Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Magnus Hansen

Sider: [1]
1
Tesla / Gir Tesla rabatter ved salg av nye biler?
« på: Lørdag 10. Juli 2021, klokken 10:13 »
Det er mange som får Y mange titusen rimeligere enn dagens pris. Det tenker jeg øker risikoen for verditap hvis man betaler dagens pris. Men det er jo mange usikkerheter her. Får Berlin biler samme spec som Kinabil eller bedre?  Hvordan utvikler valutakursen seg? Etc

2
Elbiler i media / Elbilsalg vs mva
« på: Torsdag 11. Februar 2021, klokken 08:49 »
Interessant rapport fra TØI.

https://dinside.dagbladet.no/motor/moms-pa-elbiler-vil-halvere-salget/73395619


Sitat

..om elbilene blir ilagt full moms, vil salget av slike biler antakelig bli omtrent halvert, og det gjennomsnittlige CO2-utslippet fra nye biler vil øke med rundt 60 prosent.

Om en nøyer seg med å legge moms på den del av prisen som overstiger 600.000 kroner, slik Arbeiderpartiet har foreslått, anslås svikten i elbilsalget til å bli 3 til 4 prosent.


3
Polestar 2 / Tilbakekalling av samtidlige solgte Polestar 2
« på: Fredag 02. Oktober 2020, klokken 21:05 »
Sitat

Tilbakekaller elbiler: Den svensk-kinesiske elbilprodusenten Polestar tilbakekaller samtlige biler av den nye modellen Polestar 2, skriver Dagens Industri.
Flere bileiere har opplevd at de nye bilene har mistet kraft og plutselig stanset under kjøring. Tre tilfeller av dette har ifølge avisen funnet sted i Sverige.
- Det har ikke skjedd noen ulykker eller personskader på grunn av at framdriften har sviktet. Brems, styring og andre systemer fungerer som de skal, sier Polestars kommunikasjonssjef Brent Ellis.
Tilbakekallingen gjelder nesten 2200 biler, og av disse er nesten 1500 solgt i Norge de siste to månedene, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).
- Det er selvsagt svært sikkerhetskritisk og det er derfor vi gjør denne tilbakekallingen, sier Ellis.
Eiere som opplever at bilen plutselig stanser, kan ifølge Polestar får den i gang igjen ved å låse den og vente i 10 minutter, for deretter å starte den på nytt.
Polestar eies av kinesiske Geely og Volvo Cars, som også eies av Geely. Polestar 2-modellen produseres i Kina.
(NTB)


Ja, hva skal en si? Bilen var åpenbart ikke for å slippes i markedet.

4
Elbilen i Samfunnet / Forslag om avvikling av elbilfordeler i bomringer
« på: Mandag 14. ſeptember 2020, klokken 15:29 »
Et regjeringsutnevt utvalg foreslår å skrote elbilfordeler i bomringene for å hindre kollaps i inntjening.https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Al2byx/utvalg-vil-fjerne-elbilfordeler


Er vel ikke overraskende om det eventuelt vil negativ innvirke på elbilsalget..

5
Model Y / SR Model Y kansellert
« på: Mandag 13. Juli 2020, klokken 08:41 »
Elon Musk har vært og tvitret og sier at det ikke kommer til p bli noen SR versjon av Model Y. Det kommer derimot en RWD LR etterhvert. For dårlig rekkevidde blir oppgitt som grunn, selv om jeg nok vil tror mange ville kunne leve godt med rekkeviddenhttps://electrek.co/2020/07/12/tesla-cancels-cheapest-model-y-elon-musk-range/


6
Bestilling og levering / Betydelig prisnedgang S og X
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 12:40 »
Prisen justert ned tross svak krone:


https://www.dn.no/motor/tesla/elbil/tesla-kutter-prisen/2-1-815273


Sitat

Tesla Model S Long Range er den billigste modellen, og prisen kuttes med hele 60.000 kroner til 749.990 kroner. Så billig har ikke Tesla Model S vært siden den kom med det mindre batteriet i Standard Range-modellen. Denne finnes ikke lenger.
Også de andre utgavene av Model S og Model X blir billigere. Long Range-modellen av suven X, får et priskutt på 50.000 kroner, eller 5,5 prosent. De spreke Performance-modellene faller også med 50.000 for Model S og 30.000 for Model X. Samtidig har Tesla fjernet gratis superlading for disse modellene.


