Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - tromsøelbil

#1
Plugg-inn hybrider / Saab 9-X Biohybrid
søndag 29. mars 2009, klokken 15:17
Hei
Noen som vet om? eventuelt når 9-X biohybrid kommer på markedet?
#2
Elbiler i media / Ny elbil klar for markedet?
onsdag 18. februar 2009, klokken 22:33
Var på nett igår og fant denne linken: http://www.tazzari-zero.com/
Noen som vet når denne elbilen eventuelt kommer til norge?

#3
Tromsø kommune har etter en del forsinkelser fått sine 2 første think elbiler og tatt de i bruk. Vær med på en testtur her:
http://www.itromso.no/bt_web_itromso/article231279.ece
#4
Elbilen i Samfunnet / 100 nye ladestasjoner i Tromsø!!
torsdag 12. februar 2009, klokken 07:50
Tromsø kommune satser massivt på elbiler i Tromsø. Kommunen har vedtatt å etablere 100 nye ladestasjoner de kommende 4 år.
Troms elbilforening er veldig godt fornøyd med kommunens vedtak om 100 nye ladestasjoner og håper på en solid vekst i antall elbiler i Tromsø.
Nrk troms hadde et innslag anngående åpninga av ladestasjonene idag: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6476785
#5
Troms elbilforening / 100 nye ladestasjoner i Tromsø!!
onsdag 11. februar 2009, klokken 21:18
Tromsø kommune satser massivt på elbiler i Tromsø. Kommunen har vedtatt å etablere 100 nye ladestasjoner de kommende 4 år.
Troms elbilforening er veldig godt fornøyd med kommunens vedtak om 100 nye ladestasjoner og håper på en solid vekst i antall elbiler i Tromsø.
Nrk troms hadde et innslag anngående åpninga av ladestasjonene idag: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.6476785
#6
Troms elbilforening / 2 nye ladestasjoner etablert i Tromsø
tirsdag 13. januar 2009, klokken 18:35
 2 nye ladestasjoner er etablert i Seminaret P-hus. P-tid og ladetid er satt til maks 4 timer
#7
Troms elbilforening / Tromsøs 6 første ladestasjoner etablert
fredag 05. desember 2008, klokken 23:04
En gledelig nyhet til alle elbilinteresserte i Tromsø. Jekta kjøpesenter har etablert 6 ladestasjoner som nå kan tas i bruk. 2 ladestasjoner ved inngangen på Jekta Øst og 4 på Jekta vest(2 ladestasjoner ved inngangen på hovedplanet, og 2 i 1 etg) Strømmen er gratis, men ved bruk av ladestasjonene kreves det at du har nøkkel, og den får du når du melder deg inn norstart
Se linken:
http://www.nordlys.no/web-tv/article3974061.ece

Troms elbilforening venter enda på at Tromsø kommune skal innfri lovnad om 2 ladestasjoner ved Seminaret P-hus i 2008, og 10 ladestasjoner i 2009, hvorav 5 ladestasjoner i fjellanlegget
#8
Troms elbilforening / Bruk av forumet
onsdag 19. november 2008, klokken 21:37
Jeg vil oppfordre alle elbil interesserte i Troms region til å bruke dette forumet til å stille spørsmål, komme med innspill og ellers nyheter og emner som har med elbil i Troms regionen å gjøre.
Gjerne tips andre som er interessert i elbil om dette forumet og muligheten til å dele elbil erfaringer her. Troms elbilforening arbeider med å få en egen internettside, når vi får den ferdig skal jeg si ifra.


#9
Troms elbilforening / Ladeplasser etableres ved Universitetet i Tromsø
tirsdag 18. november 2008, klokken 17:27
Glad nyhet til alle elbil interesserte i Tromsø, Universitetet har etablert 2 ladeplasser ved driftssentralen. Det eneste som gjenstår er å få opp ladeskiltene som er under bestilling.

Vi venter samtidig på etableringen av 2 parkerings og ladeplasser ved Seminaret P-hus, Tromsø Parkering har lovet at det skal komme opp i 2008. Tromsø Parkering har sagt at de vil innføre en makstid parkering og lading på 4 timer, Tromsø elbilforening har imidlertid uttrykt et ønske til kommunen og Tromsø Parkering at de hever makstiden fra 4 til 12 timer. Dette har vi gjort pga av at stort sett alle P-plasser i Tromsø er nettopp regulert med makstid på 2-4 timer, og behovet for å kjøre med elbil til jobb og stå parkert under arbeidstiden vil falle bort med makstid på 4 timer.


