Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Terje Moe

#1
BMW i3 / Gjenopprette fabrikkinnstillinger
søndag 25. desember 2022, klokken 14:34
Hei
Jeg har en BMW i3 2021 mod som har begynt å oppføre seg rart.
Det startet etter at BMW for ca 3-4 uker siden automatisk oppdaterte MyBMW appen, jeg fikk da ikke lenger mulighet for forvarming av bilen, hverken fra appen eller via bilen sin interface. Når jeg trykker ned navigasjonshjulet i midtkonsollen for å bekrefte at jeg vil starte forvarming "nå", så ser jeg en orange hake for et sekund eller så, og så er det borte, jeg får således ikke valgt forvarming.

Jeg fikk epost fra BMW om å restarte systemet ved å holde av/på/volum knappen i bilen inne i mer enn 30 sek, men ingen restart blir inisiert. Jeg fikk også beskjed om å oppdatere BMW tjenestene i bilen, dette har heller ikke hjulpet.

Så i går får jeg plutselig opp en melding om at jeg ikke har kontakt med nøkkelen og at jeg må holde den til rattstammen, så kommer melding om at batteriet snart er tomt for strøm og at jeg må kjøre en lang tur for å lade det opp, dette gir vel for meg ikke så mye mening med en el-bil, hvilket batteri er det snakk om, 12V batteri eller nøkkelbatteri? Jeg tok ut batteriet i nøkkelen når jeg kom hjem og målte det til 3.0V, så jeg skiftet det for sikkerhets skyld med et nytt.

Jeg har nå også slettet bilen fra appen og slettet appen på min iphone og slettet telefonen min fra bilen, men ingenting ser ut til å hjelpe, derfor når jeg gikk inn i menyen på bilen ser jeg at det er en mulighet for å tilbakestille til fabrikkinnstillinger, men ingenting hender når jeg trykker for å tilbakestille, jeg ser også at man kan oppgradere programvaren. Vil oppdatering av programvaren tilbakestille systemet til fabrikkinnstillinger, eller blir gjeldende innstillinger beholdt ved oppdatering?

Noen gode råd for å løse dette, det er nå i vinterkulden jeg trenger forvarming?

Terje
#2
Elbilen i Samfunnet / Ta ut strøm inne i el-varebil
onsdag 29. juni 2022, klokken 12:34
Hei
Hvordan er muligheten for å ta ut strøm fra el-bil batteriet under parkering/lading for bruk av maskiner når man er på jobb. Skal innrede en verkstedbil og har sett på Mercedes eSprinter. Trenger både AC 230V og DC 12-18V.

Har sett det har kommet en kabel for enkelte el-biler som gjør at man kan plugge i kontakten for lading og få ut strøm derfra, men det forutsetter vel at bilen også støtter dette ikke bare kabel?
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA