Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Turbato

Sider: [1]
1
Hyundai KONA / Infotainment-systemet: Fjerne sakteladere fra "nærmeste lader"?
« på: Tirsdag 14. Juli 2020, klokken 10:45 »
Når man kjører med batterikapasitet på høyre del av infotainment-skjermen viser bilen også avstand til nærmeste lader. Denne inkluderer imidlertid også sakteladere, noe som kan være nyttig inniblant, men som nok var nyttigere på min gamle Leaf enn på Kona. Heller enn stikkontakter på alskens helse- og velferdssenter kunne jeg tenkt meg å bare få opp nærmeste hurtiglader der. Er det mulig?

Hvordan løser dere andre jakten på hurtigladere i fart?

2
Ladeplasser og ladekabler / Elbilferie: lading på campingplasser
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 11:11 »
Det blir vel norgesferie i elbil på mange i år, hvor lading om natten blir å foretrekke. Jeg er ny med elbil og kan fint lite om lading som ikke er hjemmelading eller hurtiglading. Hva bør man ha med seg i bilen av andre kabler eller adaptere i sommer? Kan man for eksempel lade bilen på bobilplasser på campingplassene, har de vanlig stikkontakt eller snakker vi røde eller blå industrikontakter? Går det for det samme om man kjøper 16A eller 32A adapter? Ja, dere skjønner tegninga.

3
Hyundai KONA / Kraftig priskutt på nye elbiler – hvorfor er prisen på Kona satt opp?
« på: Torsdag 06. Februar 2020, klokken 17:09 »
https://www.dinside.no/motor/kraftig-priskutt-pa-nye-elbiler/72098456

Hva er logikken i at Nissan og andre setter ned prisen pga økt konkurranse i markedet, mens Hyundai økte prisen på sin 2020-modell?

4
Hyundai KONA / Hyundai stanser produksjonen i Sør-Korea grunnet koronaviruset
« på: Onsdag 05. Februar 2020, klokken 15:12 »
https://www.reuters.com/article/us-hyundai-motor-virus-china/hyundai-motor-to-suspend-south-korea-production-as-china-virus-hits-parts-supply-idUSKBN1ZY0GG

Sitat
Most of Hyundai’s South Korean factories will be fully idled from Feb. 7, with some production lines expected to restart on Feb. 11 or Feb. 12, a union official said (...).

Schedules for suspension will vary by production line, a Hyundai spokeswoman said.

5
Hurtiglading i Trøndelag / Åfjord et ødeland, og for Chademo et ikke-sted
« på: Fredag 19. Juli 2019, klokken 18:29 »
Chademo-kontakten på den eneste hurtigladeren i Åfjord er ute av stand. Fortum er like ute av stand til å si hvor lenge vi med Leaf må saktelade oss gjennom Fosen.

6
Hyundai KONA / DinSide: "Krisetall for elbilen mange venter på"
« på: Onsdag 31. Oktober 2018, klokken 21:21 »
https://www.dinside.no/motor/krisetall-for-elbilen-svaert-mange-venter-pa/70396300

Noen nye uttalelser fra markedsdirektøren her. Selv biter jeg meg mest merke i "Hver enkelt kunde har nå fått avklart sin leverings-situasjon av forhandler". For det har ikke jeg, selv ikke etter flere purringer.

7
Lading / Logikken til lade-timeren i bilen
« på: Fredag 07. ſeptember 2018, klokken 11:05 »
Jeg kjøpte nylig en '12 Leaf og prøver å bli flinkere til ikke å lade den 100 %. For småkjøringen på hverdagene holder 80 % i lange baner, men utfluktene våre i helgene er ofte slik at jeg er nødt til å starte på 100 %. Derfor har jeg etter beste evne innstilt Timer 1 og Timer 2 i bilen slik:

Timer 1: Lade til 80 % innen kl. 16, mandag til torsdag.
Timer 2: Lade til 100 % innen kl. 10, fredag til søndag.

Slik jeg forstår dette i hodet mitt, bør følgende skje når jeg kobler til laderen på onsdag kveld med halvfullt batteri og lar den stå til fredag ettermiddag:
1) Bilen lader 80 % fullt frem mot torsdag ettermiddag, og stopper da å lade.
2) Natt til fredag innser bilen at den skal være på 100 % til klokken 10, ser at den er på 80 %, og lader derfor fullt.

Etter hva jeg kan se, gjennomfører den punkt 1 men ikke punkt 2. Hvorfor ikke?

8
Leaf 2010-2017 / Cruisekontroll-knappene på rattet
« på: Fredag 20. Juli 2018, klokken 06:39 »
Relativt fersk eier av brukt Leaf her, prøver å skjønne logikken i Res+/Set–-knappene på rattet.

Jeg liker å bruke CC-en, og når CC er aktivert justerer jeg gjerne farten opp og ned med å vippe knappen opp og ned. Noen ganger har jeg merket at istedenfor at CC-farten blir endret med 1 km/t, slik den skal, resettes da CC-farten til den faktiske farten til bilen, altså som om jeg skulle ha brukt Set-knappen uten at CC allerede var aktivert. Har noen av dere denne erfaringen, og kan dere i så fall hjelpe meg med å forstå når/hvorfor dette skjer?

9
AC fleksilading / Faktisk ladehastighet på 22 kW semi-hurtigladere
« på: Torsdag 05. Juli 2018, klokken 14:39 »
Hvilken ladehastighet kan man forvente fra 22 kW-ladere?

10
Kjøreruter i Trøndelag / Trondheim–Åfjord
« på: Fredag 29. Juni 2018, klokken 19:07 »
Er det for mye å drømme om å få en hurtiglader et sted mellom Trondheim og Åfjord? For litt eldre elbiler er det en litt skummel avstand på vinterstid.

Sider: [1]