Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Randomrex

#1
Model Y / Kneppe/klikkelyder fra dashbordet?
mandag 09. mai 2022, klokken 17:53
Hei alle Y (MIC) eiere! :)

Med 11.000km på baken har jeg ikke angret et sekund på bilen.
Bilen er ikke feilfri, men det er så mye glede som veier opp for det negative.

Jeg skal allikevel ta opp en liten ting som har kommet snikende de siste ukene: Kneppe/klikkelyder fra et sted langt fremme på dashbordet. Først trodde jeg det var noe løst da det kom et klikk/knepp da jeg kjørte over en dump, men i senere tid har jeg jo skjønt at det også skjer når jeg står stille. Mye tyder på at det er noe som varmes/kjøles og som da vokser/krymper (?) og derfor hører man det mest i starten av en biltur. Etter hvert avtar hyppigheten av lyden og kommer kanskje i noen svinger eller dumper.

Fant en video som viser noe av det samme https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/clicking-sound-under-left-side-of-dash-with-air-conditioning-on.130725/ .

Er det noen andre som opplever det samme og noen som har noen erfaring med hva man kan gjøre?
Har vel en lei følelse av at Tesla ikke kommer til å gjøre noe med den lyden?
Allikevel litt små-irriterende lyd å ha, for det høres faktisk over musikken.
#2
Model Y / Susing i AC kommer og går?
onsdag 13. april 2022, klokken 16:04
Hei,

Er det fler som opplever en slags suselyd i ACen nå som varmen har kommet? Lyden, som kanskje kan beskrives som Darth Vader ish, kommer og går hele tiden når ACen står på og den blåser kaldt. Lyden begynner rolig, bygger seg opp over 10-15 sekunder før den stopper i en liten periode. Så er det på'n igjen og igjen og igjen. Siste sekundene er så høye at man hører det gjennom musikken fra anlegget.

Har ikke noe å si om jeg setter den på 1 eller 10, så ikke viftene som blåser luften. Må være noe annet?

Mvh,
Kenneth
#3
Hei, jeg har en servicetime på min Y på grunn av en tilfeldig brummelyd i 1-2 sekund ved oppstart eller tidlig under kjøring. Ganske kraftig og dyp lyd, så bilen vibrerer faktisk litt av det... Har vært inne før for det, men da klarte de ikke reprodusere lyden. Denne gangen har jeg logget det med "bug report".  :+1:

Men poenget med denne tråden er et ekstra punkt som har dukket opp på servicen min:
"Install Supermanifold to Compressor Pipe Insulation Foam and Harness Connector Cover".
Noen som vet hva dette er? Noe i forbindelse med varmepumpen?
#4
Model Y / Kort brummende lyd når man starter i kulde?
fredag 26. november 2021, klokken 15:56
Hei,

Jeg har merket meg en lyd (og vibrasjon) som kommer ganske raskt etter at jeg har satt meg i bilen.
Har dessverre ikke fanget det på kamera for det skjer ikke alltid, men jeg skal prøve å beskrive:

Jeg setter meg inn og innen kort tid (av og til før jeg kjører eller rett etter jeg har startet)  kommer en dyp og høy buldrende lyd fra midtkonsollen (tror jeg). Den varer i ca 1-2 sekunder før den gir seg. Buldringen er ganske kraftig og man kjenner nesten litt vibrasjon i bilen. Tenkte først det var bremser eller noe som måtte løsne, men litt rart for i går hadde jeg kjørt 2 meter før det skjedde.

Noen som har merket det samme? Skjedd meg 4-5 ganger nå, så fremover må jeg jo filme hver gang jeg skal kjøre i håp om å fange det opp. Alle gangene har det vært kaldt.

#5
Model Y / Spørsmål om Cruise Control
onsdag 15. september 2021, klokken 23:12
Hei,

Jeg trenger litt hjelp til å forstå noen ting rundt Cruise Control. :)

