Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Hjortefot

#1
Jeg har bilen stående på en fast parkeringsplass som er direkte synlig fra et soveromsvindu helt uten hindringer. For oppdateringer hadde det vært greit å ha et wifi-aksesspunkt av noe slag montert i vinduskarmen på innsiden av vinduet (beskyttet fra vær og vind). Jeg prøvde med en traust "god gammel" wifi-router balansert opp på assorterte bøker, og får akkurat så vidt kontakt med den på gode dager, så innstillingene er så riktige som man får dem. Dette er et ganske urbant miljø, så du får sikkert inn signaler fra 100 wifi-nett på den parkeringsplassen om du har følsomt utstyr, men nå har jeg en helt standard Tesla.

Finnes det noe rimelig utstyr som kan virke retningsbestemt og kan siktes mot bilen, og som folk har god erfaring med at virker med en Tesla? Eller tenker jeg helt feil?
#2
Model 3 / Frunkmugg
søndag 19. mars 2023, klokken 23:04
Jeg står parkert utendørs i Trøndelag, så "there's your problem", men...

Har fått en del grå mugg på tekstiler i frunken. Tydeligvis litt for fuktig. Litt trøst om at det ikke bare er meg blir satt pris på, men er mest interessert i fuktfjerningshacks til frunkbruk.
#3
Tesla SW og AP / Gladnytt for de av oss som bruker blinklys?
mandag 16. januar 2023, klokken 13:08
Har ikke sett noe høylydt klaging over funksjonen her. Det er kanskje ikke så vanlig å blinke så mye?

Jeg koste meg iallfall godt da jeg oppdaget den halvnye funksjonen som automatisk slår av blinklys etter filskifte. For meg virket det som at bilen gikk fra å blinke 3 ganger (eller til du hadde svinget fram og tilbake) til å blinke til jeg var ferdig med det jeg blinket for. Herlig! Her skal det blinkes!  ;) ;) ;)
#4
Statens Vegvesen er et statlig norsk forvaltningsorgan som blant annet skal holde oppsyn med trafikk, veiarbeid, skilting, utforming av veier med tilhørende herligheter og generelt alt mulig nyttig for en selvkjørende bil.

De har selv tatt på seg ansvar for at ting skal fungere sammen i en framtid med selvkjørende biler. Se f.eks. denne annonsen der de rekrutterer folk som skal få slikt til å fungere sømløst:

https://www.digi.no/tumstudio/digitalisering-og-offentlig-it/annonse-norske-veier-skal-tilrettelegges-for-selvkjorende-biler-du-kan-vaere-med/510282/


Tesla satser som kjent på en generell og stort sett kamerabasert løsning, og er ikke så interessert i å skulle kommunisere digitalt med et trafikklys eller en forbipasserende Volvo. Det som derimot ER nyttig er oppdaterte kart. Gjerne med midlertidige endringer som f.eks. veiarbeid med midlertidige endringer av fartsgrenser og hvilke filer som ender opp hvor. Det er vel også en del av samfunnsoppdraget å spre dette effektivt til ymse kommersielle aktører. slik at alle har en konsistent oppfatning om hvordan norske veier ser ut.

Betyr det, for å ta et banalt eksempel, at om min Tesla konsistent insisterer på feil fartsgrense på en enkel landevei et sted, så er det sannsynligvis en feil i den digitale fasiten, som Statens Vegvesen har som ansvar å sitte på?

Eller har jeg misforstått og overforenklet for mye?#5
TEST TEST TEST / Kjedelig testtabell
søndag 01. januar 2023, klokken 16:39

:)Smilefjes er kjempekoselig  [ You are not allowed to view this attachment ]  Er du så glad?
;)Blunkefjes :-1:
 [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]  
 [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]    [ You are not allowed to view this attachment ]  Supercharge.info  Tesla.com
Troms og Finnmark
Nordland
Trøndelag
Møre og Romsdal
Vestland
Rogaland
Agder
-
Vestfold og Telemark
Rjukan  [ You are not allowed to view this attachment ]   53 dager Q1 2023
Viken
Oslo
Innlandet
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA