Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Stark

Sider: [1]
1
Model Y / VIN blir nå utdelt
« på: Fredag 30. Juli 2021, klokken 14:49 »
Har nå fått VIN på min Model Y LR Sort bestilling. Bestilt på lanseringsdagen.

Kan finne VIN på Tesla kontoen:
https://www.youtube.com/watch?v=fH8bvvvFqjM

Søk etter "LRW"

Nå nærmer det seg!  :D

2
Lading av Tesla / Ny S75D på Fortum lader - 6A max?
« på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 08:50 »
Har akkurat fått meg ny S75D, og er noen ting jeg ikke forstår vedrørende ladehasstighet.
Ladet for noen dager siden på en Fortum lader, der fikk jeg 24A/24A 3 fas 239v.
I dag lader jeg på en annen Fortum lader, nærmere bestemt i parkeringshuset under Equinor på Fornebu (for de som er kjent). På U2 står disse laderne reklamert med 22kW, men jeg får kun 4kW (6A/6A 231v 3 fas). Hvorfor settes det et tak på 6A? Jeg får intrykket av at det er bilen som setter dette, men det gir ingen mening for meg. Parkeringshuset er nesten tomt så kapasitet kan heller ikke være et problem.
Noen som vil dele litt erfaring her? :)

3
Tesla SW og AP / Treg LTE?
« på: Lørdag 23. Mars 2019, klokken 13:41 »
Prøvekjører en S75 2017 modell i helgen fra en bruktbil forhandler. Legger merke til at for eksempel oppdatering av kart går veldig tregt og noen ganger ikke i det hele tatt.
Er dette fordi det er en MCU1 eller er der hastigheten på 4G?
Kan det være at tidligere eier ikke lenger betaler for 4G, og hastigheten da blir strupet?

4
Model S / Brukt på Finn vs Inventory
« på: ſøndag 30. Desember 2018, klokken 01:06 »
Jeg har nylig fått øynene opp for elbil og fikk prøve en Tesla over en kveld av Tesla Drammen. Ble ganske solgt etter dette.

Jeg sliter litt med å bestemme meg for om jeg burde gå for en brukt på Finn, eller satse på en inventory bil. For meg er en TMS75, 4WD, AP2, facelift, og svarte seter og interiør et must.
Jeg klarer ikke å tilvenne meg tanken om at jeg kan få en ny inventory med dette utstyret til 650.000, noe som er ganske tilsvarende mye som ligger på Finn. Som gjerne er 1-2 år gamle og har gått en del tusen km. Hvordan gir dette mening?

Jeg trenger fullfinans, og ser jo da at man kan spare ganske mange tusen på renter ved å gå for en inventory bil med kampanje rente, mot å kjøpe en brukt med 3-5% rente. Over noen år vil man jo mest sannsynligvis spare inn det verditapet man får ved å kjøpe en helt ny bil?
Jeg svetter ikke penger dessverre, og ønsker å gjøre en deal uten å gå på en skikkelig smell når det kanskje skal selges om 3-4-5 år  ::)

Mange tanker og synsing her nå fra meg. Håper noen har noen tanker de vil dele, da jeg virkelig trenger noen å diskutere dette med …

Sider: [1]