Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Popeye

#1
Lade hjemme / Hvordan oppbevare ladekabel til elbil utendørs?
onsdag 22. mars 2023, klokken 10:59
Etter et par måneder med elbil er det på tide å "fullføre" opplegget rundt laderen og ladekabelen foran boligen.

Vi har monternt en Easee-lader på veggen med en ende av kabelen låst i laderen, og hittil har kabelen bare ligget på bakken, og enden med støpselet har hengt over laderen. Nå om vinteren er det ingen som går foran boligen der laderen står, men om sommeren kommer det sykler, vannslange osv som gjør at det er en reell risiko for at noen dulter borti og river ned kabelen mens den henger over laderen.

Jeg har kjøpt en enkel vannslangeholder som skal på veggen for å ha selve kabelen kveilet opp der, men hva med den løse enden av kabelen? Er det best å bare ha den hengende ned med tyngdekraften, eller bruke en av disse dummy-ladekontaktene som man fester på veggen så kabelen er "plugget inn" i dummykontakten på veggen. Hva gir minst risiko for at kabelen faller ned og blir liggende på bakken, vanninntrengning eller andre problemer?

Her er et eksempel på en slik dummy-kontakt jeg tenker på: https://nl.aliexpress.com/item/4000777886618.html
#2
Skoda ENYAQ / Problem med lading
lørdag 28. januar 2023, klokken 11:09
I dag koblet jeg ladekabelen fra Easee-laderen til bilen, og så skjer det ikke noe...  :-[

I følge MySkoda så er ikke kabelen koblet til bilen, mens i Easee-appen sies det at laderen venter på bilen. Kabelen er en under 1 mnd gammel 3-fas 32A Mennekes-kabel på 7,5m og den har fungert helt fint fram til i dag.

Jeg har testet å restarte laderen via web-interfacet, samt å ta sikringen til laderen. Ikke noe funker.

Fra bilens side er det ikke så mye annet å gjøre enn å prøve å plugge kabelen ut/inn, og se om det hjelper. Bilen har programvareversjon 3.0.

Er det noen som har tips til hvordan jeg bør gå frem for å feilsøke dette problemet videre?
#3
Vi har nettopp anskaffet en Enyaq, og trenger å frakte ski på taket gjennom vinteren, og det frister med en skiboks for også å kunne frakte litt mer enn bare ski på taket ved behov (litt lett oppakning osv).

På nett ser det ut til at det er Skiguard 830T som blir mest omtalt og anbefalt, men den er ganske dyr (14.400,- er mye penger for en glassfiberboks, IMHO). En konkurrent er Calix AeroLoad ("baklengs-boksen"), som skal gi lavere forbruk enn tradisjonelle takbokser, men da ser det jo ut som om eieren er en idiot som har montert boksen feil vei. ;) AeroLoad er billigere enn 830T.

Skiboksen må også festes til bilen, og da er det vel Thule Wingbar Edge som gjelder, er det ikke? Vet noen av dere om dette må bestilles spesifikt til Enyaq, eller om det er lengdejusterbart og om føttene er universelle? Kan man f.eks. bruke Wingbar Edge som har stått på en Tesla Model Y, eller må man kjøpe spesifikt for Enyaq?

På forhånd takk for alle konstruktive innspill.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA