Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - jbh

Sider: [1]
1
BMW i3 / Lade BMW i3 på Tesla Wall Connector?
« på: ſøndag 18. Oktober 2020, klokken 08:49 »
Akkurat solgt Tesla Model X og fått levert BMW i3. Når jeg setter i3 til lading på Tesla sin Wall Connector så kommer det en «klikkelyd» fra bilen under lading.

Har også fått opp følgende beskjed etter jeg har tatt ut laderen: «Kan ikke lade. Ta kontakt med BMW i». Fikk også opp varsel med «Drivverk» og samme beskjed etter om å ta kontakt med BMW i.

Noen som kjenner til denne utfordringen? Går det å lade en BMW i3 på Tesla sin Wall Connector, eller er det noe der som gjør at det ikke går?

2
Kjøpe elbil? / Bil nr 2 - plass til barnevogn og barnesete - hva skal man ha?
« på: Torsdag 27. August 2020, klokken 20:21 »
Vi har er Tesla X fra før, og er ute etter en bil nr 2, men det blir vel den som blir kjørt 70% av tiden når vi får den i hus. Vi trenger plass til barnevogn og barnesete, og ettersom vi er 4 personer er det greit om det ikke blir veldig trangt for en handletur med alle sammen.

Har sett på e208, e2008, id3, E-Golf, Leaf og Zoe bla. Kun prøvekjørt Leaf og følte faktisk at den huket av på mye. E2008 er svært interessant, men ikke fått prøvekjørt. E-Golf går litt kort, men er en god om romslig bil, vet bare ikke hvordan den holder seg i verdi.

Har fått tilbud på en splitter ny Leaf Tekna 40kwt 2020 modell. Kliss ny fra forhandler. Prisen jeg har fått er 289.000kr (eks vinterhjul). Når jeg specker den samme på nettsiden kommer jeg til 333.400kr. God å kjøre og svært god plass foran, baksetet og bagasjerommet. Men så er litt spørsmålet om verdifallet på denne bilen blir stort da det selges mange av den, den har en del konkurrenter, den har en relativt kort rekkevidde (270 km). Er dette et godt kjøp?

Har også et tilbud på en E2008 GT Line godt utstyrt til 340.00kr.

Vi vil ikke bruke allverdens på bil nr 2, og ser derfor i området rundt 300.000kr. Er veldig åpen for forslag til bil og tilbakemeldinger!

3
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Bil nr 2 - Leaf Tekna 40kwt - 2020 - god pris og godt valg?
« på: Torsdag 27. August 2020, klokken 20:19 »
Har fått tilbud på en splitter ny Leaf Tekna 40kwt 2020 modell. Kliss ny fra forhandler. Prisen jeg har fått er 289.000kr (eks vinterhjul). Når jeg specker den samme på nettsiden kommer jeg til 333.400kr. Er dette et godt kjøp?

Vi har er Tesla X fra før, og er ute etter en bil nr 2, men det blir vel den som blir kjørt 70% av tiden når vi får den i hus. Vi trenger plass til barnevogn og barnesete, og ettersom vi er 4 personer er det greit om det ikke blir veldig trangt for en handletur med alle sammen.

Har sett på e208, e2008, id3, E-Golf og Zoe bla, men følte faktisk at Leaf’n huket av på mye. God å kjøre og svært god plass foran, baksetet og bagasjerommet. Men så er litt spørsmålet om verdifallet på denne bilen blir stort da det selges mange av den, den har en del konkurrenter, den har en relativt kort rekkevidde (270 km).

Vi vil ikke bruke allverdens på bil nr 2, og ser derfor i området rundt 300.000kr. Er veldig åpen for forslag til bil og tilbakemeldinger!

4
Model X / Nye priser på TMX
« på: Fredag 01. Mars 2019, klokken 07:59 »
Kan noen hjelpe meg ved å fortelle om de nye prisene er bra eller dårlige? Ser det er to forskjellige pakker ift autopilot/kjøre på egenhånd. Er adaptiv cruisekontroll med i første pakken?

Skal ha 100X og tror jeg er glad for at jeg ventet, men gjerne utdyp.

5
Model X / Rekkevidde - hva er deres erfaring?
« på: Onsdag 13. Februar 2019, klokken 00:02 »
Tenker å kjøpe en Tesla X i nærmeste fremtid, men er veldig i tvil om det skal være en 75 eller 100. Vi har hytte på fjellet (Beitostølen), og bor i Oslo - ca 23 mil. Hadde vært praktisk med en bil man slapp å alltid lade på vei opp, selv etter litt bykjøring før man setter kurs mot fjellet.

Hva er deres personlige erfaringer med 75 og/eller 100? Gjerne sommer og vinter, og gjerne til fjellet.

6
Zoe / Tregt bruktmarked for Zoe?
« på: Lørdag 09. Februar 2019, klokken 01:21 »
Ser på Finn.no at det ligger en del Zoe ute til salgs. Alt fra 2017 til 2019 som ikke ligger langt fra hverandre i pris. Har sett på Intens. Når jeg ser på Finn-koden så ser jeg at noen av disse har ligget opp mot to måneder, uten at de har blitt solgt. Er det et tregt bruktmarked nå? Og er det i så fall fordi det er så mange elbiler der ute som ikke er altfor dyre, at folk foretrekker nytt?

Evt er det så mange som er feilpriset, at folk tror man skal få mer for de enn der man gjør? Hva kan man anslå tapet ligger på i % første året?

7
BMW i3 / Bugaboo barnevogn i i3, går det?
« på: Tirsdag 05. Februar 2019, klokken 19:47 »
Noen som har testet Bugaboo (gjerne Fox-modellen) sine barnevogner i i3’en og kan si om det er plass eller ikke? Skal ha barnesete i begge setene bak, så kan ikke legge ned seter..

Og hvis ja, at det går, er da plass til handleposer fra butikken?

8
Model X / Tråd slettet
« på: Tirsdag 05. Februar 2019, klokken 00:25 »
Xxx

9
Kjøpe elbil? / VW E-Golf vs Renault Zoe?
« på: Mandag 25. ſeptember 2017, klokken 18:27 »
Familien trenger nå en elbil da vi beveger oss ut av Oslo sentrum og må passere to bomringer daglig. Har sett oss ut to biler, VW E-Golf og Renault Zoe. Vi skal kjøpe helt ny bil, så det er snakk om de nye modellene.

I våre øyne er det to litt ulike biler, men som begge står godt til sin pris. E-Golfen med ladeutstyr, vinter/sommerdekk, skinnseter, generelt godt utstyrt, får vi til 350'. Zoe med da Intense-modellen, ladeboks etc, får vi til 265'. Forskjellen på pris, med 85' er en av grunnene til at vi lurer på hva man skal velge.

Ift hva den skal brukes til så er det en typisk bil nr 2, men som også fint kan brukes til harryhandling, Tønsberg - altså, litt utover stor-Oslo.

Er også klar over lade"problematikken" til Zoe.

Dersom du har noen gode råd og innspill til disse bilene, hadde vi satt svært pris på tilbakemeldinger.

Og er det noen som har erfaringer med barnevogn i disse, så vil vi gjerne høre om det!

Sider: [1]