Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - SveinJ

Sider: [1] 2
1
ID.4 / Knakelyd fra panoramataket
« på: Onsdag 13. Oktober 2021, klokken 18:54 »
Nå når det har blitt kjøligere opplever jeg støy-ulyd-knakelyd fra panoramataket, langs kanten hvor det er limt til takramme. Spesielt når jeg kjører på ujevn vei eller over fartsdemper.
Noen andre som har samme opplevelse?

2
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Villedende reklame fra MER
« på: Tirsdag 12. Januar 2021, klokken 15:48 »
Det er jo hyggelig at Statkraft og MER avbilder Tinnsjøen tatt fra Sandviken Camping, med  en person som vil hurtiglade bilen sin. Problemet er bare at nærmeste hurtiglader er over 3 mil unna, i Rjukan sentrum.
Trodde ikke ladekabelen var såååå lang!

3
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Fremtidens ladestasjoner i Norge?
« på: Fredag 23. Oktober 2020, klokken 16:52 »
Her om dagen kom jeg over en film på YT som viser en ny ladestasjon fra tyske EnBW. Denne har plass til 8 ladende biler under tak, med gratis WiFi men du lader. Når man kjører inn lyser hele plassen opp med solardrivne LED-lamper og den valge ladeplass har lys fra oven når man lader. Filmen er på tysk, men gir jo et godt inntrykk av hva det dreier seg om
https://www.youtube.com/watch?v=PZmKsyEYrRY

4
AC fleksilading / Ny AC ladestasjon Joker Tunhovd
« på: Lørdag 25. April 2020, klokken 09:32 »
Ikke noen hurtiglader, men jeg fant ikke noe annet sted å poste nyheten enn her. Veien over Tunhovd er et alternativ til Fv40 med fin natur.

5
Plugg-inn hybrider / Engelsk luksus med litt batterikapasitet
« på: Tirsdag 12. November 2019, klokken 12:14 »
Bentley med hybridløsning, inntil 50 km elektrisk.

6
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / Rengjøring av kjede og tannkrans
« på: ſøndag 03. November 2019, klokken 10:23 »
Jeg har en Haibike med dobbel tannkrans foran. Etter noen turer i område med sand er kjedet forurenset av sand. Det er vel ikke så smart å bruke høyttrykkspyler for å få ut med mulig av sandkornene, så jeg brukte WD-40 og vann og fille. Men fortsatt sand i kjedet. Noen som har gode forslag til andre metoder?

7
Lading i Europa / Ladekostnader i Paris
« på: Lørdag 16. Mars 2019, klokken 18:24 »
Oppdaget denne i dag....


8
Vestfold og Telemark elbilforening / Leserinnlegg i Rjukan Arbeiderblad
« på: Tirsdag 20. November 2018, klokken 11:44 »
Lene Westgaard-Halle (H) kan bli Vestfold&Telemarks elbilhelt!
Stortinget jobber nå med statsbudsjettet for 2019. Som del av dette må energi- og miljøkomiteen og Vestfold&Telemarks representant Lene Westgaard-Halle diskutere hvordan borettslag og sameier kan hjelpes i gang med å legge til rette for at alle beboere skal kunne lade elbilen sin.

For å få ned utslippene må bilparken gå over fra fossilt drivstoff til elektrisitet. Og Stortinget har vedtatt at hele nybilsalget skal være utslippsfritt fra 2025. I september utgjorde elbiler nesten halvparten av hele nybilsalget i Norge, og snart 30 prosent i Vestfold&Telemark. Men skal hele salget bli elektrisk, må alle bilkjøpere være sikre på muligheten for å få ladet bilen sin.

Hjemmelading er det beste både for oss som forbrukere og for samfunnet. Hjemmelading er billigst, enklest og gir minst belastning i strømnettet. Og hjemmelading byr på få problemer om du bor i enebolig og kan sette opp en ladeboks på veggen. Vanskeligere blir det ofte i fellesparkeringen til borettslaget. Mange borettslagsstyrer mangler kunnskapen som trengs om både teknologi og kostnader. En felles investering i å gjøre borettslaget ladeklart må likevel på plass, fordi alle nye biler skal være utslippsfrie om bare få år.

I en spørreundersøkelse Norsk elbilforening og Norsk boligbyggerlag har gjennomført blant folk som bor i leiligheter, oppgir 60 prosent at de ser det som lite sannsynlig at deres neste bil blir en elbil, nettopp på grunn av manglende lademulighet. En av fire boliger i Norge er blokkleiligheter. I Vestfold&Telemark finner vi over 20 000 husstander i blokk. Det haster med å sikre at elbil også blir en mulighet for alle som ikke bor i enebolig eller rekkehus.

Vi trenger en nasjonal støtteordning som kan bidra til at flere borettslag og sameier installerer ladeinfrastruktur for sine beboere. Erfaringen fra lokale initiativ i flere byer er at slike støtteordninger gir akkurat det lille dyttet flere borettslag trenger for å legge til rette for elektrifiseringen av bilparken. Men elbilpolitikken er et nasjonalt ansvar, og kan ikke være avhengig av den enkelte kommunes økonomi.

Stortinget har satt ambisiøse mål for elbilsalget, og sendt et klart signal til bilister om å velge elektrisk. Da må Stortinget også følge opp for å sikre tilgang til hjemmelading for alle de som skal bli elbilister. Lene Westgaard-Halle kan bli en elbilhelt i energi- og miljøkomiteen. Hun kan sørge for at vi sammen kan kjøre ut fra fellesgarasjene våre og inn i framtiden, med fulladede batterier.

Geir Elsebutangen

Styreleder

Vestfold og Telemark elbilforening

9
BMW i3 / Ladestasjon med tak over!
« på: Onsdag 03. Oktober 2018, klokken 20:44 »
Så dette i Dresden i dag, blir nok ikke et vanlig syn i Norge, med beskyttende tak over når man lader.
En videoskjerm viste strøm vandring mellom solarpaneler og ladestasjon. Flott sak dette.

10
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Kommende hurtiglader i Hjartdal
« på: Lørdag 31. Mars 2018, klokken 17:38 »

11
Andre Elbiler / Nytt konsept fra Tyskland
« på: Mandag 26. Mars 2018, klokken 10:13 »

12
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Ikke ladekø i Sverige!
« på: Torsdag 22. Februar 2018, klokken 18:36 »
Nå har jeg kjørt 80 mil på 2 dager i Sverige og ladet noen forskjellige steder. Det er helt greit at det bare har kostet meg 80 kr!
God plass er det også.
Her ved Överby er det 10 ladepunkter, et stort shopping senter, uten ladekø. Uhørt i Norge?


13
Gratis lading i dag, men snart slutt.


14
Vestfold og Telemark elbilforening / Tilgengelighet om vinteren
« på: Lørdag 17. Februar 2018, klokken 18:17 »
Ikke lett å komme til langsomtlader på Rjukan for tiden. Ser ikke ut som kommunen har særlig interesse, tross purring på snømåking!

Sider: [1] 2