Styreleder Troms elbilforening
#10
Elbilen i Samfunnet / Gratis parkering i Tromsø
mandag 10. november 2008, klokken 16:21
Tromsø elbilforening har hatt stadig diskusjon med Tromsø parkering og kommunen. Pr idag har vi enda ikke fått opprettet ladestasjoner og vi får heller ikke parkere gratis i kommunale innendørs parkeringsanlegg.
Nå skal det imidlertid etableres 2 gratis P-plasser i Seminaret P-hus i 2008, men det skal innføres en parkering på maksitid på 4 timer, i og med at vi ikke har noen mulighet å parkere gratis innendørs på vinteren(i kommunale anlegg) i Tromsø, samt at stort sett alle parkeringsplasser i Tromsø er tidsbegrenset, så er vi veldig misfornøyd med vedtaket om tidsbegrensning på parkeringen

Hvordan er praksis ellers i landet på dette området, har dere tidsberensning på parkering, og har dere tidsbegrensning på ladestasjoner?
#11
Ja endelig ser det ut til at Tromsø kan få sine første ladeplasser for elbilbrukere samt gratis parkering også innendørs i kommunens parkeringsannlegg!. Energi og transportkomtiteen i Tromsø har bedt Tromsø Parkering om å ordne 2 gratis plasser i Seminaret P hus med ladeplass i 2008, og 5 plasser i fjellanlegget med ladeplass i 2009. Kommunen har også vedtatt at de skal til sammen i 2009 etablere 10 ladeplasser, det er en god start, men Tromsø Elbilforening mener at også andre må være med å bidra i en miljødugnad. Utfordring er sendt til universitetet og UNN(sykehuset) i Tromsø så får vi se hva som kommer ut av det:-)

#12
Elbiler i media / Ordfører i Tromsø kjører elbil
torsdag 21. august 2008, klokken 09:45
http://www.nordlys.no/tid/article3731054.ece ;)
Ordføreren lover oss 10 ladestasjoner hvert år
#13
Elbiler i media / Verdens nordligste elbilforening stiftet
onsdag 13. august 2008, klokken 17:59
Idag ble verdens nordligste elbilforening startet i Tromsø!  :)
http://www.nordlys.no/nyheter/article3717974.ece
#14
Elbiler i media / Elbiler nektes parkering i Tromsø
torsdag 31. juli 2008, klokken 22:04
Hei!
Her er flere linker til hvordan elbileiere i Tromsø blir nektet gratis parkering på kommunale parkeringsplasser:
http://www.nordlys.no/nyheter/article3694833.ece
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/394054
Itilegg vil http://www.itromso.no/ dekke saken i morgen dagens avis

Det som kan ses på som positiv er at Jonas Eilertsen (V), leder i miljø-, transport- og energikomiteen i Tromsø kommune støtter oss elbileiere, og sier han skal få endret praksisen til Tromsø Parkering. Han sier det er en selfølge at også elbiler skal få parkere innomhus i Tromsø på kommunale parkeringsplasser.
Vi venter i spenning :)


#15
Jeg har i en annen tråd: http://elbil.no/forum/index.php?topic=1044.0
tatt opp dette med parkering for elbiler på kommunale parkeringsplasser som drives etter det som kalles for "privatrettslige prinsipper". Slik jeg har blitt fortalt av Tromsø Parkering så får ikke elbiler parkere gratis på disse plassene, og dette gjelder flere store parkeingsplasser og parkeringsannlegg som vi elbileire eksluderes fra. Som jeg har forstått gjelder dette ikke bare byen Tromsø men også andre byer i Norge
Er dette en sak som Norstart kan ta opp, og eventuelt jobbe for at vi elbileiere kan få parkere gratis på disse parkeringspalssene?

Mvh
Gegga
#16
Elbilen i Samfunnet / Parkering på kommunale parkeingsplasser
tirsdag 22. juli 2008, klokken 10:19
Hei!
Jeg har nylig kjøpt meg en elbil, og jeg bor i Tromsø. Her har vi blant annet to store parkeringsannlegg som er kommunale. Et av anleggene er innendørs i et fjell og det andre anlegget er i et stort parkeringsbygg. Siden elbiler parkerer gratis på kommunale parkerinsplasser regnet jeg selvsagt at vi også fikk parkere på disse to nevnte parkeringannleggene. Men da jeg tok kontakt med Tromsø parkering fikk jeg til svar at elbiler ikke kan parkere gratis her. Grunnen til dette var at parkeringshusene drives etter privatrettslige prinsipper og at det derfor er betalingsplikt for alle.
Hva sier dere andre elbileiere, har dere vært borti noe lignende
#17
Tidlige: Buddy / Kewet / Webasto
lørdag 12. juli 2008, klokken 14:10
Hei!
Jeg skal snart bestille meg en buddy!:-) Jeg bor i Tromsø om lurer på hvordan varmeapparatet fungerer i buddyen?
Bør jeg bestille meg en webasto i tilegg på vinteren? Noen som har erfaring med dette?
Hva koster det å få montert f.eks en webasto eller Eberspächer
Et siste spørsmål, hva fungere best av webasto og Eberspächer?

Takker for tilbakemeldinger ;)
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA