunne reklamere i ettertid. Det er ikke nok å hevde at bilen var i dårligere stand enn man kunne forvente. Batteriet fungerte jo fint på salgstidspunktet.

3
Elbiler i media / Sv: Råttent batteri
« på: Torsdag 23. Desember 2021, klokken 12:12 »
Hvis man som privatperson selger en 8år gammel tesla (selges som den er) uten noen indikasjon på batteriproblemer. Mener man da at selger skal være ansvarlig for eventuelle fremtidige batteriproblemer? Det høres svært urimelig ut.

Edit: dersom bilen selges som den er, er selger (privatperson) kun ansvarlig for mangler selger kjenner til eller burde kjenne til. At et batteri plutselig mister 50% kapasitet i fremtiden er åpenbart ikke noe selger kan vite noe om.

Sitat: Kjøper må passe på at dersom selger har satt opp forslag til kontrakt og det står «selges som den er», eller «som den står». Godtar kjøper dette, står kjøper mye svakere dersom feil og mangler skulle dukke opp. Likevel har kjøper rettigheter etter kjøpsloven, spesielt hvis selger visste om manglene. Opplysningsplikten må overholdes.

Kilde: https://www.smartepenger.no/bilokonomi/2250-salg-av-bruktbil-det-formelle

4
Har man statistikk på hvor mange prosent av 2013 modellene som har fått nytt batteri?

Prøver å forstå hvilken risiko man pådrar seg ved å beholde en tesla etter 8år.

5
Fant ingen tråd om dette men dersom det finnes er det bare å slå sammen trådene.

Er det noen som vet hvordan Tesla vil håndtere feil på batteri når bilen er eldre enn 8 år? Når bilen er innenfor garanti løses det ved at man får et nytt brukt batteri. Vil det fortsatt være modellen og hva vil i såfall innbytteprisen være? Det bør være insentiver for Tesla å ikke gjøre det for kostbart for at bruktbilverdien skal holde seg best mulig.

6
Kan bekrefte det motsatte. P85+ 2013, 120kkm. Har nok ikke ladet 300 ganger på SC. Får 118kW på SC.

7
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Noen som vet om ladeplassene på OSL p10 er operativ?
« på: Torsdag 07. Mars 2019, klokken 17:00 »
Jeg fikk 22kW altså 400V 32A gang nr 2. Gang nr 1 fikk jeg 11kW som etterhvert ble justert ned til 8kW.

Man kan lade så lenge man vil. 50,- er makspris.

8
Etter å ha pratet med noen kolleger på jobben, kan det virke som om dette ikke har noe å gjøre med RFID i det hele tatt. Det er trolig så enkelt som att ladestasjonene kobler fra etter 5 timer. Det stemmer med at lading skal koste kr.10,-/time, men ikke mer en Kr.50 pr. gang.

Min stoppet å lade etter 30minutter da den nådde 50% som bilen var innstilt på. Prøvde umiddelbart å starte lading igjen. Men det var ikke mulig.

9
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Noen som vet om ladeplassene på p10 er operativ?
« på: Tirsdag 05. Mars 2019, klokken 19:22 »
Den nye ladeløsningen på OSL P10 er ikke helt stabil. Dersom ladingen stopper er det ikke mulig å sette den i gang igjen fra app. Man må fysisk ta ut og inn type 2 kabelen på nytt.

I dag hadde jeg glemt å stille ladegrensen på teslaen opp til 90%. Dermed stoppet den på 50% som den stod på. Nå står det check power source.

Samme feilen har skjedd 2/2 ganger jeg har parkert på P10.

10
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Brukt Chademo ladestasjon til 50.000,-
« på: Fredag 25. Januar 2019, klokken 16:27 »
Nå kan man få sin egen chademolader utenfor huset :) Noen som selger en brukt chademo lader: https://www.finn.no/138857868

1.generasjons SGTE-lader ja. Ikke akkurat kremen av hurtigladere for å sid te pent. Hyppige feil, kronglete skjerm og et utrolig støynivå. Anbefales ikke til folk som har naboer ;)

Er det kjøleviftene som bråker? Hva ellers kan lage lyd i en slik sak?