1. Hvorfor kan ikke bilen bare følge hastigheten på skiltene?
Setter jeg på CC i 80 km/t og kjører inn i 50 sone uten biler foran meg som bremser farten, fortsetter bilen i disse 80 jeg satte den til. Testa en ID3 her om dagen, og den var jo helt overlegen på dette punktet - fulgte skilt til punkt og prikke.
2. Siden dette da ikke er automatisk, fikk jeg vite at det er fire måter å sette ny hastighet manuelt på:
- Trykk på skiltet som viser rett hastighet på skjermen...
- Slå av CC finn rett hastighet (eller lavere) og aktiver CC.
- Snu på høyre hjul på rattet
- Dytt høyre stikke ned en gang.
Siden jeg må gjøre det manuelt likte jeg best den siste metoden, men plutselig vil ikke bilen lenger oppdatere hastigheten på denne måten...Flere som har opplevd dette?   
3. Hvorfor kan ikke vi få valg som bruker at den leser skiltet og setter hastighet? Autopiloten gjør jo dette, så kan da ikke være noe hokus pokus? :) Dette er ikke en funksjon man får i Enhanched eller FSD, sant?#6
Model Y / Viftestøy?
tirsdag 31. august 2021, klokken 15:33
Hei,

Super happy med min Y!!  :D

Som ny Tesla eier har jeg dog ett spørsmål: er det noen som har merket at det av og til kommer en slags "skrapende"/"woooshende" viftestøy fra ACen? Mer enn den vanlige viften. "Skrapende" er ikke helt rett beskrivelse, men bruker det i mangel på noe bedre. :) Det går fint å leve med, men når man først hører lyden, legger man godt merke til det.

Den bygger seg opp over en periode på ca 3 sekunder der den begynner lavt og blir høy, før lyden brått blir borte... Så går det noen sekunder før før den bygger seg opp og stopper igjen. Slik kan den holde på noen minutter før det blir borte. Klarer ikke å gjennskape det selv, men så i går at det skjedde mens jeg hadde AC på 20 grader og det var mellom 19 og 20 grader ute.

Er dette noe kjent?
#7
Model Y / Enhanched Autopilot - Pris?
tirsdag 10. august 2021, klokken 11:56
Hei,

Jeg har bestilt en Tesla Y og har lyst på Enhanched Autopilot, er dette mulig å bestille senere?
Er det da noen prisforkjell på om man betaler det nå (før levering) eller om man venter til etter man har fått bilen?

Grunnen til at jeg spør, er at jeg ba om vinterhjul og Enhanced autopilot på ny faktura. I dag kom den nye fakturaen, men de har kun tatt med vinterhjul, ikke EA. Burde jeg få inn dette på fakturaen nå, eller kan jeg kjøpe det til samme pris etter jeg har hentet bilen?

Mvh,
Kenneth
#8
Model Y / Forsikring TMY?
torsdag 15. juli 2021, klokken 11:07
Hei,

Spennende tider, er det noen som har sjekket hva det koster å forsikre en Tesla Model Y?
Prøvde å legge den inn hos to store aktører og det skilte 1200kr per mnd (!) hos de to.
Henholdsvis 1000 og 2200 kr, begge med 75% bonus, alle sjåfører over 25år, beste forsikringen, 4000 egenandel.
Dette er min første elbil, er det noen kjekke triks å ha i ermet når man jakter forsikring på elbil?
Noen som har noen formening om hva det burde koste - 1000 per mnd høres kanskje fornuftig ut?
#9
Zoe / Zoe 2021?
torsdag 01. oktober 2020, klokken 11:41
Hei,

Er det noen her som vet når Zoe 2021 modellene kommer ut i butikken?
Jeg har prøvd å sende Renault noen mailer, men får ikke svar. En av tingene jeg lurer på er om det er forventet noen endringer i 2021 modellen - feks om adaptiv cruise control er noe som kan komme eller om de kan si noe om hvilken forbedringer/nyheter vi kan forvente i OTA-SWen fremover.
Er det noen her som vet noe?

Mvh,
Kenneth
#10
Zoe / Zoe 50 Adaptive Cruise og App?
søndag 28. juni 2020, klokken 00:22
Hei,

Ny på forumet og for tiden på jakt etter en elbil. :)
En av de jeg har sett på er Zoe 2020 og jeg likte den veldig godt. Eneste ulempen jeg fant, var at den ikke har adaptive cruice control. Er det realistisk å ønske at dette kommer i en oppdatering senere, tro?

Jeg ser det går en annen tråd på forumet her om at appen ikke fungerer så godt, og at et medlem her legger ut den engelske versjonen, da den visstnok skal fungere bedre. Er det virkelig slik at man ikke kan fjernstarte varmen i bilen eller sjekke batteristatus? Det virker jo veldig rart at dette ikke skal fungere når de har lansert en ny app?  :o For meg er dette helt avgjørende om jeg kjøper eller ikke, da jeg står ute på en pendlerparkering og ønsker å sette meg inn i en varm bil etter togturen på vinteren.

Mvh,
Kenneth
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA