Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Henrik900

Sider: [1]
1
Hei,

Jeg har en diskusjon med styret mitt om dagen, kanskje dere har noen gode råd. Jeg oppsummerer kort: 

Selveierleiligheter 70 stk, alle med fast plass i garasje, bygd 2005.

2018, feb: Jeg sender søknad til styre om å montere elbillader på min garasjeplass, jeg får godkjenning og monterer en lader samt egen sikring for dette. Total kostnad ca 23 000.

2018, juli: Styret foreslår å oppgradere det elektriske(nytt tavlefelt med effektbrytere og en ny effektbryter for hele sameiet, strømskinner i taket + kommunikasjons-kabel for styring av anlegget(gjelder alle plasser). Pris ca 400 000. Videre foreslo de at kun de som faktisk har en elbillader(som i dag kun er meg) skal nedbetale lånet på 400 000. For å gjøre dette ble følgende bestemt: Ett etableringsgebyr på 8000kr skal betales for nye ladestasjoner, samt et påslag på 50-75 øre kwh som skal gå til nedbetaling av denne gjelden. Dette ble godkjent av sameiet.

MERK: Jeg mener at denne engangsavgiften, samt påslaget på 50-70 øre, er ulovlig da alle i sameiet har fått en verdiøkning, selv om de ikke har en lader på sin egen plass. Det står selv i styrenotatet, samt brukt som argument for å stemme for at dette vil være en verdiøkning for alle og et salgsargument i fremtiden. Dette mener jeg bør gå under fellesbrøken.

2019, mai: Jeg varsler styret om at det muligens er ulovlig, og brudd på sameieloven å avkreve de med lader for etableringsgebyr samt påslag per kwh for å nedbetale gjeld på et felles el-anlegg. Jeg fikk til svar at dette skulle bli tatt opp ved neste styremøte, i slutten av august.

2019, 31 juli Får jeg en mail om at det nye ladesystemet er på plass og at jeg er nødt til å bruke dette, samt at styret nå eier mitt gamle system og vil selge dette(uten at jeg før har blitt varslet om dette). Merk: jeg har fått ny ladeboks "gratis" ettersom jeg hadde det fra før av.   

Jeg sitter nå i en tvist, da jeg ikke ønsker å ta ned mitt anlegg før vi har fått avklart dette med påslag og nedbetaling av lån. Jeg har fått beskjed om at min ladeboks må tas ned asap.

Har dere noen mening om dette, eller vært borte i liknende problemstilling? Påslagene til styre 50-75øre + grønn kontakt (laste balansering) ca 20-30øre + strøm/nettleie begynner å bli dyrt..

H

Sider: [1]