7
elbil.no og elbilforumets nettsider / «Elbiler i samfunnet» vs «Elbiler i media»
« på: Tirsdag 03. Mars 2020, klokken 09:12 »
Jeg synes disse to delforumene er for like og det er mange emner som like gjerne vært i det ene som det andre forumet. Og det stadig det dukker opp samme diskusjon begge steder. Jeg tenker det hadde vært ryddigere å slå de sammen. Evnt lagt ned et av de.

8
Elbiler i media / Slutt på gratis elbilparkering i Oslo
« på: Lørdag 11. Januar 2020, klokken 20:41 »
I artikkel i Aftenposten (abonnementsartikkel)

Sitat

Elbiler må også betale

For elbiler har det i alle år vært gratis å parkere på kommunale parkeringsplasser i Oslo. Fra 1. mars må elbileiere betale 720 kroner for beboerkort i året. Det er 20 prosent av den ordinære prisen.

Elbileiere som ikke bor i området, må betale 20 prosent av den ordinære prisen for parkering. Det blir også slutt på gratis elbilparkering på kommunale plasser der det ikke er beboerparkering.
https://www.aftenposten.no/osloby/i/lAWqk7/oslo-oeker-prisen-for-beboerparkering-med-20-prosent-ogsaa-elbiler-maa-betale9
Model 3 / Prisøkning på gang
« på: Mandag 11. Mars 2019, klokken 07:49 »
Prisøkning på gang

Sitat
As a result of keeping significantly more stores open, Tesla will need to raise vehicle prices by about 3% on average worldwide. In other words, we will only close about half as many stores, but the cost savings are therefore only about half.

Potential Tesla owners will have a week to place their order before prices rise, so current prices are valid until March 18th. There will be no price increase to the $35,000 Model 3. The price increases will only apply to the more expensive variants of Model 3, as well as Model S and X.10
Model 3 / Jåleklubben - svart/hvitt interiør
« på: Lørdag 19. Januar 2019, klokken 17:33 »
Vi er tydeligvis en liten gjeng som betaler ekstra for å få et mer upraktisk interiør.. Det er med blandede følelser jeg velger ultrahvite seter. Setene er åpenbart satt inn med noe ganske bra greier fra fabrikk som skal gjøre det lett å fjerne søl og gris, men likevel er jeg litt skeptisk. Jeg tenker det gjelder å ha diverse remedier i bilen for rask rengjøring ved uhell, men jeg tenkte også jeg skulle gå for en ekstra forsegling av setene for å gjøre de enda mer motstandsdyktige mot søl. Feks:

CarPro Cquartz leather coating (https://bilpleiekongen.no/produkt/carpro-cquartz-leather-coating/)

Sitat
CarPro Cquartz Leather Coating er den ultimate beskyttelse mot flekker, slitasje og UV-påvirkning av skinn og vinyl. CarPro Cquartz Leather Coating danner en semi-permanent beskyttende hinne på skinn og vinyl, som er ekstremt motstandsdyktig mot flekker av alle slag. Entet det er skitt og søle fra barnehagen, is og brus, eller varm kaffe. Ingenting fester seg, og tørkes lett av.

CarPro Cquartz Leather Coating passer til alle skinnfarger, men utmerker seg spesielt til lyst skinn, fordi den er motstandsdyktig mot fargesmitte fra klær.

CarPro Cquartz Leather Coating er den mest slitesterke skinn beskyttelsen på markedet! I motsetning til en balsam som trenger inn i overflaten, danner CarPro Cquartz Leather Coating en fleksibelt hinne, som ligger som en beskyttelse på toppen av skinn-overflaten.

Vet at denne har blitt brukt på Tesla seter før.

Denne tror jeg også kan være et alternativ, selv om jeg ikke har funnet noe som har brukt den på vegansetene til Tesla. En del billigere enn det første alternativet:

GYEON Q² Leather Shield (https://bilnerden.no/gyeon-q2-leather-shield)

Sitat
Gyeon Q² Leather Shield er en svært holdbar skinncoating som gir en svært vannavprellende overflate. Dette gjør at kaffe, is og annet søl ikke trenger gjennom skinnet og dermed enkelt kan tørkes bort med en microfiberklut. Opprettholder skinnets fleksibilitet samtidig som den gir UV-beskyttelse som vil hindre falmet skinn. Gir en holdbarhet på opptil 1 år eller 20 000 km.

Noe andre som tenker ekstra coating av setene?

Sider: [1]