Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Svein_H

Sider: [1] 2
1
Zoe / Knirkelyder fra understellet
« på: Mandag 16. August 2021, klokken 18:28 »
De siste par månedene har jeg begynt å høre knirkelyder fra understellet, spesielt ved sakte kjøring når det ikke er andre lyder som overdøver, og lurer på om det kan være slitte foringer som er årsaken? Har lest at foringer og hjuloppheng er en svakhet på Zoe, men jeg hadde firehjulskontroll i fjor vår pga skjevslitasje på fordekkene, og da var det null slitasje fikk jeg beskjed om. Ved siste service i april i år ble det heller ikke nevnt noe om slitte foringer, så kanskje det er noe annet? Det er ikke snakk om klunkelyder og slag i rattet slik det normalt er ved utslitte forstillingsdeler, kun enkelte knirk, noen som har noen formening om hva det kan være? Bilen har gått snaut 80' km, og under 7' km siden service i vår, så dette har dukket opp ganske nylig.

Da jeg skulle hente nye vinterhjul til en annen bil i dag kommenterte de knirkelydene da jeg ankom dekkverkstedet, så det er godt mulig at det høres enda verre ut utenfra, og da ble jeg litt usikker på hvor kritisk det er...

2
Zoe / Bytte 3 år gammel Zoe inn i ny?
« på: Lørdag 15. Mai 2021, klokken 16:32 »
Vurderer å bytte inn min 2018 Zoe Intens i en ny ZE50 R135 nå som det er kampanje på lagerbiler, og har mottatt et tilbud. De har ikke taksert bilen min ennå, men i tilbudet estimerer de en innbyttepris på 118.500. Det tilsvarer et verditap på nesten 60 prosent over 3 år, og det var overraskende mye.

Jeg forstår godt at forhandler skal ha litt avanse for å selge gamlebilen min videre, men gjennomsnittlig verditap over 3 år ligger på rundt 40% etter hva jeg har googlet meg fram til, så dette var litt i overkant syns jeg. Hva tenker dere?

Jeg har ikke prøvekjørt nye Zoe ennå, men har avtalt lån av bil til uka. Får ha den i et døgn slik at jeg får testet den ut litt, er det noen markante forskjeller fra min bil som jeg bør være ekstra obs på?

Er også usikker på hjemmeladingen, og om det vil fungere godt med ny Zoe. Har i dag IT-nett med CEE-rundstikk på egen 16A kurs i garasjen, og Zaptec-lader med adapter for både 10A Schuko (brukt et par ganger) og 16A rundstikk (fast bruk). Denne løsningen har fungert utmerket for meg.

Har fått beskjed om at Zaptec vil fungere på ny bil, så hvis jeg kan beholde denne er det kjekt. Samtidig står det at bilen leveres med Ucase ladesett, hva betyr dette? Vil denne være en god erstatning for min Zaptec slik at jeg kan bytte inn den sammen med bilen, eller bør jeg beholde min nåværende løsning og prøve å fjerne Ucase-ladesettet fra tilbudet? Jeg trenger vel ikke begge deler?

Jeg lader kun hjemme, har aldri brukt bortelading, og vil nok fortsette med det. Kunne beholdt Zoe'en min i mange flere år, men innrømmer at nesten 100 km økt rekkevidde er fristende.

Takknemlig for alle tips og anbefalinger i denne saken! :-)

3
Kjøpe elbil? / Bytte fra Zoe til Ioniq?
« på: Onsdag 17. Februar 2021, klokken 14:46 »
Ser at Hyundai har kampanje på Ioniq nå, og at den også kommer med et større batteri og rekkevidde på 311km WLTP. Ioniq nådde dessverre ikke helt opp pga rekkevidden da jeg valgte Zoe som min første elbil for snart 3 år siden, men med et større batteri og en gunstig kampanjepris er den straks mer interessant.

Noen her inne som har erfaring med begge, og dermed et godt grunnlag for sammenligning? Bør jeg bytte inn Zoe'en og gå for en Ioniq? Fordeler/ulemper med bilen, eller noe jeg bør være obs på? Vurderer sterkt å bestille tid for prøvekjøring nå!

4
Zoe / Korrupt SD-kort, og får heller ikke logget inn i R-Link Store
« på: Fredag 06. November 2020, klokken 17:40 »
Prøvde å logge inn på R-Link Store (https://no.rlinkstore.com) nå nettopp, uten å lykkes. Får ikke tilsendt mail for tilbakestilling av passord når jeg prøver "Glemt passord", og får heller ikke registrert meg på nytt da websiden hopper tilbake til forsiden umiddelbart når jeg kommer til passordfeltet og fyller ut det.

Satte også SD-kortet fra bilen inn i PCen for første gang på lenge, og fikk beskjed om at kortet var korrupt. Hadde en backup fra desember i fjor som jeg kjørte restore av (vet ikke hvor smart det var), og når jeg så klikker på R-Link Store i R-Link Toolbox på PCen prøver den å gå til http://portal.renault.com hvor nettsiden bare returnerer feilmelding 403:

403 ERROR
The request could not be satisfied.
Bad request. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.
Generated by cloudfront (CloudFront)
Request ID: p0_BHMJyPGsNnrFi-DktHFywGmb0GQR0O8RtTXxOchn-EAqayu8Olg==

Er det flere som har problemer, ev. noen som kan sjekke om de kommer inn?

5
Elbiler i media / Massesøksmål mot Tesla?
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 21:10 »
Poster denne her også. Litt rart at denne artikkelen ikke er nevnt her inne tidligere, hvis det er tilfelle beklager jeg dobbeltpostingen. Gjelder Teslaeiere i Nederland, men Nettavisen er jo et norsk medium. Noen som vet om noe tilsvarende i Norge?:

https://www.nettavisen.no/okonomi/truer-med-massesoksmal-mot-tesla/3424036812.html

6
Zoe / Radioen døde plutselig
« på: Fredag 12. Juni 2020, klokken 08:47 »
Opplevde mens jeg kjørte til jobb i dag tidlig at radioen plutselig ble stille, og etter et par minutter restartet systemet av seg selv. Fortsatt ingen lyd fra radioen, men etter noen minutter skiftet den plutselig til USB-inngangen hvor jeg har en minnepinne med musikk. Satte tilbake til radioen igjen og ventet på lyd (opplever ofte at nettradioen på PCen hjemme kutter ut innimellom, tenkte kanskje det samme hadde skjedd her), men den hoppet tilbake til USB-inngangen etter noen minutter, uten at jeg rørte noe som helst.

Når jeg går inn på radiomenyen ser alt OK ut, og det ser ut som jeg kan skifte mellom kanalene, men har uansett ingen lyd. Når jeg så går tilbake til Startskjermen står radioen derimot fortsatt på P4, som var den kanalen jeg hadde på da det ble stille første gangen.

Jeg har slått systemet av og på manuelt, latt det være avslutt en stund og også prøvd trikset med 5xHjemknappen, uten at noe av dette har hjulpet. Radioen er død, men har ikke opplevd noen andre problemer. Musikk fra USB funker fint, GPSen virker, lydvarsel om fotobokser osv, så det virker som om det kun er radioen som er påvirket.

Noen som har vært borti dette og har noen tips til ting jeg kan prøve selv, før jeg ev. melder det inn som reklamasjon? Finnes det f.eks noen meny i systemet hvor man kan feilsøke, tilbakestille systemet el.l.?

7
Zoe / Fordekkene blankslitt på innsiden
« på: ſøndag 19. April 2020, klokken 12:36 »
Byttet til sommerdekk i dag, og oppdaget at begge vinterdekkene foran er helt blankslitt på innsiden. Dekkene har gått kun 2 sesonger, og jeg har aldri opplevd at dekk slites så fort og hvertfall ikke så ujevnt, så jeg lurer på om det må være noe feil med hjulstillingen og om dette er noe jeg kan reklamere på. Andre som har opplevd dette?

 [ You are not allowed to view attachments ]  

8
Zoe / My ZE Online nede?
« på: Mandag 04. November 2019, klokken 18:03 »
Har prøvd å logge inn på My ZE Online gjentatte ganger i ettermiddag, men får bare melding om serverfeil. Den samme meldingen dukker også jevnlig opp når man f.eks endrer ladeplanleggeren, uten at det nødvendigvis er noe galt, så da lurer jeg på om andre også opplever det samme eller om de får logget inn uten problemer?

9
Zoe / Trøblete autolyssensor
« på: Fredag 20. ſeptember 2019, klokken 18:39 »
Jeg har stort sett lysbryteren stående på auto, unntatt når det er vanskelige lysforhold som ikke sensoren registrerer og jeg må slå på hovedlys/baklys manuelt. Av og til opplever jeg imidlertid det stikk motsatte, at sensoren ikke registrerer når jeg kjører ut av et mørkt parkeringshus, kommer ut av tunneler osv., og dermed lar hovedlys være påslått hele tiden. Jeg har prøvd å slå over lysbryteren og prøve ulike stillinger uten at det har hjulpet, det eneste som funker er å parkere og bruke Start/Stopp-knappen, så det er helt klart et SW-problem.

I og for seg ikke noe stort problem å la lysene være på, hadde det ikke vært for infoskjermen som går over til nattmodus når hovedlysene tennes, og dermed ikke vil gå tilbake til dagmodus igjen. Skjermen er vanskelig nok å lese som det er, og i nattmodus med sollyset inn fra spesielle vinkler og solbriller på er det komplett umulig å se noe som helst.

Jada, jeg vet at jeg kan deaktivere automatisk dag-/nattmodus, men det skulle ikke være nødvendig. Dessuten liker jeg nattmodus når det er såpass mørkt at hovedlysene faktisk bør være aktive, og vil ikke ha dagmodus med en lyssterk skjerm hele tiden.

Flere som har vært borti dette, og ev, har funnet en fiks? Bilen er kun 18 mnd gammel, er dette noe jeg kan klage på?

10
Alt det andre / Sjekk faktura fra Fjellinjen
« på: Lørdag 20. Juli 2019, klokken 18:41 »
Jeg mottok min første "elbilfaktura" fra Fjellinjen i går, og bestemte meg for å sjekke den litt nøye siden det var så mye rot i oppstarten av de nye bommene.

I perioden 1/6 - 18/7 fant jeg 23 avvik blant 179 registrerte passeringer, det er nesten 13%. Disse feilregistreringene fører naturlig nok også til feilfakturering, så jeg anbefaler alle å dobbeltsjekke fakturaer fra Fjellinjen.

11
Zoe / Enøyd banditt
« på: Tirsdag 02. Juli 2019, klokken 17:34 »
Oppdaget da jeg kom på jobb i dag at det venstre hovedlyset mitt var gått, og ved nærmere sjekk i ettermiddag viser det seg at både nærlys og fjernlys på venstre side ikke funker.

Regner med det bare er pæra som er gåen, men er det vanskelig å bytte hovedlyspære på en Zoe? Innrømmer at jeg ikke har sjekket instruksjonsboka ennå, den ligger i bilen og jeg sitter inne ved PCen... ;)

12
Elbilen i Samfunnet / Registrerte bompasseringer i Oslo fra 1/6?
« på: Onsdag 05. Juni 2019, klokken 19:31 »
Min siste registrerte passering hos Fjellinjen/Autopass er 31/5, men jeg har da vitterlig kjørt både til og fra jobb hver dag denne uka. Har henvendt meg til kundeservice men får ikke noe svar, er det flere som opplever det samme?

13
Kjøpe elbil? / Touchscreen eller fysiske knapper?
« på: Lørdag 23. Mars 2019, klokken 17:25 »
Fant ikke noe annet passende rom for dette, så da la jeg det her.

Foretrekker dere berøringsskjerm eller fysiske knapper under daglig kjøring, og hvorfor? Tenker da på alt man kan finne på å endre/justere underveis på turen, og i hvilken grad dette påvirker oppmerksomheten man har på trafikken rundt seg. Jeg har mine preferanser, men hadde vært artig å vite hva andre mener.

14
Zoe / Svinnfaktor ved hjemmelading?
« på: Lørdag 16. Februar 2019, klokken 12:04 »
Jeg prøver å holde en månedlig oversikt over bilutgiftene mine. Med bensinbilen er det veldig enkelt og greit, men da jeg kun bruker hjemmelading (16A) vil alle utgiftene til elbilen ligge gjemt i strømregningen. Kjørecomputeren viser hvor mye bilen har brukt den siste måneden, og strømregningen viser hva hver kWh har kostet, men jeg kan vel ikke bare regne dette ut direkte?

Eks.: Ifølge kjørecomputeren brukte bilen totalt 500kWh på 2611km i januar (snitt 191Wh/km og 75kWh energi spart på regenerering), og strømmen kostet 1,20kr/kWh, men blir det ikke litt for lettvint å bare si at elbilutgiftene mine for januar var 600 kroner? Strøm til forvarming kommer jo også i tillegg, så jeg føler at jeg trenger en faktor til i regnestykket for at det skal bli mer korrekt og ikke alt for lavt estimert.

Takknemlig for tips her!

15
Zoe / Zoe på glatta - kjøretips?
« på: Lørdag 08. Desember 2018, klokken 10:43 »
Dette er helt sikkert et banalt spørsmål for mange her inne, men ikke for meg. Jeg har alltid hatt bensinbil med manuelt gir, har kjørt noe automatgir, men dette blir min første vinter med Zoe.

Gjennom snart 30 vintre har man naturlig nok utviklet et instinkt for å kombinere gass, brems og clutch når bilen begynner å skli på glatta, enten det er forhjulene eller bakhjulene som slipper taket, men hvordan bør man gjøre det når forhjulene slipper og det er en elbil som regenerer og bremser på forhjulene når man slipper opp gassen, uten mulighet for å frikoble? Må jeg bruke girvelgeren og sette den i nøytral, unngå å slippe gassen helt og være bevisst på høyrefoten, eller er det andre triks som gjelder?

Sider: [1] 2