Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Marsto

#1
Det ser vel ut til at den må ut ja, men jeg vil presisere at det burde ikke være på grunn av vanninntregning. Hele PCU`en er klassifisert som IP67 og skal være helt vanntett. Hvis det kommer inn vann er det et lokk, sprekk, tettepakning eller en tærings skade som mest sansynlig er årsaken. Det kan skyldes feilmontering ved fabrikk men tenker med stor sansynlighet at det skyldes at noen har demontert den i etterkant og ikke vært nøye nok med montering og sjekk av pakninger og eventuelle tærings skader. Når det gjelder tærings skader er det fullt mulig å få dette relativt raskt på et mykt metall som aluminium. En type tæring er galvanisk tæring og vil komme hvis aluminium er i direkte kontakt med et edlere metall som stål eller jern. Hvis bilen har hatt en liten 12v jordings lekkasje i karosseriet er det lett å finne tærings skader i aluminium. Da kan man få en tæringsskade som benevnes som pitting og er mange små tæringer som blir til hull rett gennom aluminiumen. Generelt sett vil aluminium i PCU`en blir en offeranode for et metall som er høyere i spenningsrekka f.eks stålet i ramme og tilliggende stålkomponenter. Jeg tenker derfor det er veldig viktig å sjekke tilstanden til PCU`ens aluminium speiselt når man har veier som er ekstemt saltet og skaper en katalyst mot metaller.       
#2
Oisann....der var det vann ja...ganske merkelig at det kan komme inn så mye og hvor kan det eventuelt komme inn? Hele boksen er jo klassifisert til IP67 som betyr at den faktisk tåler å ligge under vann i noen minutter. Det forutsetter selvfølgelig at alle pakninger og kabelgjennomføringer er intakte. Da tåler den fint en motorvask også, selv om jeg aldri har tatt sjansen på det i min bil.   
#3
Ja, det kan se slik ut men stemmer det at på den tegninga er magnet bryteren tegnet inn på EPO Out linja og det er også MLEC tilkoblinga i batteripakken. Kan da feilen like godt ligge på MLEC hvis magnetbryteren er iorden?
#4
Ja, sjå der. Den sitter ikke på baklokket som var fra mitt bilde. Der er den i front av PCU og da er det vel mulig å skru av det lokket direkte fra motor rommet uten å ta ut hele PCU`en. Ihvertfall bør du få en oversikt bak det lokket og kanskje målt/sjekket den magnet bryteren? Glimrende. Det neste bilde du sendte kan det være en gen0 eller 1 pcu eller at det er hele frontlokket demontert på PCU`
en? En annen ting er også merkingen av PCU. Den er merket IP67 som er 100%vanntett fra vannsprut. Jeg tror ikke det er mulig å få fukt inn i boksen fra utsiden. Hvis det er fukt på innsiden må det alternativt være fra kondens på innsiden på grunn av temperaturforskjeller. Tror egentlig det er lite sansynlig også. 
#5
Ja, ja worry, dine ferdigheter og kunnskap om Think har du nok underkommunisert betydelig her på forumet men herved er du utnevt til Think tekniker av 1.klasse. Med de dokumentene du har tilgjengelig går det på et blunk å få den ut, tenker jeg. Jeg ble litt nysjerrig på det Warlock sier og lurer litt på den magnet kontakten. Legger ved et bilde av min PCU med lokket av da jeg hadde den ute for skiringsbytte. Er det noen her som vet hvor den magnet kontakten sitter?     
#6
Helt supert. Den jeg sendte var bare et utydelig skjermbilde fra pc. Da har du alt som trengs for å komme til bunns i dette, tenker jeg. fortsatt lykke til og vi venter i spenning på hva du finner ut. :+1: 
#7
Det kan være noe med det motorbytte som gjør at du får feil, ja. Warlock minnet oss på her at tegningene av systemene er gode. Har du tilgang til alle tegningene av ledningsnettet? Jeg ser fra tegning som gjelder Gen2 fra vin#U005373 at sikkerhetsbryteren er tilkoblet direkte inn til motoren også. Legger ved et utsnitt fra den så du ser hva jeg tenker.
#8
Sitat fra: worry på tirsdag 09. mai 2023, klokken 22:37Jeg har laget en tråd "CHAS for dummies" for å få hjelp til feilsøking.
Etter litt klunder fikk jeg opp disse bildene.
Først: PCU programmet heter: GEN2a_066_012_00D. Er det litt uvanlig?

Jeg har klippet ut dette sitatet fra din andre post da det handler om Chas. Jeg har fundert litt på hva grunnen kan være til at bilen har denne programvaren? Vet du historikken til og eventuelt hvem og når den ble programmert? Da kan du vel ta kontakt for å undersøke hva grunnen var til at den ble programmert om? Jeg tror noen må ha programmert den inn etter at den ble solgt ny. Kan det være at de som skiftet motor prøvde dette når de ikke fikk bilen igang? Jeg kan ikke tro den ble solgt ny fra forhandler med en SW versjon som er under utvikling.   
#9
Nei, ikke mulig så vidt jeg vet. Sletting av feil kan kun gjøres via OBD2 så da blir det via Comtool eller Think Tech center. Jeg mener det lover veldig bra for prosjektet at du ikke har høyspent feil. Da er det vel dags for en fysisk sjekk av batteripakken og MLEC kortet, kanskje?
#10
Kan vel egentlig bekrefte det du har om at EPO kontrolleres av MLEC med dette utsnittet.
#11
Hvis du ser på tegning her så er VCU direkte tilkoblet MLEC. Jeg tror muligens sikkerhetskretsen kommer inn hvor du ser external I/O.
#12
Vanskelig å finne gode tegninger. Det du nevner om at EPO er koblet til MLEC tror jeg stemmer veldig godt. VCU er også tilknyttet MLEC direkte så det må være sånn at hvis bilen kolliderer så får MLEC et direkte signal fra sikkerhetskretbryteren om å koble ut batteriet. Det går vel mot å fysisk sjekke MLEC ved å ta ned batteripakken, kanskje?
#13
Ja, akkurat. Det er slik at feilkodene dukker opp igjen etter at du har slettet dem. Da kommer de opp igjen i diagnosis feltet så lenge feilen ikke er reparert. Tror det du oppdaget om EPO kretsen er veldig viktig. Kan den røde crash bryteren i motor rommet være utløst, mon tro? Det er bare å trykke på toppen av den så blir den resatt. 
#14
Jepp samt can tabellen. Tror det er, som du sier, viktig å ta en sjekk på sikkerhetskretsen og håper du finner noe der. Har du rød trekant lysende også?
#15
Hei igjen worry. Det er ikke så mye jobb å oppdatere sw versjon når du likevel har en gammel pc med com porter. Om noe vil forandres ved en oppdatering er helt uvisst men det er kanskje ikke så lurt før du har bilen opp å går. Jeg har sett litt på bildene du har lagt ved og jeg begynner å lure på at kolonnen som heter "discrete" i commtool leser av det som foregår i MLEC kortet. Du nevner at du har litt mistanke til precharge. Jeg ser at det nevnes master og slave der også, og det er vel noe av det MLEC kontrollerer. Vet ikke så mye om de verdiene og hva de betyr men legger ved bilde av min og din kolonne så du ser forskjellene i verdier. Min er her feilfri.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA