Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - geear

#1
Elbiler i media / Mach-E med batteribrann
mandag 29. mai 2023, klokken 21:42
Teller tiktok som media? Vil anta det er dekket av aviser også, men her er iallfall en Mach-E med brann i batteripakken:

https://vm.tiktok.com/ZGJxFUYdY/

https://vm.tiktok.com/ZGJxFauyR/

Første Mach-E-en jeg har fått med meg med brann i batteripakken..
#2
Elbiler i media / Elbiler mot myke trafikanter
mandag 01. mai 2023, klokken 16:07
Skremmende mange dårlige nødsystemer der ute.

https://vm.tiktok.com/ZGJuBnAUY/

(Linken skal funke uten TikTok)
#3
Model X 2023 - / Ultralydssensorer
søndag 19. mars 2023, klokken 18:05
Leveres X også uten ultralydssensorer nå? Går i så fall ut fra at den fortsatt har i dørene, for å hindre at de går i noe? Eller løses det med sidekameraene?
#4
Model S 2023 - / Nyttelast på 352/334 kg?
onsdag 08. mars 2023, klokken 11:41
Siden hengerfeste ble en mulighet på S har den vært en muuulig erstatter for vår Y Performance som familiebil, har ikke engang tenkt at nyttelast kunne være et tema på disse, men ser nå i NAF sin nyttelast-test (https://nye.naf.no/elbil/bruke-elbil/nyttelast-test), at S kun har 352 kg oppgitt og 334 kilo reellt som nyttelast etter veiing? Stemmer det at alle nye har bare 352 kg?

Et minimum for oss (to voksne, en tenåring, to barn), er 500 kg inkl. sjåfør, altså i tillegg til egenvekt (dette tallet er 637 kg på min nåværende Y Performance). Dvs. 420 kg nyttelast. Med 334/352 kilo ville vi kjørt med overlast hver eneste ferietur året rundt. Selv nye Model X klarer ikke dette, og der blir problemet like stort som på S, om man tar med en ekstra person på tur, forutsatt at tallene til NAF er korrekte.  :o
#5
Model Y / Støy fra takboks
mandag 06. mars 2023, klokken 13:01
Nevnte det vel såvidt tidligere i takboks-tråden, uten å komme til bunns i problemet. Har Packline FX SUV med izi2connect eller hva de heter, hurtigklemmene til Packline. Kjempefornøyd med selve boksen, superfin å montere, ser bra ut på bilen, god plass. passer godt, fin totalhøyde rett under 190, kan åpne bakluka fullt opp og jeg ser den ikke i frontruta. MEN... selvfølgelig må det alltid være noe. Det bråker så infernalsk fra boksen i 80 og oppover, eventuelt i mye vind, at jeg blir ør i hodet etter en stund. Til og med ungene reagerer på støyen. Har originale takbøyler, og bunn av boksen er såpass fleksibel at den formes til buen og ligger helt jevnt nedpå. Andre med samme boks som plages, eventuelt ikke plages? Hurtigfestene er ikke store greiene, så har litt vanskelig for å tro at det er de som er årsaken. Eventuelt plages dere med andre type bokser også?
#6
Model Y / Bruktmarkedet for Model Y
onsdag 08. februar 2023, klokken 09:55
Ser at Model Y som er nye eller med lav kilometer (under 5-7000 km) på Finn, fortsatt ligger over nypris fra Tesla? Noen som har erfaring med salg i det siste?
#7
Kia Niro EV / Støysvake sommerdekk?
søndag 08. januar 2023, klokken 22:05
Har Goodyear Ultragrip Ice 2 piggfrie i originaldim på originalfelger om vinteren, og det er en HELT annen opplevelse enn sommerdekkene. Noen som har funnet et levelig alternativ til Niroen?
#8
Tesla / Jubileum - 100 000 Teslaer i Norge!
torsdag 29. desember 2022, klokken 14:29
I går var det et aldri så lite Tesla-jubileum i Norge, da vi passerte 100 000 registrerte Teslaer! Ganske imponerende og fortjener vel kudos?  ;D

Ca. 40% av de er registrert i 2021 og 2022, altså omtrent 20 000 per år de to siste årene. Spørsmålet er hva som skjer nå - uten nye modeller på trappene, vektavgift og moms. Er markedet "umettelig", eller blir det bråstopp? Hva med S og X, finnes det noe marked for de fremover før det kommer nye modeller, med prisnivået de havner på fra nyåret av? Noen som vil gjette på antall registrerte Teslaer i Norge i 2023?

Jeg gjetter:
Model S: 600
Model 3: 3500
Model X: 700
Model Y: 5500
Totalt: 10300
#9
Tesla / Byggekvalitet og finish fra Fremont
tirsdag 27. desember 2022, klokken 18:52
Var og så på utstillingsbilene hos Tesla i Sandnes, en S plaid, en X plaid og en Y Performance i quicksilver. Altså fra hhv. Fremont, Fremont og Berlin. Gud bedre for en elendig finish det fortsatt er fra Fremont!! Berlin-bilen er MYE bedre, men mener fortsatt at Shanghai er enda bedre. De to fra Fremont er iallfall ikke noe bedre enn i 2017. Jeg gadd ikke begynne å ta bilder og styre, men helt utrolig at de ikke gjør noe med det der. Jeg leverte inn X-en til justering av FWD to ganger, og det ble ganske bra, resten valgte jeg å leve med, men syns det er ganske utrolig at de er kanskje enda dårligere mer enn fem år senere.  :o
#10
Model Y / Kansellering av kontrakt pga. manglende ultralydssensorer
fredag 18. november 2022, klokken 21:28
Har noen kansellert kontrakten pga. manglende ultralydssensorer/p-hjelp? Hva skjedde i så fall med de 2500,-?

Vil tro at dette er vesentlig nok endring til at man kan kreve heving?

https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§26
https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§32
#11
Tesla / Dagens tips for å unngå kjøpesenterbulker
mandag 01. august 2022, klokken 08:09
https://www.instagram.com/reel/CgU_X5FFCQz/

Og for de som ikke har Insta:

 [ You are not allowed to view this attachment ]  

:laugh: :laugh:
#12
Model Y / Forsikring Y Performance
mandag 11. juli 2022, klokken 10:40
Fant ikke en P-tråd her, så det ble en ny...

Sjekket If, Gjensidige, Tryg og DNB, i tillegg til at den gratis måneden med Tesla/Enter-forsikring har resultert i at de har lagt inn avtale på meg, som begynner om noen dager.

Ca. 650,-/mnd for 16kkm med parkeringsskade, maskinskadeforsikring og noe de kaller elbil safety, og 16000 km (det har de kun antatt, ikke fått fra meg), ser for meg ut som denne pakken er sammenlignbar med alle de andre sine super/pluss-forsikringer.

Har sjekket alle de andre med 12k km, siden det var det jeg egentlig skulle ha:

Gjensidige (tre andre forsikringer, men ingen fordelsavtale):
963,- Bil Pluss (737,- med vanlig kasko)

If (Amcar-medlem):
846,- Super (735,- med vanlig kasko inkl. maskinskade og leiebil)

Tryg (NITO-medlem):
843,- for NITO elbil ekstra (788,- med vanlig kasko inkl. leiebil)

DNB/Fremtind (SAGA-kunde):
Over 1000-lappen, så stengte tabben før jeg hadde notert.

Alle er eks. trafikkforsikringsavgift.

Har aldri hatt noen andre enn de fire store, men når Tesla/Enter tilbyr 16kkm betydelig lavere enn alle de andre så ble det fristende...
#13
Model Y / Fra LR til Performance
torsdag 23. juni 2022, klokken 10:36
Det skal sies at jeg ikke har fått kjørt så mange turene enda, men jeg har nå både tidlig 2021 LR med 20" Induction og 10k på telleren, og 2022 P (chassis 6xxx) som hadde 2 km på telleren, og må si at overgangen ikke er helt som forventet.

De kjente fysiske forskjellene på de to bilene er:
- P har doble vinduer også i bakdørene
- P har festekroker bak
- P har hattehylle
- P har 21" Pirelli vs. 20" Michelin på LR
- P har ca. 170 kg ekstra nyttelast
- P har ryzen-prosessor på MCUen
- P har kun visual AP, og auto lys går automatisk på med en gang AP aktiveres
- Og så klart også det åpenbare med at P er senket og har andre bremser osv.

Erfaringene så langt - og her må en ta med at det ikke var forventninger eller sammenligning inne i bildet på LR, mer hva som kom utenfor normalen:

Long range
- Var helt strøken, har ikke funnet en eneste defekt hva angår panel gaps eller annet.
- Ørliten klakkelyd fra understellet foran, i følge Tesla er alt som det skal være, ingenting unormalt (som er helt OK).

Performance
- Frontruta flusher ikke perfekt med glasstaket som på LR, ligger litt over på sidene, ser litt det samme bak.
- Panseret ligger lavere enn toppen av frontfangeren, og litt større glipe, vet ikke om det er fanger som er for høy eller panser som er for lavt, eller begge deler.
- Litt vibrasjoner av noe slag i 90-100 km/t+. Føles ikke som kast.
- Masse lyd utenfra gjennom i området rundt frontruta. Helt merkelig, hører alt av blafring fra lastebiler, hjulstøy fra andre biler, lyder fra anleggsarbeid osv. gjennom frontruta/dashbord-området. Er ganske sikker på at dette ikke er tilfellet på LRen.
- Mye rumlelyd fra asfalt/hjul på slitt asfalt i 90-100 km/t. Kan være 21" Pirelliene, og enda bredere dekk bak (275), har ikke målt, men mener det må være mer enn i LR-en på 255/40-20" Michelin.
- Mye inverterlyd under pådrag. Svært lite "hvinelyd" på LR, men godt merkbart på P. Det kan være de ekstra hestekreftene en får lov til å trekke ut som er årsaken, men litt plagsomt kjenner jeg.

Merker svært liten forskjell på understellet på de to bilene. Mulig at P er noe mer avdempet, men ikke noen kjempeforskjell for min del. Hadde vært interessant å prøve de på samme hjul.

Hadde også forventet større ytelsesforskjell. På motorvei er opplevelsen omtrent lik, i lav fart er det mindre delay og noe mer punch. Skal sies at jeg ikke har hatt P fulladet enda. Hadde tenkt å bestille accelleration boost på LR, men valgte å bestille P i stedet, hadde jeg gått fra LR boost til P tror jeg at jeg hadde blitt skikkelig skuffet. Kan knapt være merkbar forskjell.

Hadde forventet at overgangen fra LR til P skulle være helt rett frem, akkurat samme bil bare bedre på noen områder. Ikke helt det som har skjedd her, kjenner jeg...

Andre som har erfaringer å dele?
#14
BMW iX / iX vs alle andre
søndag 05. juni 2022, klokken 17:30
For meg mangler iX50 to ting for å være verdt pengene:

1. Et utseende som står i stil med prisen.
2. Bagasjeplass som står i stil med kupéplassen.

Liker vanligvis ikke styling fra tredjepart, men i dette tilfellet håper jeg faktisk at en tredjepart kommer med et frontparti det går an å like.  :+1:
#15
Model Y / Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
onsdag 18. mai 2022, klokken 19:43
Etter snart ni måneder har jeg nå fått en dirrelyd, et eller annet som vibrerer under kjøring i typisk 70-80 og høyere. Holder jeg visse steder på dashbordet og lista rett over/ved rattet, så stopper det, men det det er inni dashbordet. Noen som har hatt samme og har kontroll på hva det er, evt vet om det er en enkel sak å åpne opp deksler/dashbord rundt rattet? Kjenner det er ork å levere bilen inn for en så liten ting.
#17
Elbiler i media / Hydrogenfylling og ladestasjon for tungtransport
fredag 29. april 2022, klokken 19:43
Enda en aktør som satser på hydrogen:

"I løpet av 2022 skal en drivstoffstasjon ulik noen andre stå klar på Vagle, sør i Sandnes. Her skal helt ny hydrogendrevet tungtransport kunne tanke, og elektrisk tungtransport kunne lade."

https://docdro.id/GOqvU4u

Sikkert fornuftig i tilknytning til industrien som ligger der, gigantisk postterminal, godsterminal for jernbanen, Schenker, Postnord, Rema sitt distribusjonslager, og så kommer også Coop, men samtidig lurer jeg på hvor grundige risikovurderinger som ligger bak. Skjer det noe der snakker vi sannsynligvis evakuering av tusenvis av personer. Masse bolighus innen evakueringsdistanse.
#18
Mach-e / Erfaring med Mach-E
tirsdag 19. april 2022, klokken 14:07
Hadde Mach-E som leiebil, og må si at jeg ble litt overrasket over hvor annerledes den var enn jeg hadde forventet meg.

Kan vel si det slik at utgangspunktet er at alt er "nøytralt", "på det jevne", men på noen punkter var det avvik.

Positivt
+ Faktisk ganske morsom med bakhjulstrekk, kan få den overstyrt og styre litt på gassen selv uten å slå av elektroniske hjelpemidler. Var omtrent bare å gå hardt på gassen for å få en fin sladd ut av rundkjøringer.

Nøytral
* Ganske nøytral til infotainment fordi jeg ikke kan den godt nok og har brukt noe tid på å finne ut av alt. Fikk ikke til å snakke til navien, og vet ikke om det er mulig, føltes som et stort tilbakeskritt å sitte og taste på et tastatur på en touchskjerm igjen, fra å være vant med å bare trykke på en knapp og si "kjør til ..." og så er det ordnet. Slet også litt med plasseringen av skjermen foran rattet, endte med å justere sittestilling etter den i stedet for å justere til den mest optimale sitteposisjonen. Forsåvidt ikke noe ukjent tema fra gamledager da alle biler hadde instrumentpanel foran rattet, og man måtte justere opp og ned og frem og tilbake for å se fjernlysindikator og alt man hadde behov for.

Negativt
- Varmetrådene i frontruta er plagsomme i mørke og tunneler. Lysene til møtende biler blir "blurry". Verre enn jeg opplevde med e-Golf.
- Harde forseter med lite sidestøtte.
- En sinnsvak tuting om man går ut av bilen og lukker døra med tenningen på. Kan både den ene og andre i området problemer med blodpumpa. Helt meningsløst. Må gå an å gå ut av bilen, med tenningen på, for å hente posten, kaste søppel, tømme tanken, eller hva det måtte være.
- Girvelgeren var irriterende. Med for eksempel Tesla så veksler jeg mellom D og R i lav fart, under parkering eller annet som gjør at man skal veksle retning, enten det er i en bakke eller flatt. Det fungerer helt sømløst og effektivt, ettersom det blir null forsinkelse og man styrer alt med gasspedalen. Mach-E bråstoppa og satte park om jeg la inn R mens den enda var i bevegelse, og det kunne også være ganske fort gjort å få til. Føltes lite smidig.
- Manuell ladeluke er plagsomt når man er vant med automatisk.
- Manuell bakluke er plagsomt når man er vant med elektrisk. Vil tro det er ekstrautstyr?
- Opplevdes ikke som noe som helst bedre på støy med 225/60-18" Michelin piggfrie kontra 255/40-20" Conti på Model Y.
- Positivt med frunk, men overraskende lite plass i bagasjerommet, som for oss er primærrommet. Første jeg tenkte da jeg åpnet var at det knapt var mer plass enn i e-Golf. Kanskje e-Niro. Med frunken hjelper det såklart, men bak må den være mye mindre enn konkurrenter i tilsvarende klasse.
- Overraskende stiv og stumpete, selv med piggfrie 18". Gikk fra/til Model Y med 20" før og etter, og Mach-E opplevdes på ingen måte som mer komfortabel.

Overraskende at det er så lite kritikk her inne med tanke på støy og komfort på Mach-E. Med Y Performance i tankene så er det naturlig å se også på Mach-E GT, som er oppgitt til samme tid fra 0-100, men den ble ikke spesielt aktuell for min del. Også litt skuffende at den har maks effekt tilgjengelig kun i fem sekunder, selv om det holder for norske fartsgrenser uten henger, så er det et lite skår i eventuell glede med en såpass sprek bil.
#19
Model Y / Trådløs lading av airpods pro magsafe etui
fredag 25. mars 2022, klokken 10:18
Airpods pro etui med magsafe lader helt fint på ladeplatene i Teslaen, men må ligge ca. midt på ladeplata, noe det glatte såpestykket ikke gjør av seg selv, akkurat. Noen som har sett en "ramme" eller lignende som er tilpasset dette?
#20
Alt det andre / Står verden til påske?
torsdag 24. februar 2022, klokken 08:48
Et land blir angrepet, skutt i filler, og folk dør, mens andre bekymrer seg for bensin/strømpriser og bompenger for å kjøre til Roskilde...
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA