Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Elbileier fra Sandnes

#1
I disse dager med -10 grader utetemperatur og høye strømpriser spesielt på ettermiddagen, hva er mest fornuftig når man kommer hjem kl 17 og skal lade 10-15 kWh innen neste morgen?

1) Sette bilen til lading kl 17 med 32A/230V mens batteriet fortsatt er varmt. Ladingen vil skje hurtig og lite energi vil trengst til å varme batteriet under oppvarming?
2) Sette bilen til lading kl 17 med 8A/230V. Batteriet er fortsatt varmt. Ettersom lading pågå hele natten, vil man dra nytte av lavere strømpris. Men vil mesteparten av energien gå til oppvarming av batteri i stedet for til opplading?
3) Vente med å koble bilen til lading til kl 23 og da lade med 32A/230V. Strømmen er da på det billigste, men batteriet er iskaldt og mye strøm går med til å varme opp batteriet igjen?

#2
Skoda ENYAQ / Enyaq med tre tenåringer i baksetet?
fredag 10. juli 2020, klokken 15:14
Er det noen som har noen formening om hvordan Enyaq vil fungere som feriebil med tre tenåringer i baksetet? Vi har i dag en 2016 modell VW Touran (gen. 2) med 633L bagasjerom og tre individuelle seter i andre rad som alle er svært fornøyde med. Prøvesatt en Audi e-tron, men syntes midtsetet bak i Audien hadde dårlig komfort, det var nærmest en 4+1 seter å regne. Prøvesatt også en Volvo XC90 - også der syntes jeg midtsetet var litt vel hardt. Er det noen som har lignende tanker om baksetekomfort i det som burde være det ypperste av familiebiler? Jeg er også litt skeptisk til den skrå taklinjen på Enyaq. For ferieoppakning laster man gjerne til taket.
#3
ID.3 / Tre store barn i baksetet?
onsdag 01. januar 2020, klokken 21:30
Jeg har prøvesittet ID.3, og må si jeg er i tvil om den er brei nok til at tre store barn i alder 12-17 år vil sitte konfortabelt i baksetet på langtur. Skulderbredden på en Golf er i underkant av 137 cm i baksetet, som er litt i det snaueste laget. Er det noen andre som har prøvesittet og har noen formening om bredden i baksetet på ID.3 vs en e-Golf?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA