Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Rosstopher

Sider: [1]
1
Model S / Hvordan får jeg ut grus av felgene?
« på: lørdag 11. januar 2020, klokken 10:11 »
Jeg har et problem med at det fester seg grus og greier i vinterfelgene mine. Felgene er turbin-felger fra Megahjul. Hjulene blir ubalanserte og det rister veldig. Hvordan får jeg ut dette på enklest mulig måte? Jeg spyler godt inni der med høytrykkspyler når jeg vasker bilen, og får vekk noe da, men ikke alt. Etter bilvask merker jeg at ristingen endrer seg. Dette var visst et vanlig problem hørte jeg i en bisetning på Megahjul. Jeg hadde ikke problemet da, så jeg spurte ikke om løsningen.

Erfaringer? Kan trykkluft være en ide? Børste? Må bilen jekkes opp for å få til dette? Tenkte jeg kunne få litt input fra dere smartinger før jeg går ut i garasjen og prøver meg frem med alt mulig.

2
Ladeplasser og ladekabler / Lading i Russland
« på: onsdag 01. januar 2020, klokken 19:41 »
Vi planlegger tur til St. Petersburg og lurer på hvordan det er med lading på strekningen Helsinki - St. Petersburg - Tallinn. Ser det er Tesla Supercharger øst for Helsinki, men hvordan er det på resten av ruta? Ser ingenting i appene Plugsurfing eller PlugShare. Fins det andre apper som dekker Russland? Fins det noe hurtiglading? AC-lading? Eller er vi prisgitt det vi får ladet over natta? Det er jo noen år siden det visstnok ble påbudt med lademuligheter på alle russiske bensinstasjoner, så det må vel finnes noe?

3
Lading av Tesla / Hvorfor får jeg bare 12 kW på 400 V 32 A trefas ladestasjon?
« på: onsdag 20. november 2019, klokken 22:57 »
Jeg kobler til på ladestasjon på jobben, som er merket med 400 V 32 A trefas. Bilen min har "høy strømstyrke lader", og skjermen viser "max 24 A" nederst under der man stiller inn strømstyrke. Da burde jeg vel få 16,5 kW? Men når jeg kobler til, viser det 16/16A, trefas-symbol, og den viser at jeg får 12 kW (burde vel egentlig være 11 kW?).

Hvorfor får jeg ikke 24 A og 16,5 kW? Er det bilen, ladestasjonen eller kabelen det er noe med? Fins det type 2-kabler som bare støtter 11 kW? Kabelen er en blå kabel merket med "Mennekes". Det var den som fulgte med bilen når jeg kjøpte den (brukt).

4
Kjøp og salg av deler og utstyr / Ønskes kjøpt: Hundebur til Model S
« på: søndag 13. oktober 2019, klokken 17:56 »
Ønsker å kjøpe hundebur av typen som deler bagasjerommet i to, altså uten tak og vegger.

5
Humor og kanari / "Tesla S"
« på: fredag 16. august 2019, klokken 17:55 »
Kjenner jeg småirriterer meg over at folk sier "Tesla S", "Tesla X" eller "Tesla 3". Hvorfor gjør folk det, montro? Er det ut av uvitenhet, eller er det vanskelig å forestille seg at en bil har model som en del av modellnavnet?

Det er jo ingen som sier "Mercedes E" eller "BMW 5" eller "Audi 6"...

Det var min lille frustrasjon på en fredags kveld. God helg til alle dere!

6
Alt det andre / Studie: Elsparkesykkel er mindre miljøvennlig enn buss
« på: onsdag 07. august 2019, klokken 11:17 »
Studie: Elsparkesykkel er mindre miljøvennlig enn buss
https://www.nrk.no/urix/studie_-elsparkesykkel-er-mindre-miljovennlig-enn-buss-1.14650738

Sitat
Studien konkluderer med at elsparkesyklene generelt produserer mer klimagassutslipp per passasjerkilometer enn for eksempel:

en vanlig dieselbuss med mange passasjerer.
elektriske mopeder.
elektriske sykler.

Likevel produserer en elsparkesykkel bare halvparten av utslippene som en vanlig bil.

Mest overrasket var jeg over siste setningen der. Er man to stykker kan man like godt kjøre bil altså. Det er ikke lett for hvermansen å vite hvor miljøvennlig de forskjellige transporttypene er.

