Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Nasseliten

#1
Ariya / Apple car play
onsdag 31. januar 2024, klokken 15:33
Plutselig har Apple car play sluttet å koble seg på automatisk. Når jeg prøver manuelt så ser jeg under lydkilder at Carplay er grået ut. Så ingen hjelp der.
Skal ha bilen på service og på den oppdateringen jeg ble innkalt til i slutten av februar, men det er jo en stund til så om noen vet hvordan det kan løses er jeg takknemlig.
 
#2
Ariya / Innbyttepris
søndag 19. november 2023, klokken 20:20
Jeg kjøpte Advance 63 kostet 420- med lakk, vinterdekk og tilhengerfeste ble det ca 460. Alternativet var 87 Evolve, men det kostet 90 000 mer den gang.

Ville gjerne bytte inn bilen til 63 Evolve, men alle bilforhandlere vil bare gi ca 320 for min, Det er jo helt uhørt spør man meg. De ligger jo på 420 på Finn? Tjene oppimot 100 000 på en bruktbil er jo litt voldsomt? Hørte på en topputgave nye KONA uten takluke som gikk som demo. Den ville de sette ned med 25000 bare. Er jo biler i samme prisklasse så snodig regnestykke
#3
Ariya / Skuffet over rekkevidde,
søndag 19. november 2023, klokken 19:59
Har Advance 63 og når det er kjølig ute, -1-3 går gjetto-meterert de kaller bare til 249 km. Etter en tur fra Oslo ytre øst til Røyken sentrum i går satt jeg igjen med 69 km da jeg var hjemme igjen.

Er ikke dette dårlig da? Går gjerne 430 på sommeren. Noen som har erfart det samme?
#4
Ariya / SMS
mandag 12. juni 2023, klokken 13:12
En nabo ringte på døra og sa Bagasjedøra står åpen på bilen min og har gjort det lenge. Jeg Parkerer ca 6/7 meter fra inngangen og vel inne og skulle legge fra meg nøklene så kom jeg vel borti Åpneknappen.

Er det ikke dumt appen ikke sender en SMS etter noen minutter om at dører eller vinduer er åpne?
Det er sånn på Kona vet jeg.

En annen ting er at den sier fra om Bomstasjoner, som jeg har huket av for, med kraftig røst " Advarsel bomstasjon" som jeg vil huke av for jeg kan jo ikke bare snu som regel. Det jeg savner er at den kan gi samme talebeskjed om fotobokser. Der kommer det bare to raske piip som man lett overhører.

Navigasjonen opplyser også om bomstasjoner for er fjernet for mange år siden som i Indre Østfold. lenge siden kartet er oppgradert tro?
#5
Ariya / Oppdatering
lørdag 13. mai 2023, klokken 16:26
Fikk melding om oppdatering i dag. Noen som vet hva som er nytt? Jeg kunne ikke se hva ved første øyekast
#6
Ariya / Venter på Ariya
søndag 01. januar 2023, klokken 22:05
Noen som har hørt om leveringsdato? Jeg venter på en 63 Advance og fikk beskjed om 15/1-23, men nå er det helt i det blå. Forhandler vet ikke når bilen kan tenkes å ankomme Drammen havn. Blir det påske eller sommer?

Da ble det også 18000 ekstra i vektavgift så tusen takk til Vedum og Støre. Gutta for folk flest
#7
MG ZS EV / Litt ymse
tirsdag 19. januar 2021, klokken 11:02
Jeg har hatt MG ZS EV i snart ett år og er veldig fornøyd med bilen. Lettkjørt, god plass både i kupeen og i bagasjerommet.

Her er mine synspunkter i vilkårlig rekkefølge om hva som burde vært forbedret og som jeg håper at det blir ordnet opp i med en softwareoppgradering:

«Slow down»-melding i displayet akkompagnert med pling-lyd som gjerne kommer ETTER rundkjøring er passert, ikke FØR som virker mer naturlig (hvis den i det hele tatt behøver å varsle).

Adaptiv fartsholder funger dårlig på svingete landeveier. Bilen bør holde innstilt hastighet, men dessverre bremser bilen opp i krappe svinger, ikke FØR svingen, men på vei ut av den og det tar noe tid før bilen er oppe i innstilt hastighet igjen. Fartsholderen fungerer dog ganske bra på rette og slake veistrekninger og motorveier.

Det burde vært varsling hvis man forlater bilen med takluka i åpen stilling.

Som en ekstra sikkerhet burde det vært lydvarsling i tillegg til lysvarselet i sidespeilet ved filskifte hvis det er bil i blindesonen.

Automatisk nedblending fungerer dårlig. Bilen bruker altfor lang tid til å gå tilbake til fjernlys etter at møtende bil er passert. I tillegg går bilens fjernlys automatisk til nærlys når lys reflekteres fra store veiskilt, særlig de skiltene som varsler om skarpe svinger.

Noen flere som har erfart noe av dette?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA