Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - coolhand

#1
B-Electric / Forvarming
torsdag 14. desember 2023, klokken 10:02
Har en B250E fra 2017.

Noen som vet om det er mulig å programmere bilen til forvarming, og hvor i det meeeeget brukervennlige systemet til bilen dette gjøres ?

#2
B-Electric / Sv: Batteriet har tatt dukken - hva kan man gjøre?
onsdag 06. desember 2023, klokken 10:30
Her ligger en rekke batteripakker (brukte) til Mercedes B Electric: https://finndel.no/bildeler.aspx?bk=354705&dk=0230

Er fullt mulig å få et batteri til 25 000. Så må det monteres, men det er flere verksteder enn BOS som kan gjøre dette. Legg ut på mittanbud.

Tipper du kommer godt under 50k for dette. Eneste er at du må hente batteriet eller sørge for frakt, men det lar seg jo gjøre med en varebil og litt tid.
#3
Takk for tips. jeg lastet ned en app for å lese brikken via NFC. Der fant jeg koden.

Utmerket, takk for sånne grupper som dette!
#4
Jeg har en ladebrikke fra Kople. Den har et nummer på baksiden (bare tall), men det er altfor langt til å være IDn (får melding om at brikkenummeret er feil når jeg prøver å legge det inn appene).

Er det noen som vet hvordan jeg finner IDn ? Er det bare å prøve på ladeboks som er aktuelt ?
#5
B-Electric / Sv: Hvordan slå av og på ryggesenor (lyd) ?
fredag 06. oktober 2023, klokken 19:41
Hmmm, merkelig. Har ikke slik knapp. Nesten så jeg begynner å lure på egen hukommelse  :-) Men ryggelyd (altså, sånn lyd som piper fortere og fortere jo nærmere hindringen er) hadde bilen.

Men ingen knapp, ikke noe i menyer, nada....
#6
B-Electric / Hvordan slå av og på ryggesenor (lyd) ?
torsdag 05. oktober 2023, klokken 17:37
Har en 2015-modell. Ryggesensor (lyden) kommer ikke på lenger når jeg rygger. Verkstedet påstår det kan slås av og på i menyene.

Jeg har lest og trykket, men ikke pokker om jeg finner menypunktet. Er det noen som har en slik bil, med "ryggelyd" som kan fortelle meg hvor i menysystemet jeg kan slå av og på lyden ?

Må sjekke dette før jeg evt får dette reparert.
#7
B-Electric / Sv: Delekatalog og/eller workshop manual
torsdag 14. september 2023, klokken 11:08
DER var den ja.

Veldig bra, tusen takk! Sikkert nyttig for andre også.
#8
Kjøpe elbil? / Sv: Maset om å kjøpe den nyeste nye
torsdag 11. mai 2023, klokken 18:24
Jeg har en Merceds B 250 Electric.

Den har vel en realistisk rekkevidde sommerstid på 160 km, og ca 120-130 vinterstid (vestlandet har milde vintre). Den lader med maks 11kw (den har kun AC-lading).

Til mitt behov duger den helt utmerket. Den har god plass, god komfort. Det lengste jeg kjører med den er tur, med ca 10 mil en vei (med lademulighet på turmålet). Har aldri opplevd å komme til kort med bilen. Det verste jeg av og til må lide meg gjennom er et 20-minutters ladestopp for å ha nok strøm til å komme helt hjem.

Med den besparelsen jeg har kontra bensinbil er dette en no-brainer.

Poenget er nok at en bør velge bil ut fra behov. Mitt behov dekkes av denne bilen (og disse bilene er  litt undervurdert - i den prisklassen 80 - 150 000 finnes det ikke rimeligere biler med matchende komfort).

