Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - kraamodt

Sider: [1]
1
Lade hjemme / Lading på gammelt anlegg - beste løsning?
« på: Lørdag 03. August 2019, klokken 12:34 »
Hei,

Vi planlegger å kjøpe elbil, men ble usikre vedrørende lading hjemme. Jeg er helt grønn på alt som har med strøm, kurser og sikringer og sånt. Vi bor i et gammelt hus fra 50-tallet som skal rives innen et år. Har lagt ved bilde av sikringsskapet. Det er et annet skap hvor hovedsikringen er. Vi har en garasje som vi har lyst å ha bilen i på vinteren, men den er ca. 50 meter fra huset. Sikringen til garasjen er i huset og den deler sikring med 2. etasje. Vi har uttak utendørs ved huset som vi i teorien også kan lade, men da blir bilen stående uten tak. Vi bor i et snørikt område så det er ikke ideelt på vinteren.

Hva hadde dere gjort i vårt tilfelle? Jeg venter på svar fra elektrikere, men det hadde vært supert med noen innspill.

2
Hyundai Ioniq / Kjøpe Ioniq brukt nå eller vente?
« på: Fredag 28. Juni 2019, klokken 17:50 »
Hei! Jeg er på utkikk etter en elbil helst under 300.000 kr og Ioniq er veldig interessant. Bør jeg vente med å kjøpe til ny modell kommer ut? Hvor lenge må jeg vente da i så fall?

Hvis jeg ikke venter, er 250-270.000 kr en grei pris for en Ioniq fra i fjor? Ligger en del ute på Finn.

Tar forøvrig imot andre tips med takk  :)

Kristian

3
Kjøpe elbil? / Godt brukt Think City som pendlebil
« på: Fredag 28. Juni 2019, klokken 09:11 »
Er Think City brukbar som pendlebil? De selges på Finn til 30-40.000 kr. Hvor lenge tror du den kan kjøres daglig før den dør for godt?

Hva er realistisk rekkevide på den hvis den er fra 2010 og har kjørt ca. 60.000 km? Den ble jo markedsført at den kunne gå 180 km på én lading, men den er vel ikke i nærheten av det i dag. Hvordan er den sammenlignet med de andre billigbilene (Citroen C-Zero, Mitsubish i-Miev, Leaf 2011)?


Kristian


Sider: [1]