Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - CaZpaH

Sider: [1] 2
1
Tesla / Tesla Wall Connector Gen 3 eller Easee ladere?
« på: Lørdag 23. Oktober 2021, klokken 12:24 »
Har et lite spørsmål vedr. lading på tvers av bilmerker.

I dag er det 3 biler, Tesla Model 3, Model Y og en eldre Mercedes fordelt på to husstander. Vi har Model 3 og Model Y og har for noen år tilbake fått montert en Tesla Wall Connector Gen 2 da vi hadde en Model X. Denne er koblet på 3-fas på IT-nett (230V) og vi får ganske rask ladehastighet på våre Tesla.

Hadde i en liten periode en BMW i3 og da måtte Wall Connectoren settes i en annen modus for å virke med BMW'en med det resultatet at vi ladet på 1-fas.

Nå snakker den andre husstanden om å få skaffet seg en elbil. De bilene som er nevnt er Audi Q4 e-tron og Mercedes EQE. Og da dukker spørsmålet om å få montert en lader nr. 2 i garasjen opp.

Det jeg da lurer på er. Vil jeg kunne dra nytte av 3-fas, 230V på mine Teslaer med en TWC Gen 3 og/eller Easee-lader? Jeg ser fra Audi sine informasjonssider at Q4 ikke støtter 3-fas, 230V så jeg ser for meg å sette opp en lader med 3-fas og en lader med 1-fas og ha lastfordeling for å unngå at hovedsikring går. Vil dette virke med de nevnte ladere? Eller må jeg bite i det sure eplet og gå tilbake til tregere ladehastighet på 1-fas med mine Teslaer? Er avhengig av å ha en lastfordeling slik at vi kan lade to biler av gangen.


2
Siden Model Y kom mye tidligere enn først antatt så blir det å selge ene bilen i husstanden. Bilen er i svært god stand og nye sommerdekk (våren 2021) og vinterdekk (sesongen 2019/2020). Alt av service etc. er fulgt opp og EU-godkjent til 31.05.2022.

Se finn-annonse for mer informasjon:
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=224557614


Denne er nå solgt

3
Model 3 / Lumbarstøtte i passasjersetet Model 3 LR
« på: Onsdag 02. Juni 2021, klokken 23:25 »
Dere som nylig har tatt levering av Model 3 LR fra USA. Har dere lumbar-støtte på passasjersiden eller er knappen blendet av?

Ser Model Y i USA nå leveres uten dette pga. delemangel (andre aktører som f.eks. BMW sliter også med dette). Frøkena er veldig glad i denne funksjonen og vi skal ta levering av en Model 3 LR med VIN 968xxx og hadde vært kjedelig om den kom uten dette :-/

Kilde (her vises det til BMW som kompanserer for mangel):
https://electrek.co/2021/05/31/tesla-delivers-new-model-y-without-passenger-lumbar-support-why/

4
Kjøp og salg av deler og utstyr / [KJØPT]Ø.K. Tesla Wall Connector
« på: Mandag 07. ſeptember 2020, klokken 10:04 »
Kjøpt. Ordnet seg :-)

5
Model X / Ulykke med Model X
« på: ſøndag 20. Oktober 2019, klokken 17:09 »
Kom over denne artikkelen. Bilen skal ha "oppført seg rart og ikke respondert som forventet". Hadde vært interessant å visst hva som lå i dette. Noen som vet noe mer?:

https://www.budstikka.no/sandvika/tre-bragt-til-legevakt-etter-trafikkulykke-i-sandvika/546825!/

6
Tesla / Misfarging av skjerm (Model S/X)
« på: Tirsdag 02. Juli 2019, klokken 09:13 »
En litt uhøytidelig avstemning.

Jeg er nysgjerrig på omfanget av dette med misfarging av skjermene i bilene våres. Selv har jeg nå fått misfarging i både instrumentpanel-skjerm og MCU-skjerm (MCU1, fra siste halvdel 2017).

Jeg ble først fortalt at de kunne bytte MCU-skjermen (instrumentpanel-skjermen ville de se nærmere på, denne er ikke helt kritisk da det er en svart plastramme som dekker over det verste. Ser den øverste stripa bare når det er sterkt solskinn), men at feilen da ville komme tilbake.

Fikk da beskjed at en permanent fiks skulle komme til sommeren (2019). Nå er vi i starten av juli og nå er det mutt stille. Siste beskjed jeg fikk skriftlig var: "Ikke kommet noen fiks på gul skjerm enda. Vi avventer løsning." uten noe mer utdypning. Ønsker å kjøre en avstemning for å se omfanget her på forumet og om dette er noe som isolerer seg til MCU1 eller om MCU2 også er omfattet med disse problemene.

For å aller best sjekke om man har misfarging i skjerm kan man enten ha på en lys bakgrunn. Evt. sette skjermen i "vaskemodus" (da skrur den seg av) og skråbelyse skjermen med en lommelykt. Da vil man se misfargingen og at dette er en fysisk feil og ikke softwarefeil.

Fra min skjerm i instrumentpanel (beklager støvet):
 [ You are not allowed to view attachments ]

Fra min MCU-skjerm (denne er verst):
 [ You are not allowed to view attachments ]

7
Kjøp og salg av deler og utstyr / slettes
« på: Fredag 19. April 2019, klokken 17:52 »
Slettes

8
Model X / 2019.8.5 (versjon 9.0) - Spotify har gått fra bra, værre til ubrukelig
« på: Fredag 12. April 2019, klokken 08:51 »
Har en Tesla Model X 75D produsert i august 2017. Så denne har den "gamle" MCU'en (ikke Intel-basert).

Da jeg fikk bilen var den levert med versjon 8.1 og Spotify fungerte upåklagelig. Så kom versjon 9.0 oppdateringen og da gikk den fra å være bra til værre. Med værre mener jeg at annenhver til hver 3. låt hakket 1-2 ganger. Dette var ikke noen dealbreaker og jeg tenkte at dette kanskje ville bli fikset i kommende versjoner.

Her om dagen fikk jeg 2019.8.5 og nå er Spotify for min del helt ubrukelig og opplevelsen er forringet fullstendig. Nå hakker hver eneste låt opptil 10 ganger i løpet av låten. I snitt er det cirka 4-6 hakkinger i løpet av avspilling. Den verste jeg har hatt er 3 hakkinger i løpet av 12(!) sekunder.

Dette har ført til at jeg nå må benytte meg av mobil, radio eller USB-kilde til å spille musikk da Spotify for min del er blitt ødelagt etter de nyere oppdateringene.

Spørsmålet jeg da har er: Hvis dette ikke bedrer seg ved neste oppdatering (skal gi det en oppdatering til i tilfelle det er noe med 2019.8.5 som har ført til dette), har jeg da noe jeg kan klage på? For jeg føler at dette er en funksjon som nå er blitt ødelagt over tid. Eller vil de kunne bare si dette skal fikses med kommende oppdateringer? Syns det har gått over så lang tid at funksjonen nå ikke blir brukt lenger.

Kan også nevne at skjermen i min MCU har en fin gul ramme som også skal fikses, men Tesla har sagt at de ikke har noen permanent fiks til dette og at de kan bytte skjerm, men at feilen bare vil komme tilbake.

Kan også skyte inn at jeg har forsøkt restart (både av MCU og deep) samt gjenopprettet bilen. Uten at det har bedret feilen.

9
Model X / Dashcam fungerer kun 1-2 dager før minnepinne får feilskriving
« på: Mandag 26. November 2018, klokken 11:50 »
Har flere samme erfaring med dashcam som meg?

Har nå forsøkt 2 forskjellige USB-penner:
Sandisk Cruzer Fit - 16GB
Sandisk Cruzer Ultra Fit - 64GB

Disse pga. den lave profilen. Oppskrift jeg følger er:
1. Formaterer til rett format
2. Oppretter "TeslaCam"-mappen
3. Plugger inn i en av USB-portene foran. Dashcam logoen blir nå med et rødt symbol som at den tar opp.

Etter 1-2 dager får jeg et grått kryss og når jeg setter USB-pennen i maskina så får jeg opp at det er oppdaget en feil med USB-pennen. Hvis jeg forsøker å slette den siste video-fila så slettes den og plutselig dukker opp igjen. Men hvis jeg reparerer USB-pennen for feil så får jeg slettet den siste video-fila og USB-pennen fungerer til dashcam i 1-2 dager til.

Hva gjør jeg feil? Er det noen andre USB-penner som vil fungere bedre enn Sandisk sine lavprofil?

Hører med historien at jeg formaterer via Windows. Denne tillater ikke formatering til Fat32 i grensesnittet (kun exFAT). Så jeg formaterer via command-line. Kan det være Windows gjør noe her? Evt. forsøke å formatere til Fat32 ved bruk av 'mkdosfs' i Linux?

10
Tesla / Merkelig melding på MyTesla vedr. Saldo og superlading
« på: Fredag 07. ſeptember 2018, klokken 08:45 »
Logget på MyTesla i dag og fikk følgende beskjed:

"Saldo til forfall

Your account has a balance of . You can pay online with your credit card.Supercharging utilgjengelig.

Betal det utestående beløpet for å aktivere på nytt."

Og så er det en knapp for "Vis og betal" og om jeg trykker på den så kommer jeg tilbake til oversikten på bilen min.

Det merkelige her er at jeg har gratis superlading (står rett under meldingen) og jeg har aldri ladet til 100% på superlading så det kan ikke være overladingsgebyr.

Flere enn meg som har fått denne?

11
Model X / Sort (nå gråfalmet) plast rund hjul og bunn av bil
« på: ſøndag 05. August 2018, klokken 16:38 »
Lurer på råd om hvordan å fornye fargen i den sorte plasten som går rundt hele bunnen av bilen og hjulbuer.

Har forsøkt med turtlewax sin bumpershine som var rett og slett noe drit da det så fint ut frem til neste regnskur eller neste bilvask.

Fikk tips om polishangel black bond, men syns den var veldig dyr. Har noen erfaringer rundt dette produktet? Eller om noen har noen andre råd til produkter? Lurer på å kanskje teste ut polishangel da den skal være ganske drøy i bruk.

12
Tesla SW og AP / 2018.24.1
« på: Fredag 06. Juli 2018, klokken 09:03 »
Fikk for ca. En uke siden denne oppdateringen på min Model X med AP2.5. Fikk da blant annet nye «farger» i kartet. Nå er det kun hvite og grå nyanser (likte fargene bedre, og ikke funnet noe i innstillinger på å endre tilbake) og legger merke til at det nå står: «navigation by Tesla» når jeg har på navigasjon.

Ellers kan jeg melde om at MCU går i svart og restarter hvis jeg forsøker å kjøre juleshowet. Vinduene går ned som at den skal starte, men der stopper det. Ingen biggie.

Ellers vil jeg si AP fungerer kjempebra. Syns automatisk filskifte går mye jevnere enn tidligere (usikker på om dette kom tidligere da jeg ikke har kjørt på veier hvor jeg kunne teste dette på tidligere programvare).

13
Elbiler i media / Kjørte i Tesla i nærmere 200kmt og la ut på twitter
« på: Onsdag 23. Mai 2018, klokken 17:23 »
Alltid noen som skal dra ned ryktet til elbilistene.... skulle blitt fratatt lappen og bilen

https://www.dagbladet.no/nyheter/raser-mot-villmannskjoring-i-tesla--et-grovt-lovbrudd-sier-politiet/69827779

14
Elbiler i media / Tesla-dører (model x) åpner seg i fart
« på: Fredag 19. Januar 2018, klokken 15:31 »
Denne artikkelen dukket opp på NRK nyheter i dag:

https://www.nrk.no/rogaland/tesla-dora-apnet-seg-i-fart-1.13871090

Noen som har opplevd dette? Antar vi hadde sett flere tilfeller dersom dette var et omfattende problem.

Har selv model x og kan kjenne meg igjen problematikken med vindusviskeren på førersiden. Men denne har blitt betraktelig bedre etter oppdateringen som ga mer spylervæske samt. At viskerene mest sannsynlig har fått satt seg litt til formen av ruta.

15
Model X / Kondens i lyset til ladeluke
« på: Onsdag 20. Desember 2017, klokken 19:09 »
Oppdaget i dag kondens inne i lyset på ladeluke. Skal det være slik? Flere som har det? Bør jeg være bekymret? Tenker det er tegn på fukt ganske nært der lading skjer.

Beklager dårlig bilde, men vanskelig å ta bilde av et sterkt LED-lys. Men ser konturene av fuktdråpene.

Sider: [1] 2