Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - geear

Sider: [1] 2 3 ... 12
1
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Til ladeoperatørene: TO p-plasser per multilader, please!
« på: Lørdag 13. Februar 2021, klokken 14:10 »
De to siste helgene har vi hatt ønske om å benytte noe annet enn Tesla superchargere to ganger, og begge gangene har det vært ladekø, selv om multiladerne ikke er fullt utnyttet, rett og slett pga manglende oppstillingsplasser. Det gjelder både lynladere som kan ta CCS/chademo samtidig og 50kW som kan ta CCS/type 2 samtidig eller chademo/type 2 samtidig. Vil vel tro at laderne er dyrere enn asfalten? Frustrerende å stå i kø når en hel CCS/chademo/type 2 blokkeres i timer (!) av en Zoe som AC-lader. Vi kunne fått 40KW+ i tillegg. Og selv når CCS er opptatt kunne jeg fått 16,5kW på AC...

Eksempel er Fortum på døgnet (Tønsberg) og Bilkraft sine ladere både på Tonstad og Sinnes. Det finnes langt flere med dette problemet.

2
Tesla / Økt forsikringspremie?
« på: Tirsdag 05. Januar 2021, klokken 19:50 »
I starten var det temmelig hyggelige forsikringspriser, og vi har god pris på vår X, men har sett at det virker som prisene har økt, hadde en runde for litt siden og det var ingen som var i nærheten til å matche prisene fra 2017. Kom over denne annonsen, og hvis det stemmer at Tesla krever utskiftning av alt interiør til nærmere 700k, etter en kollisjon i 30km/t, så er ikke rart at forsikringsprisene skytet i været. Kan bli mange kondemnerte biler av dette...

  [ You are not allowed to view attachments ]  

3
Model X / Bilen hopper/sklir på fremhjulene under hard sving i lav fart
« på: Fredag 04. Desember 2020, klokken 22:21 »
Har fått en merkelig oppførsel på bilen, den hopper litt bortover når jeg svinger brått og kjører sakte (både forover og bakover), typisk inne på parkeringsplasser. Det begynte egentlig å skje etter den var inne for å få reparert knirkelyd. Til tider har jeg tenkt at det er normalt basert på at den er 4WD, men blir mer og mer sikker på at det umulig kan være slik. Andre som har hatt det og funnet ut hva det var?

4
Elbiler i media / Long way up - Rivian og el-Harley fra Ushuaia til LA
« på: ſøndag 29. November 2020, klokken 14:11 »
Kunne ikke se at denne serien har blitt nevnt her inne - har likt de tidligere turene til Ewan og Charley fra før, og satte på Long way up på det grunnlaget, for å oppdage at to Rivian og to elektriske Harleyer spiller en helt sentral rolle. Ligger på AppleTv+ iallfall.

Med litt erfaring fra elbilenes verden, og litt kunnskaper om strøm, solceller osv, så må jeg si at det er en mildt sagt ambisiøs tur. :)

5
Tesla SW og AP / MCU1 og talestyring, noen som virker?
« på: ſøndag 08. November 2020, klokken 23:03 »
Talestyring har ikke fungert på min bil på veldig lenge. Kanskje en av 10 ganger får jeg den til å fungere etter flere forsøk. Prøvde mange ganger i dag og den muter stereo, men så går alt i stå for den. Det lagger og når jeg snakker til den får den ikke med seg noe. Fikk ny MCU i sommer. Hadde trøbbel før også, men mener det har vært enda verre etter bytte, uten å vite om det henger sammen med MCU-bytte eller senere software-utgaver...

Andre med MCU1 det funker bra hos?

6
Model X / Lydjustering uten premium lyd - prøv smileyinnstilling
« på: Lørdag 11. Juli 2020, klokken 12:10 »
Bare et tips for de ikke-så-audiofile som har standardanlegg og har latt alt stå på 0, prøv smileyen som grovinnstilling:

  [ You are not allowed to view attachments ]  

7
Elbilen i Samfunnet / Har du endret stoppfilosofi på langtur etter elbil?
« på: Mandag 06. Juli 2020, klokken 18:07 »
Spørsmålet er ikke om det er bra eller dårlig, rett eller galt, om man får tid til å spise eller gjøre ærend man uansett skulle gjort, eller at man uansett må tømme blæra, spørsmålet er om man stopper lenger nå enn før.

