Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - lars667

Sider: [1] 2
1
Model Y / Flere med defekt varmepumpe?
« på: Mandag 07. Februar 2022, klokken 11:07 »
Som nevnt i en annen tråd, er min bil inne fordi all varme forsvant over natta, for andre gang. Tesla hentet bilen på flak. Er det flere som opplever dette, eller er jeg bare veldig uheldig? Første gang skiftet de kompressor/varmepumpe og supermanifold. Usikker på hvilke deler de har bestilt nå.

2
Hjul, dekk og felg. / TMY Merker på Gemini-felger etter kapsler
« på: Tirsdag 19. Oktober 2021, klokken 21:19 »
Er det noen andre som har lagt merke til de små merkene etter avstandstappene ytterst på aero-kapslene? Så det da jeg byttet til vinterhjul. Mulig de lar seg polere vekk på noe vis, prøvde ikke annet enn med litt fingergnikk, men det virket som om det var permanente merker på ca 1x0,5mm..

3
Model Y / Hengerfestebestilling
« på: Lørdag 16. Oktober 2021, klokken 18:09 »
Vet ikke om dere har fått det med dere, men nå får en valgt vin for bestilling i shoppen. Ikke bare e-postvarsel. Hører rykter om at en da får plass i køen.

4
Model Y / Comfort coilovers
« på: Torsdag 14. Oktober 2021, klokken 20:38 »
Kjørekomfort kunne vært bedre på dårlige veier og grusveier. Trenger ikke å telle småstein. Har sett en del amerikanske videoer om comfort coilovers fra Mountain pass osv. Er det noen som har funnet norske eller i det minste europeiske forhandlere, ev verksteder som har spesialisert seg på det? Trenger personlig ikke høydejustering, men ser ut til at det er del av pakka.

5
Model Y / Hundebur og annet hundetilbehør
« på: ſøndag 19. ſeptember 2021, klokken 10:18 »
Hei, kanskje på tide med en egen tråd for spesifikke hundebur og hvordan de passer i Y?

Er selv på utkikk etter et dobbeltbur til to mellomstore hunder (saluki), og lurer på hva som passer uten at en må legge ned setene.

Passer disse for eksempel? ttps://www.xxl.no/variocage-minimax-l-hundebur-gra/p/1188581_1_style

Finnes det etterhvert også gode løsninger for lastegitter som ikke må monteres på jallavis til hodestøtter?

Bagasjeromstrekk hadde vært fint, men har så langt bare sett dyre løsninger som må bestilles fra utlandet.

6
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / IONIQ5 P45 med ferdig montert hengerfeste selges
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 10:46 »
Digital teal green, lyst interiør, solcellepanel. Topp utstyrt lanseringsutgave.

20" sommerfelg
19" vinterfelg med piggfrie continental
Hengerfeste er montert av Sulland Elverum (ser pent ut).

3000 km

Ønsker 560k.


7
Model Y / Lyder og ulyder
« på: Mandag 13. ſeptember 2021, klokken 22:57 »
Sett bort fra støy i kupé, hva opplever folk av lyder og ulyder?

Jeg opplevde bilen som veldig stille på ujevnt underlag da jeg fikk den, men nå har det dukket opp en del skramling bak i bagasjen, høyre side. Riktignok på ganske grov grusvei som har blitt høvlet de siste dagene. Trodde først det var typisk belteskramling, men nå høres det ut som store plastflater som skramler mot metall eller annen plast.

Jeg vil også si at dørene på TM3 (des 2020) hadde mer premium lukkelyd. Her er det litt hardere/hul lyd.


8
Model Y / Tysk video med teardown for å se på hulromsbehandling osv.
« på: ſøndag 12. ſeptember 2021, klokken 20:00 »
Ikke sikkert disse er helt nøytrale, men her går de inn og sjekker forskjellige materialvalg, festemåter og (mangel på) hulromsoverflatebehandling. Jeg kan ikke tysk godt nok til å forstå alt, men det kan være litt interessant å se. Usikker på hva en kan trekke ut av denne videoen hvis en skal sammenligne TMY med andre biler og hvordan de er behandlet/konstruert:

https://www.youtube.com/watch?v=1_rtuB1LBpI

Kom gjerne med forklaring og synspunkter dere som både kan tysk og har bedre teknisk innsikt :-)

9
Hyundai Ioniq 5 / Stans
« på: Lørdag 28. August 2021, klokken 20:55 »
For andre eller tredje gang kommer det først opp nøkkelsymbol, deretter batterisymbol, før bil mister all kraft og etterhvert stopper. Starter igjen etter at jeg skrur av og på med tenningsbryter. Liker det ikke. Andre som har vært borti det? Ustabil sw eller defekt komponent?

10
Hyundai Ioniq 5 / Ladetråden
« på: Mandag 23. August 2021, klokken 11:13 »
Hei, hadde det vært artig med en liten ladetråd, kanskje? Hvilke ladehastigheter folk opplever under forskjellige forhold...

Har i dag testet min P45 på IONITY for første gang, fikk da følgende tall. Startet batteriet så godt som kaldt på 38%, hadde bare kondisjonert det ved å lade 4% på vegglader før jeg kjørte 20 km, for det meste nedover, til ladestasjon:

37%: 65 kW
45% 56 kW
71% 124 kW
75% 125 kW
82% 79 kW
88% 47 kW

Stoppet ved 90%.  Det så liksom veldig skuffende ut i starten, før det plutselig hoppet opp på 100++. Regner med at 120-130 er maks når kjerra er over 60%

11
Var dessverre ikke framsynt nok til å forhåndsbestille TMY mens prisene var gode. Nå har jeg bestilt en, men synes egentlig prisen er 30-50k for høy, så kommer ikke til å ta den ut selv. IONIQ5 kan også dekke behovet mitt, og der har jeg fått bestilt en Project 45 til veilendende pris med hengerfeste, som klargjøres i løpet av neste uka eller etter det.

Jeg vet at jeg digger Tesla, er ikke 100% sikker når det gjelder Hyundaien ennå. Hvis det er noen som er i motsatt situasjon, at de sitter på en tidlig reservasjon av TMY men kanskje heller vil ha IONIQ5, så tenkte jeg å lufte det her. Kanskje vi kunne kommet til enighet. Mens det er lang ventetid på hengerfeste til TMY, så ser det ut til at det kan monteres i løpet av ganske kort tid hos Hyundai-forhandler (men anbefales å kjøre 2kkm før det brukes).

12
Model Y / Noen som har bestilt til normal pris?
« på: Fredag 16. Juli 2021, klokken 23:39 »
Hadde dessverre ikke forhåndsbestilling inne, men vurderer å kjøpe nå likevel. Er jeg helt gal? Og er vel sikkert 1 av halve Norge som skal selge tm3 i august/september da  :P

13
Ja, vet det er feit sjanse, men om noen nå skulle ha en reservasjon på TMY som de ikke skal bruke, så er jeg interessert. Vil gjerne ha noe høyere og mer hundevennlig enn de hvite 3-ern som vi har som vi forøvrig er veldig fornøyd med. Men prisen på tesla.no i dag blir for høy. Noe kompensasjon kan vi nok bli enige om! Ev. byttedeal med vår Tm3

Bor nord i Gudbrandsdalen.

14
Model 3 / Ny Lazer Elite 18 med "nærlysassistent" - "Matrix light"?
« på: Onsdag 03. Mars 2021, klokken 09:03 »
Når jeg endelig hadde fått montert min Lazer 12 så kom dette på markedet. Håper TeslaBjørn kjenner sin besøkelsestid og tester!

https://www.bilkomponenter.no/products/lazer-linear-18-elite-led-i-lba-intelligent-narlysassistent?fbclid=IwAR0BfcvnNllvbVmePnCkSi7DcSAdlR6cNmQ54OQpCmwe41ppD5Vqu0k-vEU

15
Model 3 / Unngå tettpakket snø på bakluke
« på: Fredag 01. Januar 2021, klokken 22:07 »
Har nå kjørt noen uker i min 2021 TM3. Stort sett fornøyd, selv om det er noen justeringsjobber på SC i januar... Håper de tar alle. Uansett, har kjørt opp og ned til skisenter i kuldegrader og snødrev i det siste. Det pakker seg veldig på bakluka, og det blir sittende godt. Jeg vil ikke bruke isskrape på lakk, så det er litt trøblete. Bakluka blir så tung at noen må stå og holde den oppe mens jeg tar ut ski og utstyr (elektromotoren klarer dog å løfte den opp selv).

Er det tiltak som kan bøte på dette? Hjelper kjeramisk coating nevneverdig, for eksempel? Hva med disse små pyntespoilerne som pimpegjengen og Performance har? Det tyder på at det er ganske bra turbulens bak luka, så kanskje noe som gjør noe med luftstrømmen kan hjelpe...

Ev. tips til hva som mest skånsomt tar snøen. Det er jo til en viss grad slik på alle biler, men her blir det voldsomme mengder.

Sider: [1] 2