Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - geear

Sider: [1] 2 3 ... 11
1
Model X / Lydjustering uten premium lyd - prøv smileyinnstilling
« på: Lørdag 11. Juli 2020, klokken 12:10 »
Bare et tips for de ikke-så-audiofile som har standardanlegg og har latt alt stå på 0, prøv smileyen som grovinnstilling:

  [ You are not allowed to view attachments ]  

2
Elbilen i Samfunnet / Har du endret stoppfilosofi på langtur etter elbil?
« på: Mandag 06. Juli 2020, klokken 18:07 »
Spørsmålet er ikke om det er bra eller dårlig, rett eller galt, om man får tid til å spise eller gjøre ærend man uansett skulle gjort, eller at man uansett må tømme blæra, spørsmålet er om man stopper lenger nå enn før.

3
Lading av Tesla / Treg lading med chademo
« på: Lørdag 04. Juli 2020, klokken 17:04 »
Har en X loaner og lader med chademo. Lenge siden jeg har prøvd det, men denne bilen her får maks 99A på Fortum ABB-lader (klima av).. Ligger på 32 kW ved 50% for øyeblikket, omtrent som å være tilbake i e-Golf. Har det blitt innført begrensninger på chademo, eller er det noe annet som er galt?
Den er god og varm, for å si det sånn...

4
Kia Niro EV / Solgt brukt i det siste? Interesse? Pris?
« på: Mandag 08. Juni 2020, klokken 19:41 »
Noen som har solgt brukt e-Niro i det siste og vil dele litt om hvordan markedet er?

5
Elbilen i Samfunnet / Rett før det blir fossilbil igjen
« på: Lørdag 30. Mai 2020, klokken 12:44 »
Noen som har gått fra elbil(er) og tilbake til fossilbil igjen, og er fornøyd med det? De er i så fall kanskje ikke her inne lenger..  :P

Det har bygget seg opp over tid, men jeg er helt på nippet til å bytte til hybrid eller ren bensinbil nå. Har gjennom flere år gledet meg over å gli forbi bensinstasjoner, men nå tror jeg at jeg hadde gledet meg over å gli forbi ladestasjoner og tenke at jeg er heldig som slipper.  :o

Er vel bare å innse at det fortsatt finnes bruksområder/livssituasjoner som elbil ikke dekker godt nok enda.

6
Ladeplasser og ladekabler / Bertel O. Steen går foran med godt eksempel
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 23:20 »
Tatt på fast ladeplass i p-garasjen for elektriske låne/leiebiler hos BOS Forus. Overgang fra CEE til schuko, skrudd fast i CEE-en. Er en haug av de bortover veggen.  Murvegg, så minimal brannfare, men måtte flire litt..  :P  :laugh: :police:

7
Tesla SW og AP / FSD computer retrofit + "perform quality check"?
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 20:07 »
Bilen min skal inn for å få installert FSD-computeren, men i tillegg er det lagt inn en linje som heter "Perform quality check", og som går på vehicle warranty. Andre som har fått oppgradert som har hatt denne linja? Evt vet hva det går i?

Det er Tesla selv som har booket meg inn.

8
Tesla / Senka bil på service, konsekvens for garanti?
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 08:42 »
Mente jeg hadde tatt det opp før, men fant det ikke igjen. X-en er senka ca. 40 mm og skal inn for å bytte til FSD-computer. Har noen opplevd at de reagerer noe på senking? Kjipt hvis de lager seg et notat og bruker det mot eventuelle reklamasjoner på understell for fremtiden.

9
Elbilen i Samfunnet / Bertel O Steen prøver seg på å bli digitale
« på: Onsdag 22. April 2020, klokken 23:04 »
.. og det går omtrent som når VW og Audi skal lage biler med app-tilgang. Halvhjertede greier som er mer plagsomt enn nyttig, men de kan sikkert skryte av at de har det, i det minste. Så de kan føle de henger med i tiden.

Prøvde å booke service via BOS-appen "Min bil". Fikk opp flere ledige dager på rad, booket inn time, og fikk bekreftelse. Så går det et døgn eller to, og jeg blir oppringt fra BOS som kan informere meg om at neida, det går ikke. Ingenting ledig før ytterligere 1,5 uke til frem i tid, da kan jeg få time. Og selv nå, etter de vet de ikke får det til iht app-datoer, så går det fortsatt an å velge service en haug med dager før det de sa til meg var første ledige. Det er nok kartoteksystemet med plastfoldere og mekanikernavn på veggen som gjelder ja. Hva skal man med data? Hvem er det som gidder bruke app til å booke når det allikevel bare ender med en telefon og en helt annen dato enn man har fått bekreftelse på?