7
Model S / Brukt Model S til under 400k?
« på: onsdag 24. juli 2019, klokken 09:50 »
Hei.
Har brukt søkefunksjonen men fikk ikke svar på alt jeg lurte på. Savner egentlig en fullstending buyer's guide for brukt Model S.

Her i husstanden vurderes nå brukt Model S som familiebil, og budsjettet kan strekkes opp mot 400k. I den forbindelse har jeg noen spørsmål.
Først om vårt behov:
- Vi kjører sammen via barnehage til jobb, 4 mil t/r.
- Har mulighet til å lade hjemme.
- Vi besøker jevnlig familie 20 mil unna, og kjører helst uten stopp.
- Liker å kjøre på bilferie. Til familiens feriested er det 60 mil og vi kjører dit 3 ganger i året. Kjørte 500 mil bilferie i vår.
- Må ha plass til hundebur og barnevogn.
- Må ha mulighet til takstativ og takboks
- Hadde vært fint å kunne trekke tilhenger, men vi har et dieseldyr som kan ta den jobben.
- Ønsker helst firehjulstrekk.

Så spørsmålene:
- Med vårt budsjett ser det ut som det må bli biler utenfor nybilgaranti. Er det trygt? Er feilene med Model S stort sett barnesykdommer, slik at en 4-5 år gammel bil vil ha utbedret det meste?
- Hva er fordelene med å handle bruktbil hos Tesla? Ser man ikke får gratis SUC hos Tesla, men man får det ved privat salg eller hos uavhengig forhandler. Får man noen ekstra garanti ved å handle hos Tesla?
- Er prisene gjennomgående mye høyere hos Tesla, eller er det bare nåværende utvalg som får det til å virke slik? Ser man kan få 2015 85D med 150'km på Finn til 3-400k, mens hos Tesla er det stort sett 2014-modeller som er innenfor budsjettet.
- Kan alle Model S ha takstativ?
- Kan noen Model S trekke tilhenger?
- Skjedde det noen store oppdateringer i det aktuelle tidsrommet? Bør man absolutt kjøpe bil produsert etter en viss dato, eller med en bestemt VIN?

Utifra våre kriterier er vi per i dag innstilt på 2015 85D kjøpt et annet sted enn Tesla. Er det riktig vurdering? Vil dere anbefale noe annet? Hvorfor/hvorfor ikke?

EDIT: Er også interessert i målene på bagasjerommet dersom noen har det. Altså ikke volum, men lengde og bredde med bakseter i bruk.
EDIT2: Har nå fått med meg at man får 2 års garanti ved å kjøpe fra Tesla, så da er vel det det beste alternativet på tross av høyere pris?
EDIT3: Referrals kan vel ikke brukes på bruktbiler? Er det noen annen måte å få gratis supercharging?

8
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Lade til 80 % på 62kWt Leaf?
« på: tirsdag 23. juli 2019, klokken 10:01 »
Har bestilt 62 kWt Leaf til min mor. Hun er totalt blottet for interesse for bil og teknologi. Fins det noen enkel måte å stille inn bilen til å kun lade til 80 % (eller en annen SOC lavere enn 100 %)? Noe jeg kan stille inn i bilens innstillinger for henne, eller noe hun kan gjøre selv enkelt og med få tastetrykk?
Tips som "Still inn timer hver gang" eller "Bare sjekk SOC i appen og gå ut i garasjen for å stoppe ladingen" kommer hun ikke til å huske/gidde.

Bilen kommer til å stå stille i ukesvis av gangen, og jeg vil ikke at den skal stå med 100 % batteri hele tiden.

9
Elbiler i media / Elektrisk Cadillac Escalade
« på: tirsdag 23. juli 2019, klokken 08:28 »
Ser ut som neste generasjon Escalade (muligens) kommer som elbil.

Fossil-utgaven av Escalade koster i dag fra 650.000 kroner uten avgifter i USA.
Dersom billigere konsernbror Chevrolet Tahoe får samme elektrifisering, kan det bli en flott familiebil. De starter i dag på 415.000 kroner som fossil.

https://jalopnik.com/next-gen-cadillac-escalade-to-get-v-performance-model-a-1836601884

10
Ladeplasser og ladekabler / Ladekultur ved hurtiglading
« på: fredag 05. juli 2019, klokken 14:30 »
Jeg fant ikke noen samletråd for ladekultur, så jeg spør her.

Hva må en fersk elbileier kunne om ladekultur? Jeg ser folk skriver om at de legger igjen lapper i bilen sin om hvor mye de må lade, eller oppholder seg nært bilen. Er dette forventet? Risikerer man at noen stopper ladingen dersom man forlater bilen? Er det greit å stoppe noen andre sin lading dersom de har høy SOC og det er plass til ens egen bil ved samme lader? Hvor høy SOC er i så fall høy nok?

Hvordan fungerer det når det er kø på ladestasjoner? Er det noen uskrevne regler for dette? Stiller man seg bak den bilen man trur blir ferdig først? Stiller alle seg i én kø, så nestemann i køa får neste ledige lader? Hender det at noen sniker i køa? Når man står i kø regner jeg med at det er forventet at man er i eller nær bilen slik at man kan lade når det er ledig. Hva skjer om noen ikke er det? Hvor mye tid gir man de før man kjører forbi de og tar laderen de sto i kø for?

Det dukker sikkert opp flere spørsmål herifra etter hvert, men jeg trur det var alt jeg hadde så langt. På forhånd takk for input.

11
ID. Buzz / Elektrisk Multivan?
« på: mandag 24. juni 2019, klokken 19:14 »
Jeg ble glad når jeg i februar leste om at Multivan skal komme som elbil. https://insideevs.com/news/342975/vw-confirms-new-electric-multivan-for-production/

Så hørte jeg ikke noe mer. Ser det står på VW Nyttekjøretøy at det er planlagt produksjonsstart andre halvår 2019. Det er bare en uke til andre halvår begynner...
https://www.volkswagen-nyttekjoretoy.no/no/om-oss/pressemeldinger/verdenspremiere-multivan-6-1.html

Burde det ikke komme noe mer info og mulighet for å sette seg på liste eller bestille snart? Er det noen der ute som vet noe jeg ikke vet?

(poster her siden det ikke fins noe eget underforum for Multivan, og det står så strengt at det ikke er lov å poste i VW-forumet)

EDIT: Regnet på pris på fossil Multivan før mva og engangsavgift og kom på rundt 450k. Tipper på minst 600k for el-versjon (prisforskjell før avgifter på fossil-Golf og e-Golf er rundt 115k).

12
Ladeplasser og ladekabler / Semiportabel ladeboks?
« på: onsdag 19. juni 2019, klokken 12:40 »
Jeg har søkt på forumet, men finner lite skriverier om semiportable ladebokser.
Er ikke det en god løsning for oss som har 16 A industrikontakt i garasjen og som ikke føler behov for mer enn 16 A?
Såvidt jeg har skjønt er det trygt og lovlig, og man trenger ingen elektriker(?)
Med noe slikt kommer man under 6.000 kroner. Er det noen grunn til å unngå slike?
https://www.elbilgrossisten.no/collections/ladestasjoner/products/ratio-home-box-3-7-dcrcm?variant=8310345203815

13
Nissan e-NV200 / "e-NV200 er så stygg!"
« på: søndag 16. juni 2019, klokken 21:24 »
Neida, dette er ikke en tråd for å klage over utseendet på e-NV200.

Vi vurderer e-NV200 som familiebil, men min bedre halvdel syns ikke den er så pen. Hun syns den ser for enkel ut, og for mye som en varebil. Jeg begynte derfor å tenke på hva man kan gjøre for å gjøre den penere. Tar gjerne imot forslag og bilder av hva dere har gjort med deres biler.

Her er det jeg har så langt:
1. En annen farge enn hvit. Jeg syns den mørke gråfargen er den fineste.
2. Kanalrør. Ser man kan få dette som originalt tilbehør og syns det kler bilen godt.
3. Felger. De originale er ikke noe fine syns jeg, og de er altfor små. Jeg tenker 205/50R17 på sommerhjul. Jeg så i utgangspunktet etter 195 brede 17-tommere, men fant ikke noe med rullemotstand A eller B. 205/50R17 har godt utvalg av dekk.
4. Lyktebøyle foran. Ser man får EF-godkjente lyktebøyler til NV200 (fossilutgave). Lurer på om Vegvesenet er enige i at NV200 og e-NV200 er samme bil.

Forslag eller kommentarer?

Sider: [1]