Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Supernullet

#1
Skoda ENYAQ / Nye vindusviskerblad til Enyaq
torsdag 10. august 2023, klokken 00:12
Jeg sjekket nylig på nettet hvor jeg kan få kjøpt nye vindusviskerblad til min Enyaq 80x 2022-modell (snart 1 år gammel). De orginale jeg fikk med bilen som jeg har hatt til nå, har vart mye lenger enn jeg trodde de skulle gjøre - kanskje mye på grunn av at jeg hittil kun har kjørt 7000 km med bilen. Men nå bør jeg skifte de ut.

Tenkte å unngå å kjøpe nye vindusviskerblad hos merkeforhandler, da dette normalt er mye dyrere. Biltema er min nærmeste fysiske butikk, mens både BilXtra og Thansen ikke er så veldig langt unna heller. Men på biltema.no får jeg ikke noe treff på vindusviskere tilpasset Enyaq. Ikke på bilxtra.no heller (der fungerer ikke registreringsnummeret mitt). Mens på thansen.no får jeg kun treff for vindusvisker på passasjersiden, og da kun som outlet i en thansen-butikk som befinner seg i en annen region i landet.

Jeg har fått med meg at det er "flate" viskeblad som skal benyttes, 700mm på førersiden og 450mm på passasjersiden. Husker ikke dimensjonen for bakruten, og om denne også har "flatt" viskerblad.

Kan jeg da bare kjøpe standard universelle flate viskerblad 700mm/450mm hos biltema? Vil de kunne passe sånn helt uten videre? Biltema er ofte billigst på vindusviskerblad. Eller anbefales det spesielle viskerblad som er tilpasset Enyaq? Er det da kanskje anbefalt å kjøpe orginale hos Møller Bil (eller annen Skoda-forhandler)?

https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/viskerblad/vindusviskere-flatblade/vindusvisker-flatblade-700-mm-28-2000041960

Til mine tidligere biler har jeg stort sett alltid kjøpt vindusviskerblad på Biltema. Min erfaring er at biltema-viskerene er gode og holder ganske lenge. Og da har jeg alltid funnet spesifikasjon for min bilmodell på biltema.no, og også på baksiden av viskerpakken.

Noen som har gjort seg noen erfaringer eller har noen anbefalinger her?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA