Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - ardevd

#1
Disclaimer: Jeg har ingen tilknytning til DIMO utover at jeg synes det er et kult prosjekt med mye potensiale.

Elbiler (og moderne biler generelt) har et helt enormt antall sensorer ombord, og du som forbruker får sjeldent innsikt i noe av det. Det å vite batterihelsen (SoH) feks burde jo være noe alle elbiler gjorde lett tilgjengelig, men man må istedenfor krangle med verkstedet. I tillegg sendes mye av dataene hjem til prodsenten som så selger det videre til ulike tredjeparter.

Kort fortalt gir DIMO deg følgende:
- En fin mobilapp som viser data om bilen din (enten via OBD2-adapter eller, noget mindre nyttig, via app connect)
- Ukentlig DIMO-rewards.
- Gir deg mulighet til å selv selge (anonyme) data om bilen din og bli kompensert for dette.
- Gir deg remote overvåking av din og eventuelle andre biler du knytter til kontoen din. Genialt for feks å lese ut feilmeldinger fra bilen til svigers!

DIMO som tjeneste er gratis (men du må eventuelt kjøpe OBD-adapteren) og utbetaler DIMO-rewards (1 DIMO = ~$0.5 i skrivende stund), og man får 50 DIMO ved å bruke koden MYPUBO

Jeg jobber for tiden på fritiden med å dekode OBD2-meldinger for diverse elbiler og håper å få på plass støtte for de fleste populære elbiler før sommeren :) Merk at støtten for elbiler per nå er ganske syltynn ettersom prosjektet er såpass nytt, men håper og tror det vil bedre seg mye fremover, og jo flere elbiler som oboardes jo høyere prioriteres støtten.
#2
TAYCAN / Trådløs mobillader overoppheter telefonen
søndag 22. mai 2022, klokken 12:20
Er det noen her som har hell med bruk av den trådløse Qi-laderen i midtkonsollen? Telefonen min blir bare glovarm og slutter å lade for å prøve å kjøle seg ned igjen. Mistenker at man må ha perfekt alignment med ladespolen men det er jo umulig å vite hvor det punktet er.
#3
i-Pace / WattCat - Android-app for fjernstyring av I-Pace
lørdag 19. oktober 2019, klokken 22:19
Hei!

Etter jeg bestilte min I-Pace i September 2018 benyttet jeg ventetiden til å reverse InControl Remote API'et og utvikle et Python bibliotek for fjernstyring av bilen. Neste oppgave var å erstatte den grufulle mobil-appen.

Resultatet har tatt form i WattCat, en Android-app som gir deg en haug med nfo om bilen og muligheten til fjernstyring. Det har pågått en lukket alpha-test en stund men når er første åpne beta-versjon tilgjengelig for alle. Bruk denne linken for å bli med på testen.

Merk at appen ikke er ferdig. Funksjoner mangler, og det er enkelte kjente "feil". De fleste av disse skyldes det enkle faktum at dataene som kommer fra API'et er feil eller upresise. Jeg melder inn disse til mine kontakter i JLR fortløpende men vi får se når/om de blir utbedret.

Jeg tar gjerne i mot alle tilbakemeldinger, spørsmål og forslag. Dette er på sett og vis min gave til alle engasjerte I-Pace-eiere der ute og jeg håper vi sammen kan lage noe som gjør eierskapet av bilen enda bedre :)

Enjoy! :)

Ta del i testen her: https://play.google.com/apps/testing/no.redbird.wattcat
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA