Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Zimon

Sider: [1]
1
Hyundai Ioniq / Ioniq blir eget bilmerke ifølge Tek.
« på: Tirsdag 11. August 2020, klokken 10:13 »
Ifølge Tek og Engadget så vil Hyundai kjøre den elektriske divisjonen sin som eget brand/merke og da som Ioniq.

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/EW37A3/ioniq-blir-et-nytt-eget-bilmerke

Ioniq blir et nytt, eget bilmerke
Hyundai lar elbilmerkevaren få selvstendighet.

Sitat
Selskapet skal i første omgang ha tre rene elbiler planlagt, med navnene Ioniq 5, Ioniq 6 og Ioniq 7. Førsnevnte skal komme i 2021, mens de to andre skal lanseres i henholdsvis 2022 og 2024.

Biltypene det er snakk om er en crossover (Ioniq 5), en sportsbil (Ioniq 6) og en SUV (Ioniq 7). Ioniq kommer inn i et etter hvert tett elbilmarked med stadig flere store aktører som kjemper om beinet.

De har hentet info fra - Engadget

2
Hyundai Ioniq / Barnesete i Ioniq.
« på: Lørdag 06. April 2019, klokken 13:21 »
Legger ved noen bilder av våre 2 gamle barnestoler som ikke er solgt videre enda, så tok dem ned forrige helg og tok bilder av dem i Ioniq.
Merk ikke festet dem i Isofix festene, og ei heller kjørt passasjer setet bakover for å "låse" setene bedre fast + bedre ben plass. Så ene bilde av forsetet, så er det kjørt helt i fremre posisjon for at dere da kan se hvor stor benplass det er når helt fremme + hvor mye det er å gå på for disse to barnestolene.

Minste er en MaxiCosi Carbriofix med base.
Den største er en BeSafe Izi Combi X3 med isofix base.

 [ You are not allowed to view attachments ]
 [ You are not allowed to view attachments ]
 [ You are not allowed to view attachments ]

3
Hyundai Ioniq / Dugg problem?
« på: Tirsdag 29. Januar 2019, klokken 13:27 »
Flere enn meg som synes bilen dugger litt vel mye nå på vinteren?

Nå har jeg solfilm montert på vinduene til passasjer bak og bakluka, merker at kondens og dugg setter seg der veldig lett blir værende. Men i dag så fikk jeg mye frost på siderutene foran, mer enn det lille og samt endel på frontrute.

Kjører som regel med Driver Only da jeg er alene i bilen, Heat er på, også testet med AC og også satt i full Auto. Så selv om Heat og AC er på, satt til 21 grader og luftstyring til rute og beina og vifta gående på full så dugget det litt for mye. Nå idag var det -17,5 grader ifølge digital måler utenfor kjøkkenet, kvikksølv måler utenfor døra viste mellom 16 og 17 når jeg gikk ut til bilen og bilen sa da bare -13. Så litt vel avvik på bilen også?

Skulle tro at spjeldet for å styre resilkurering av luft ikke er skikkelig åpent eller noe i inntaket er tett slik at det blir dårlig fornying av luft.

Eller hva opplever dere?

4
Hyundai Ioniq / Starte å varme bil mens man skraper is.
« på: Torsdag 17. Januar 2019, klokken 10:42 »
Opplevd at om man setter seg inn i bilen og starter den, har nøkkelen i lomma for å gå ut å børste snø og skrape is så piper selvsagt bilen at ingen sitter i førersete og nøkkel er ute av bilen. Når døra er lukket så har det da hendt at bilen låser seg og man får ikke åpnet den igjen ved å dra å dørhåndtaket og trykke på nøkkel reagerer ikke. Plutselig så låser den seg opp og man kommer inn, men da har man stått litt frustrert. Også opplevd dette når jeg plukket opp en kollega på vei til jobb og han satt i passasjersetet mens jeg løp inn i en butikk, nøkkel i lomma, men han satt i bilen og bilen ga pipesignal da også.

Hvordan gjør dere andre Ioniq eiere det for å starte å varme bil når den ikke er tilkoblet lader, slik at bilen blir varm, begynner å defroste ruter etc mens man børster snø/skraper is?

5
Hyundai Ioniq / Smartphoneholder og montering.
« på: Torsdag 07. Juni 2018, klokken 20:55 »
Fikk min Ioniq i går, så blir å finne rette holder til mobiltelefonen nå da jeg ikke vil ha den liggende i Qi lader gropen. Dette pga egen GPS, trafikkflyt + div som jeg vil ha lett tilgjengelig. Kommer selvsagt til å bruke bilens skjerm + Android Auto (som virker, men lagger endel synes jeg inntil videre.

Jeg er ute etter en holder til Sony Xperia Z5 som har Snakehive læretui

Om den står til venstre eller høyre for skjermen er nok ett fett, men tror jeg foretrekker på høyre selv om litt lengre vekk fra rattet. Ønsker også ikke holder som klippes fast i lufteventil grillen, ei heller sugekopp i frontvindu.  Ser at med dobbeltsidig teip så kan det bli uønsket å fjerne da bilen har jo litt myk plast på dashboard +pga porer og materiale så kan det bli at den faller av etterhvert.

Så valgets kvaler og dilemma....

Sett at Brodit har en Proclip som nok kan være aktuelt, men selve holderen for Z5 støtter ikke etui, så må evt ta ut og inn tlf hele tiden av etui, så det er sånn sett uaktuelt. men Proclip'en + evt annen universiell holder som kan klypes sammen for å feste telefonen vil jo kunne funger, men finne rette holder også.

Så spørsmålet, hva har andre valgt av løsninger for holder og evt linker til butikker/produkter?

Tror dette kan være til nytte for fremtidig Ioniq eiere også. :)

7
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Fortum åpnet 350KW lader på Ås.
« på: Torsdag 05. April 2018, klokken 17:45 »
Les artikkel. :)

Godt at det åpnes for fremtidige biler som støtter "superhurtiglading" som artikkelen kaller de.

https://www.tek.no/artikler/i-dag-apnet-norges-forste-superhurtiglader-for-elbil/434152

Sider: [1]