Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Fleur

Sider: [1] 2 3
1
Alt det andre / Finnes det våtservietter til bil utvendig?
« på: Torsdag 14. Juli 2022, klokken 11:17 »
Har fått en del insekter i fronten på bilen og litt møkk her og der, men har ikke tid til å vaske bilen nå. Finnes det noen wipes man kan dra over utvendig med som ikke ødelegger lakken?

2
Trafikk / Er det bare å dra og veie bilen?
« på: Onsdag 04. Mai 2022, klokken 09:40 »
Var nysgjerrig på hvor tung bilen var med familie og bagasje. Kjørte innom en vekt ved Hamar, men der måtte man kjøre inn i en garasje for å veie. Er det bare å kjøre inn og veie bilen? Koster det noe? Og hva om man har overvekt? Står det folk der og følger med? Har aldri veid bilen så har ikke peiling på dette. Så for meg en vekt utenfor hvor man bare kunne kjøre oppå et plan men slik var det altså ikke, iallefall ikke der.

Har ikke lyst til å risikere noen bot iallefall.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


3
Tesla SW og AP / Får ikke melding om software oppdateringer i appen
« på: ſøndag 06. Februar 2022, klokken 12:30 »
Når jeg fikk bilen fikk jeg stadig meldinger i appen om at det hadde kommet en ny softwareoppdatering til nedlasting. Sto da at jeg måtte koble til wifi for å laste ned. Så var det tilfelle hvor jeg fikk lasta den ned via bilens 4g. Men etter det har jeg ikke fått et eneste varsel om oppdatering. Men jeg kjørte bilen foran huset og kobla til wifi og da lastet den plutselig ned oppdatering til navigasjonen. I tillegg ser jeg at jeg ikke har nyeste versjon som mange andre har.
Er det ikke alltid at det kommer inn varsel om oppdatering i appen og at man rett og slett bare må prøve innimellom?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


4
Model Y / Får av og til ikke kontakt med bilen i appen
« på: Fredag 04. Februar 2022, klokken 16:56 »
Opplever innimellom at appen bare står og spinner og jeg får ikke kontakt med bilen. Må dermed åpne den med nøkkelkort og da funker som regel appen etterpå. Har forsøkt restart av tlf og logget ut og inn av appen uten hell. Også reinstallert appen. Noen som har opplevd dette? Kan virke som det oftest skjer hvis bilen har stått et par dager i garasjen uten å ha blitt brukt

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


5
Lading av Tesla / Ladekabel lar seg ikke løsne på første forsøk
« på: Onsdag 02. Februar 2022, klokken 21:24 »
Jeg går inn i appen og trykker på "lås opp ladeport", hører at det løsner, men kabelen sitter bom fast. Må da starte ladingen igjen, for så å stoppe ladingen og åpne ladeporten en gang til, da løsner den. Dette skjer 75% av gangene. Tips?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


6
Model Y / Panel gaps?
« på: Tirsdag 11. Januar 2022, klokken 19:11 »
Oppdaget større sprekker i overgangen mellom taket og bakluka på begge sider. Skal det være slik?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk

7
Lading av Tesla / Hvor mye kWh bruker bilen på å lade opp?
« på: ſøndag 09. Januar 2022, klokken 22:33 »
Har en Tesla y og er fersk innen elbil. Har anskaffet oss en lader i garasjen via borettslaget. Er det noen måte jeg kan se hvor mye kWh den bruker hver gang jeg lader, feks per prosent den lader opp? Da kan jeg jo regne ut prisen selv basert på dagens strømpris. Er helt grønn på lading så hittil har jeg bare plugget i men skjønner meg ikke helt på det.

Slik ser det ut når jeg er plugget i

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


8
Model Y / Taleassistent fungerer ikke på anrop lenger
« på: Fredag 07. Januar 2022, klokken 20:50 »
Tidligere sa jeg bare "ring xxx" og så kom nr opp på skjermen. Nå står det bare "kunne ikke fullføre anrop" hver gang selvom jeg ser at den har forstått hva jeg sier.
Jeg kan ringe manuelt fra telefonen, da kommer tlfnr opp på skjermen, men ikke navn. Anropene fungerer ellers.

