Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - AreGar

Sider: [1]
1
Euroleaf / Dere som har import-Leaf, noen spørsmål
« på: Lørdag 23. Februar 2013, klokken 14:24 »
Har lurt litt på å kjøpe en Leaf og tenker da å gjøre dette på lavest mulig budsjett.
Finnes jo en del av disse i bl.a. Nederland og ser at det er noen som gjør stor business på å hente en drøss av de å selge de i Norge.

Da lurer jeg litt på et par ting.

1. Hvordan har kundeservicen vært hos Nissan i Norge på importerte biler, her blir man gjerne prisgitt forhandleren i nærområdet da det er begrenset med alternativer. For min del bor jeg i Kristiansand om noen skulle ha erfaring med Sørlandet Bilsenter. Tenker bl.a. på utbedringer på garanti (jordledning fjernlys, knirk i forstilling, softwareoppgraderinger osv)

2. Hvordan er det å få skiftet språk på bilen? Ser at de fra Nederland er på nederlandsk og det vil være en relativt stor utfordring for mitt vedkommende, finnes det mulighet til å få dette på norsk/engelsk?

3. Hva er de reelle kostnadene ved import? Frakta er vel noen tusenlapper om man ikke kjører selv og det er kanskje noe komplisert. Vinterdekk kommer i tillegg men det lønner seg kanskje å kjøpe felger sammen med bilen for å få disse uten mva?

4. Ser at noen selges med 5 års Europa-garanti, hvordan fungerer dette ift. forhandlere i Norge?

Takker på forhånd for svar.

2
Mercedes/ EQ / Elektrisk Mercedes?
« på: Mandag 11. Februar 2013, klokken 09:14 »
Har sett et par artikler om Mercedes B-klasse Electric Drive men ikke sett noe her inne om denne bilen.

Sies at den skal leveres til høsten som 2014 modell.. ?

http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=39924
http://www.dinside.no/903303/mercedes-med-b-klasse-som-elbil

Bilen har også blitt fotografert i kuldetesting i Nord-Skandinavia
http://carscoop.blogspot.no/2013/01/spied-mercedes-benz-ramping-up.html

Det ble vel laget ca 500 elektriske A-klasser tidligere som et prosjekt og dette drivverket er vel samme som ble overført til B-klassen.
Er ikke helt kjent med hvordan produksjonen er men er ikke urimelig å anta at A og B klasse bygges på samme base da disse to er de to eneste MB med forhjulstrekk, nye CLA er bygget på A-klassen og følgelig vil det være (svært svake ?) håp om å få en elektrisk CLA.
Den kan godt kunne selge meget godt her i landet.

Noen som har noe mer kunnskap om noen av Mercedesene med elmotor?

3
Planlegger å kjøre til Slovakia i påskeferien og siden bilen er full av unger tenker jeg å ikke ta en hinsides lang kjøring, tenker derfor å stoppe i Berlin og sove over.
 Berlin er omtrent på halvveien og det er jo kurant.
 På returen lurer jeg på om jeg skal svinge innom Legoland da det sikkert blir populært, i tilfelle tenkte jeg på å legge overnatting til Hamburg, da det er 3 timer ca til Billund og 3 timer fra Billund til ferja i Hirtshals. Da får vi kanskje 5 timer i Legoland, er det "nok" ? Hvor mye må man regne med å legge ut med inne i parken? Er vel 20 år siden jeg var der så husker lite..hehe... Har med to gutter på 1/3 år.

 Noen som har noen gode tips her? Tenker i hovedsak på om det er noen bra og billige hotell langs veien i områdene jeg tenker å stoppe. Gjerne også Legoland-tips.

4
Leaf 2010-2017 / Prutingsmon på Leaf?
« på: Fredag 02. Mars 2012, klokken 19:23 »
Er det noen som har forsøkt å prute på Leafen?
Burde vel være noen kroner å hente på dette? Eller få en meget god pris på ekstrautstyret? Dekk osv.
Eller selger de så bra at forhandlere ikke gidder å bry seg om dette?

5
Leaf 2010-2017 / Hvilken farge har din Leaf?
« på: Fredag 17. Februar 2012, klokken 20:22 »
Hvilken farge har din Leaf og ville du byttet?
Kan se for meg at den blå er værst å selge på sikt, samtidig er hvit bil veldig moteting, så plutselig er det ikke moderne og vanskelig å selge.

Svart og grå er vel alltid salgbart? Rød er vel for kvinnfolk som alltid mister bilen på parkeringsplassen? :)

Jeg tror uten å ha sett alle at svart er tingen. Varmeste fargen også :D

6
Leaf 2010-2017 / Spørsmål til leafere
« på: Torsdag 16. Februar 2012, klokken 23:33 »
Er meget fristet til å anskaffe en slik nå og lurer på par ting ang denne.

Er det en nødvendighet å ha slik hjemmelader ? Jeg har pr tiden ingen mulighet for dette men har en ladeplugg ved universitetet som kan brukes på dagtid. Kjører 2-5 mil om dagen så trenger vel ikke mer enn to runder i uka, er også hurtiglader kvarter fra huset..

Lurer også på hvordan dette solpanelet på vingen funket, har det noen funksjon i norge eller er mest en gimmick ?

Denne fjernoppvarmingen, kan denne aktiveres selv om bilen ikke er koblet til strøm ?

Flere spørsmål kommer nok løpende :D

7
Kjøpe elbil? / Hva gir billigst mulig elbil over 1-3 år?
« på: Onsdag 15. Februar 2012, klokken 11:40 »
Har nylig fått opp øynene for elbil og deres fordeler, spesielt med tanke på min irritasjon over å betale bompenger i stor grad da jeg passerer bommen en del i løpet av en uke, at jeg kan lade gratis på universitetet er heller ingen ulempe.. :)

Så jeg har lurt på hva som gir lavest mulig kostnad over 1-3 år.

Har egentlig ikke mye penger å handle bil for så kunne tenkt meg en type PSA med 5 seter, herunder Partner/Belingo, men hvordan er driftskostnadene?
Har fått inntrykk av at disse ikke er fullt så brukervennlige som bensinbiler og det kan bli dyrt om noe ryker på disse.

Forsåvidt kunne jeg tenkt meg en Leaf og ser at disse er "overkommelige" med en pris på rundt 2500 kr / mnd med lån ved riktige forutsetninger, og dette er vel omtrent det jeg bruker i dag på bensin og bompenger i løpet av en måned, men er litt usikker på om dette er en god ide, og ikke minst om jeg får noe lån da jeg er student.

Ønsker meg en 5-seter, da jeg har unge(r) som skal i barnehage og kone som også skal fraktes, i tillegg til at jeg kjører med squashgjengen frem og tilbake.
Daglig kjøremønster er 2-6 turer på rundt 10 km, så enhver elbil vil vel takle dette, har dog ikke muligheten til å lade hjemme, men ladestasjon finnes det ellers nok av såvidt jeg har sett, kjøpesenter/parkeringshus og universitetet, så det tror jeg vil gå greit.

Også litt bekymret for komforten da jeg er vant til store tyske biler (A8/E-klasse)...

Sider: [1]