Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - xyzzy

Sider: [1]
1
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / "Nissan med solid priskutt på Leaf"
« på: Tirsdag 11. Februar 2020, klokken 08:57 »
Nissan kutter prisene med opp til 48 000 kroner.

Konkurransen med nyere modeller (også med mer kurant lading) er blitt hardere, og dermed må prisene ned.

2
i-Pace / Innvendig plass med setene nede
« på: Mandag 18. Mars 2019, klokken 08:20 »
Hvor god plass er det innvendig (dimensjoner, ikke volum) når setene er nede? Hvor god dybde er det?

Det jeg lurer på er hvor god plass det er til ski eller andre lange ting inne i bilen med hele eller deler av setet nede.

Skiboks er et alternativ, men problemet der er plassen når den ikke er i bruk (pluss å få den av og på). Skistativ i et par hundre kilometer høres umiddelbart ikke ut som noe skiene har godt av.


3
Lade hjemme / Hjemmelader
« på: Torsdag 01. Juni 2017, klokken 14:33 »
Jeg skal få innstallert hjemmelader, og i sluttfasen av dette har jeg to alternativer.

  • En lader med fast 4.8 m kabel, type 2
  • En lader uten kabel

Jeg har i dag en Hyundai Ioniq, men den er bare leaset for et år fordi jeg aldri hadde hatt elbil før og ville begrense risikoen i et marked der det kommer nye biler hele tiden. En av fordelene med en lader uten kabel er at det ikke vil være et problem om neste bil bruker type1. Ulempen er at den er dyrere.

Noen spørsmål:

  • Er det noen problemer med å la en kabel henge fast i laderen som ikke har kabel, slik at den bare kan plugges rett i bilen?
  • En fast kabel har også en fast lengde... i dag vil det gå greit, men om neste bil har ladepunkt et annet sted vil kanskje kabelen måtte henge mellom bil og lader, og ikke ligge det meste av lengden på gulvet. Er det et problem?


Sider: [1]