11
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Brukt Chademo ladestasjon til 50.000,-
« på: Fredag 25. Januar 2019, klokken 13:45 »
Nå kan man få sin egen chademolader utenfor huset :) Noen som selger en brukt chademo lader: https://www.finn.no/138857868

12
e-Golf / Sv: Lader 100% når den ikke skal
« på: Fredag 25. Januar 2019, klokken 08:49 »
Først av alt så må avgangstidene være aktivert (kryss i avhukingsboks dersom du benytter e-styring i bilen, eller satt til ON i fra appen du eventuelt benytter. Hos meg har det alltid virket.
Et eksempel:
Avgangstid 1 er satt til 06:15 hver ukedag, med klimaregulering og lading. Nedre ladegrense satt til 80 % og Øvre ladegrense satt til 90 %. Nå jeg da parkerer bilen hjemme på fredag ettermiddag, lader bilen umiddelbart til 80 %. Dersom jeg skal benytte bilen i løpet av helgen, vet jeg at jeg har 80 % kapasitet. De siste 10 % opp til 90 % blir ikke tilført batteriet før det nærmer seg avgang mandagsmorgen klokken 06:15. Benytter jeg bilen flere ganger i løpet av helgen, og kopler til laderen etter hver tur, lader den alltid opp igjen til kun 80 %.


Sent from my iPad using Tapatalk

Dette er helt korrekt og jeg bruker det på identisk måte.

13
Lade hjemme / Sv: Easee / Tibber ladestasjon
« på: Fredag 11. Januar 2019, klokken 23:32 »
Nei.

20% rabatt.

Ved å planlegge og styre når elbilen din skal lades kan Tibber handle inn strøm på en smartere måte. Dette gir deg en 20 % lavere strømpris når du smartlader med Easee ladeboks.

Ikke opptil, ikke minst, men 20% rabatt fikk jeg oppgitt når jeg spurte. 
Legger inn linken til tibbers hjemmeside: https://norge.tibber.com/products/easee/?dialog=smartladdning

Er snittet av forbruket ditt 50 øre per kwt, så betaler du for elbil ladingen den måneden 40 øre per kwt.

Om jeg har forstått verden rett, så er dette en rabatt tibber får på strømmen da de om nødvendig kan stenge ned deler av sitt strømforbruk for å unngå at det blir mangel på strøm i nettet.

Dette siste er en antagelse, men 20% er rabatt man får, og står ganske klart hos dem på den siden jeg linket til.

Nei, se mitt innlegg over. Snakket med tibber i dag. Du får prate med dem igjen.

14
Lade hjemme / Sv: Easee / Tibber ladestasjon
« på: Fredag 11. Januar 2019, klokken 13:07 »
Jeg måtte spørre...

Sitat
Når det gjelder smartlading med Easee ladeboks får du -20 % på strøm til smartlading. Dette beregnes av gjennomsnittlig månedspris. Altså om du i snitt har en kostnad på 50 øre i snitt til resten av huset, vil smartlading da koste 40 øre kwh.

https://norge.tibber.com/products/easee/?dialog=smartladdning

Så du får faktisk 20% rabatt på de kwt du bruker til elbil lading.

Mulig jeg misforstår hva du mener men jeg snakket nå med Tibber og rabatten må du selv oppnå ved at elbilen lader på natten med lavere strømpris når man aktiverer smartlading. Du får altså ingen rabatt men du skal kunne oppnå 20% lavere strømpris med smartlading.

Dette er det Tibber svarer meg når jeg sender dem linken over.

15
Lading av Tesla / Sv: Feil på wall connector
« på: Fredag 04. Januar 2019, klokken 10:15 »
Kjent feil, hadde samme selv.

Inntil du får ny er fix'en å vri håndtaket en runde med eller mot klokka. Da får man kontakt igjen. Tipper det er signal-lederen som mister forbindelsen og dermed starter ikke ladingen.


Sider: [1] 2 3 ... 114