10
Tesla / 2020-status på MCU1 (fart/respons/browser)
« på: Lørdag 11. April 2020, klokken 14:20 »
MCU1 snakkes hyppig ned rundt forbi, og har et dårlig rykte som ble fortjent fra ca. v10 kom. Jeg hadde en periode (mange måneder) med hakkete Spotify, blinklyslyder den ikke alltid klarte spille av, restarter og div bugs, samt en browser som var totalt ubrukelig. Men, hva er ststus i 2020?

Vel, jeg har 2020.12.5 nå, og i løpet sv de siste 2-3 softwarene jeg har hatt mener jeg MCUen har blitt minst like responsiv som da bilen var ny med v8 sent 2017. På tross av ny funksjonalitet i mellomtiden. elbilforum.no laster på noen sekunder. Den hakker ikke i Spotify, blink, eller AP-lyder lenger. VG og lignende er fortsatt veldig tregt, men det har det alltid vært. En periode gikk det faktisk ikke an å laste noe som helst, ikke Google engang. Nå laster den iallfall releasenotes osv veldig fint.

Mangelen kontra MCU2 er noen spill, Netflix og dashcam viewer. Syns faktisk at dette er fullt akseptabelt. Syns dette er overbevisende for veien videre for MCU1. Virker som det har blitt prioritert optimalisering, og at det skal gå veldig fint å leve mange år fremover med denne. Over 30 lapper for MCU2-oppgradering ser jeg ikke som aktuelt lenger. Heldigvis.

11
Tesla SW og AP / Får ikke tømt navihistorikken helt
« på: Tirsdag 17. Mars 2020, klokken 20:21 »
Andre som ikke får bort alle entries? Tidligere har jeg flere ganger sett at noen ligger "skjult", og man kan treffe de om man bevisst bommer litt, men den nederste, fra januar nå, superladeren i Porsgrunn, kommer opp hver gang jeg velger navigér. Og om jeg sletter den så ligger januar igjen, akkurat som det fortsatt ligger noe under januar. Andre med samme "problem"? (I-landsirritasjon...)

13
Kia Niro EV / Priser på service
« på: Onsdag 04. Mars 2020, klokken 13:58 »
e-Niroen er klar for første årlige service. Har noen lyst til å dele priser og evt. innhold?

14
Audi e-tron / Regen på e-Tron
« på: Fredag 14. Februar 2020, klokken 19:27 »
Det var en lang diskusjon om regen i rekkeviddetråden, syns det fortjente en egen tråd, fordi jeg er nysgjerrig på hvordan det virker. Den skal klare 220 kW regen, og i følge brukere her på forumet så er det ikke merkbar forskjell på kaldt batteri. Hvordan kan det gå an å tilføre 220 kW til et lithium-batteri under 0 grader? Og hvordan klarer de det under regen når de ikke klarer det under lading?

Offisielt Audi-dokument:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi8x6n_0NHnAhXLG5oKHZOdAzAQFjALegQIBhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.audi-mediacenter.com%2Fen%2Fthe-audi-e-tron-in-abu-dhabi-11089%2Fdownload&usg=AOvVaw0ax0mkq0mco4IWeojTggRG

I følge denne er maks deselerasjon på 0,3g, over det hiver den på de elektrohydrauliske bremsene også. Til sammenligning så har Model 3 (fordi det var den eneste elbilen jeg fant data på i farten) regen opp til 0,2g i standard og 0,3g i track mode, altså like høy deselerasjon på regen som e-tron, men siden den er mye lettere, så er det snakk om mye mindre effekt tilbakeført til batteripakka, og med kald batteripakke på for eksempel e-Golf, Tesla, m.fl. er regen KRAFTIG redusert, noen ganger omtrent ingenting. Hvordan går det an at e-Tron tilbakefører så vanvittig effekt? Eller stemmer det ikke at den ikke blir påvirket av batteritemp?

En "sannhet" (så var det unntakene da) har vært at lithium ikke tåler lading under 0 grader.

Det er utallige linker på nett, men et par eksempler:
https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_at_high_and_low_temperatures
https://relionbattery.com/blog/lithium-battery-cold-weather

Og ja, det er mange forskjellige kjemier, men hva er forklaringen for e-tron sin del?

15
Kjøretips / Forbruk med tilhenger
« på: Mandag 10. Februar 2020, klokken 22:22 »
Har ikke kjørt så mye langt med tilhenger på elbil, men har sett at åpen tom varehenger (lang boggi, 3,2 x 1,5 karmmål) drar opp kanskje 30 - 40 % på forbruket på min X. Har noen for eksempel testet med "flat" presenning på varehenger? Gjør det noe med forbruket? Husker Mythbusters testet hvordan forbruket på pickuper ble påvirket av planet, og fant vel igrunnen ut at det var liten forskjell med og uten luke bak, fordi det blir "fylt med luft" og blir ikke så mye turbulens som en kanskje skulle tro..

Sider: [1] 2 3 ... 11