Noen som vet hva som kan ha skjedd?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


9
Model Y / Rar visning på ryggekamera
« på: Torsdag 23. Desember 2021, klokken 15:30 »
Igår etter at jeg vasket bilen ser man plutselig mer på ryggekameraet enn før (tror jeg iallefall). Man kan se deler av nummerskiltet og lakken(?) i alle hjørnene. På sidekameraene ser det ut som det er is, men de er tørket av, og det er ikke noe is på dem. Noen som vet hva det kan være? Mener det ikke var sånn før jeg vasket bilen.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


10
Alt det andre / Billig parkering i Oslo?
« på: Torsdag 16. Desember 2021, klokken 19:02 »
Er det noen parkeringshus i Oslo som er rimeligere for elbil? Virker som alle de store (sentrum, Aker brygge osv) har samme takst som vanlige biler? Evt. er det noen som har tips til billig parkering rundt karl Johan området?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


11
Lading av Tesla / Ladebrikke fra NAF eller elbilforeningen?
« på: ſøndag 05. Desember 2021, klokken 11:45 »
Er ny i elbilverden og har akkurat kjøpt en Tesla. Foreløpig har jeg teste superlader 2 ganger.

Ved kjøp lå det info om naf ladebrikke i bilen, ikke noe fra elbilforeningen. Broren min som hentet sin tesla i september fikk halv pris på medlemskap i elbilforeningen og fikk ladebrikke med fra dem. Skulle det ligget info om halv pris på medlemskap hos elbilforeningen i min bil også?

Uansett, hvordan fungerer disse ladebrikkene? Er det slik at man kan koble alle typer ladestasjoner til en app og så koble brikka til appen, og så scanner man bare brikka e.l.ved lading, uavhengig av hva slags lader det er? Det blir vel fremdeles en større engangsjobb med oppsett?

Ifølge broren min så MÅ jeg ha ladebrikke, han mener det ikke er nok med Tesla sine superladere og at jeg kommer til å måtte lade på andre også.

Men hvilken av dem skal man isåfall velge? Naf eller elbilforeningen sin?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


12
Model Y / Lademeny vil ikke åpne seg
« på: Torsdag 02. Desember 2021, klokken 16:59 »
Skulle teste superlading ista. Satte bilen i park og trykket på ikonet for apper på skjermen og videre på menyen "lading". Den åpnet seg ikke,men bare gikk ned igjen. Trykket så på ladeikonet på selve bildet av bilen men det skjedde ingenting.
Kjørte så videre. Når jeg kom hjem og satte bilen i park så åpnet alt seg. Hva kan ha skjedd? Er helt sikker på at den sto i park for satte den i drive og så park igjen, men hadde samme problemet da.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


13
Model Y / Mister fort mye batteri
« på: Onsdag 01. Desember 2021, klokken 15:26 »
Har bare hatt bilen 1 dag men ladet igår opp til 80% på superlader. Kjørte så hjem som er ca 15 km, en del av strekningen på motorvei. Hjemme var den nede på 72%. Kjørte så en liten tur imorges på 2 km t/r og samme tur på ettermiddagen, begge forvarmet jeg bilen først. Nå er den nede på 52%. Normalt? Ikke sentry mode på. Er det noe annet som drar strøm, eller er dette bare noe man må forvente når det er så kaldt som nå? (mellom - 8 og - 10).

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


14
Model Y / Spørsmål om forvaring
« på: Onsdag 01. Desember 2021, klokken 10:48 »
I appen har man en meny for tidsplan. Her kan jeg stille inn tidspunkt for planlagt avreise. Ser ut som man lagrer valget ved å huke på "forvarm/avkjøl" under?

Men hvordan stiller jeg inn at kupévarmen samtidig skal være en viss temperatur? Må jeg da inn på menyen "klima" og slå på "på" - knappen der? Men da ser det jo ut som den starter kupévarmeren umiddelbart?

Ser også det er en knapp for "tin bil" og "luft". Hva gjør disse i forhold?



Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


15
Lading av Tesla / Ulike typer ladere?
« på: Tirsdag 30. November 2021, klokken 16:19 »
Fått bil idag og var innom supercharger. Den brukte 35 min på å lade fra 24-80%. Var ikke det veldig sakte?
Noe slo meg at jeg har lest at det er ulike typer ladere på stasjonene? Er det noen som lader raskere enn andre?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


Sider: [1] 2 3