Er helt enig: Jeg kjøper bil etter behov, ikke for å ha det nyeste hele tiden. Mange som kjøper elbil bruker for mye penger på en batterikapasitet en egentlig ikke trenger. Tenk deg en Leaf med 270 km rekkevidde. Trenger en egentlig mer? De få gangene en må kjøre 40 -50 mil for dagen, så lar det seg gjøre å lade samtidig som en likevel tar en matpause/handlepause/etc.

Min påstand er at mange som har dyre biler med 500+ km rekkevidde betaler svært mye for en batterikapasitet de egentlig ikke trenger, eller kunne løst med litt lading underveis den sjeldne gangen en kjører veldig langt.
#9
B-Electric / Sv: Delekatalog og/eller workshop manual
onsdag 10. mai 2023, klokken 21:43
Takk,

Fant en del der. De har ikke den elektriske modellen, men resten av delene skal jeg nok finne med denne  nettsiden.

Glitrende!

Takk takk!
#10
B-Electric / Delekatalog og/eller workshop manual
fredag 05. mai 2023, klokken 14:37
Jeg er etter hvert ganske irritert på BoS, ut fra hvordan de priser deler og tjenester. Et eksempel er pris på skifting av bremseskiver/klosser/slitasjevarslere foran og bak. Pris på BoS, alt inkludert: 22 - 24 000.

Pris for meg: Kjøpe deler på nett (eurodel): 2800. Arbeid med montering, samt hjulstilling: 5000. Total pris 7800.

Besparelse altså over 16 000....

Det som er problemet er at BoS nekter å opplyse delenumre med mindre du utfører reparasjonen hos dem. Hva er da poenget? Dette er ikke annet enn at BoS har helt rabiate priser, og forsøker å hindre konkurranse med andre.

Jeg gidder ikke det, og tar heller jobben med å finne deler og legge ut jobben på anbud. Men over til spørsmålet:

Vet noen om hvor jeg kan få tak i delekatalog (altså med delenummer) og/eller verkstedsmanual til Mercedes B Electric 2017 (i praksis W242 eller W246 med elektrisk motor) ????

Det hadde nemlig gjort jobben adskillig lettere....  :-)
#11
B-Electric / Hvor er kupeviften plassert ?
mandag 27. mars 2023, klokken 09:57
Kupeviften har begynt å lage ulyd... tenker å bytte den selv. Vet at dne i andre Mercedeser sitter bak kupefilteret (i/under hanskerommet på høyre side).

Er det noen her som vet hvor viften sitter?
#12
Jeg forsøker å makse ut rabatter overalt hvor jeg kan. Men det er utvilsomt den beste rabatten på DnB-kortet - den får jeg jo når jeg lader hjemme også (fordi vi har Aneo ladesystem).   :-) Ellers bruker jeg Coop kort, Bilkraft-rabatt, etc. Alle monner drar!
#13
B-Electric / Sv: Betydning av km-stand i forhold til rekkevidde?
onsdag 08. mars 2023, klokken 14:38
Min bil har gått 80 000. Har akkurat fått sjekket status på batteri, samt kjørt noen egne testruter.

Ingen målbar eller merkbar reduksjon i kapasitet. Nå er bilen min sjelden under kvart "tank" på batteriet, og jeg bruker range plus kun en gang i måneden ca.
#14
Da kan jeg (også) bekrefte at en får rabatt med DnB Mastercard (kreditt) ved bruk av Aneo ladere - altså hjemmelandere levert og driftet av Aneo.

:-)
#15

OK, da forsøker jeg.

Jeg sendte mail til Aneo, og de sa de ikke hadde denne ordningen. Men jeg mistenker at de tror jeg spør om de (Aneo) gir rabatt.

Jeg forstår det slik at DnB automatisk trekker fra rabatten på regningen, så lenge jeg betaler med kortet.

Jeg får kortet om et par dager, skal legge det inn, og da ser jeg det vel på regningen.

Takk for tilbakemeldingen!


[/quote]

Ja, kan bekrefte at du får DNB-rabatt hos Aneo.  :)
[/quote]
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA