Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Zubzero

Sider: [1]
1
Skoda ENYAQ / Felger med avvikende innpress
« på: Mandag 27. Desember 2021, klokken 17:11 »
Enyaq har i vognkortet med 19" en innpress på 45. Vil det ha noe å si i forhold til belastning mtp. garantien til bilen/hjulstillingen dersom en benytter innpress på 42, så lenge det er innenfor de tillatte totale 15/7,5mm i kjørteøyforskriften?

2
Skoda ENYAQ / Softwaretråden
« på: ſøndag 19. Desember 2021, klokken 16:11 »
Ser at de med VW har fått/får versjon 2.3-oppdatering, og dette vil vel i Enyaq tilsvare versjon 0795?
Noen som vet om vi som bare har 0792  på Enyaq (tilsvarende 2.1 i VW?) Får versjon 0795 snart, eller hopper vi over denne og går direkte på versjon 3.0 i Q2?

3
ID.4 / Piggdekk -hvorfor velges dette og hvilke forhold kjører dere på?
« på: ſøndag 19. Desember 2021, klokken 09:56 »
Jeg kjører Bergen-Trysil 6-7 ganger ila. vinteren.
På sist tur med min nye bil, opplevde jeg at hele bilen ofte veldig ofte sklei i svingene. Kjører RWD, men det var ikke bare bakparten som mistet grepet, men også forhjulene. Måtte derfor hele tiden føle på grepet og justere ned farten. Kjørte med Eco mode og regen av. Nokian R3 og 2,7 og 2,9bar.
Litt kjipt å måtte kjøre rundt mest piggdekk her jeg bor i Bergen, men samtidig veldig kjipt å kjøre 60 mil på sterkt varierende føre til Trysil. Til dere som kjører med piggdekk: hva har vært utslagsgivende for deres valg? Hadde jeg bodd i et område uten piggdekkgebyr, så hadde valget vært åpenbart.

4
Skoda ENYAQ / Ladested fungerer ikke
« på: Tirsdag 07. Desember 2021, klokken 06:57 »
Er det flere som ikke får ladested til å fungere? Jeg har aktivert lading alle dager, og den skal være ferdig kl 0500. Max lading er innstilt til 80 prosent. Alikevel så stopper den etter noen få prosent og lenge før den har nådd dette.
Vanlig lading fungerer.

5
Skoda ENYAQ / Kan ikke laste inn tilkoblingsstatus
« på: Lørdag 19. Juni 2021, klokken 21:54 »
Jeg har i 7 dager nå hatt feilmeldingen "kan ikke laste inn tilkoblingsstatus". Er det flere som har hatt denne? Har den gått vekk av seg selv etter hvert? Dette medfører at mobilapp heller ikke oppdaterer seg.... Er feilen på serversiden?

6
Skoda ENYAQ / Navigasjon legge inn via.-punkt
« på: Lørdag 29. Mai 2021, klokken 10:38 »
Finner ikke ut hvordan en kan legge inn delmål/via.punkt i navigasjonen. Noen som vet om det er mulig? I så fall svært skuffende dersom det ikke er mulig.

7
Skoda ENYAQ / Redusert ladestrøm
« på: Fredag 14. Mai 2021, klokken 14:41 »
Syns manualen inneholder svært få opplysninger om lading med universal lader. Hvor høy strøm lader den med når ladestrømsbegrensning er aktivert? Må en begrense ladestrømen når en bruker schuko-adapteret? Ser ut til at den er levert som standard med ladestrømsbegrensning aktivert, -hva er strømtrekket dersom en setter den i high modus?

8
Ønsker å beskytte lakken på en sort bil best mulig mot riper. Hva anbefaler folket her? Keramisk coating eller gjennomsiktig folie? Det betyr ikke så mye for meg om bilen ser skitten ut, og er mest opptatt av å unngå riper

9
Skoda ENYAQ / Økning til 170 kW lading til høsten
« på: ſøndag 11. April 2021, klokken 06:55 »
Veldig interessant å se hva en som jobber som project lead ved Skoda har å si om økning i ladehastighet til 170 kW:

10
Skal snart selge bilen min som har 3 års gjenstående garanti. Bilen har ingen feil som jeg vet om, men jeg ønsker ikke å risikere å bli stilt ansvarlig for noe. Tenker derfor å benytte dennne setningen i kontrakten: "kjøper fraskriver seg retten til å gjøre mangel gjeldende etter kjøpsloven § 19". For et par år siden ved sist bilsalg, så lå muligheten for å bruke denne setningen inne i de digitale kontraktene til både finn.no og NAF. Hvorfor er den nå fjernet? Jeg tar selvfølgelig istedet å bare oppretter en ikke-digital kontrakt, men det hadde vært greit å visst litt mer om hvorfor denne ikke er tilgjengelig i standardkontraktene lenger. Er det ikke "lov" å gjøre det slik?

11
Skoda ENYAQ / Leveringstider
« på: Mandag 07. ſeptember 2020, klokken 14:59 »
Startet en tråd for å kunne holde hverandre oppdatert på leveringstider og spekulere oss i hjel  ;D
I min kontrakt er seneste tidspunkt for levering av IV80 definert til uke 26 (jeg har kønr. 3xx) Min forhandler sa at det neppe skjer noe i jan-feb, fordi de får demobilene sine  sent som i januar. Mars var nok første realistiske mnd. å kunne håpe på noe.
Hva har deres forhandlere sagt?

12
i-Pace / Bakseteplass
« på: Lørdag 04. April 2020, klokken 14:42 »
Dere som er over 190cm høye -har dere plass til noen på samme høyde eller bakovervendte barneseter bak dere?

13
Enkle tekniske spørsmål og svar. / Bakkeklaring
« på: Fredag 22. November 2019, klokken 19:21 »
Det ser ut til at de fleste elbiler uten luftfjæring har en veldig lav bakkeklaring. Til tross for at de titulerer seg som "SUVer", så er det typisk bakkeklaring på rundt 14cm. Mach E har f.eks. en bakkeklaring på bare 14,5cm og EQC er bare enda dårligere. Dette har vel med å få ned luftmotstanden så mye som mulig.
Spørsmålet er: Dersom en setter på klosser/hevesett for å oppnå 1-2cm ekstra, -vil dette ha noe å si sikkerhet/komfor-messig? Krever en så liten justering godkjenning?

Sider: [1]