8
Lading av Tesla / Treg lading med chademo
« på: Lørdag 04. Juli 2020, klokken 17:04 »
Har en X loaner og lader med chademo. Lenge siden jeg har prøvd det, men denne bilen her får maks 99A på Fortum ABB-lader (klima av).. Ligger på 32 kW ved 50% for øyeblikket, omtrent som å være tilbake i e-Golf. Har det blitt innført begrensninger på chademo, eller er det noe annet som er galt?
Den er god og varm, for å si det sånn...

9
Kia Niro EV / Solgt brukt i det siste? Interesse? Pris?
« på: Mandag 08. Juni 2020, klokken 19:41 »
Noen som har solgt brukt e-Niro i det siste og vil dele litt om hvordan markedet er?

10
Elbilen i Samfunnet / Rett før det blir fossilbil igjen
« på: Lørdag 30. Mai 2020, klokken 12:44 »
Noen som har gått fra elbil(er) og tilbake til fossilbil igjen, og er fornøyd med det? De er i så fall kanskje ikke her inne lenger..  :P

Det har bygget seg opp over tid, men jeg er helt på nippet til å bytte til hybrid eller ren bensinbil nå. Har gjennom flere år gledet meg over å gli forbi bensinstasjoner, men nå tror jeg at jeg hadde gledet meg over å gli forbi ladestasjoner og tenke at jeg er heldig som slipper.  :o

Er vel bare å innse at det fortsatt finnes bruksområder/livssituasjoner som elbil ikke dekker godt nok enda.

11
Ladeplasser og ladekabler / Bertel O. Steen går foran med godt eksempel
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 23:20 »
Tatt på fast ladeplass i p-garasjen for elektriske låne/leiebiler hos BOS Forus. Overgang fra CEE til schuko, skrudd fast i CEE-en. Er en haug av de bortover veggen.  Murvegg, så minimal brannfare, men måtte flire litt..  :P  :laugh: :police:

12
Tesla SW og AP / FSD computer retrofit + "perform quality check"?
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 20:07 »
Bilen min skal inn for å få installert FSD-computeren, men i tillegg er det lagt inn en linje som heter "Perform quality check", og som går på vehicle warranty. Andre som har fått oppgradert som har hatt denne linja? Evt vet hva det går i?

Det er Tesla selv som har booket meg inn.

13
Tesla / Senka bil på service, konsekvens for garanti?
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 08:42 »
Mente jeg hadde tatt det opp før, men fant det ikke igjen. X-en er senka ca. 40 mm og skal inn for å bytte til FSD-computer. Har noen opplevd at de reagerer noe på senking? Kjipt hvis de lager seg et notat og bruker det mot eventuelle reklamasjoner på understell for fremtiden.

14
Elbilen i Samfunnet / Bertel O Steen prøver seg på å bli digitale
« på: Onsdag 22. April 2020, klokken 23:04 »
.. og det går omtrent som når VW og Audi skal lage biler med app-tilgang. Halvhjertede greier som er mer plagsomt enn nyttig, men de kan sikkert skryte av at de har det, i det minste. Så de kan føle de henger med i tiden.

Prøvde å booke service via BOS-appen "Min bil". Fikk opp flere ledige dager på rad, booket inn time, og fikk bekreftelse. Så går det et døgn eller to, og jeg blir oppringt fra BOS som kan informere meg om at neida, det går ikke. Ingenting ledig før ytterligere 1,5 uke til frem i tid, da kan jeg få time. Og selv nå, etter de vet de ikke får det til iht app-datoer, så går det fortsatt an å velge service en haug med dager før det de sa til meg var første ledige. Det er nok kartoteksystemet med plastfoldere og mekanikernavn på veggen som gjelder ja. Hva skal man med data? Hvem er det som gidder bruke app til å booke når det allikevel bare ender med en telefon og en helt annen dato enn man har fått bekreftelse på?

15
Tesla / 2020-status på MCU1 (fart/respons/browser)
« på: Lørdag 11. April 2020, klokken 14:20 »
MCU1 snakkes hyppig ned rundt forbi, og har et dårlig rykte som ble fortjent fra ca. v10 kom. Jeg hadde en periode (mange måneder) med hakkete Spotify, blinklyslyder den ikke alltid klarte spille av, restarter og div bugs, samt en browser som var totalt ubrukelig. Men, hva er ststus i 2020?

Vel, jeg har 2020.12.5 nå, og i løpet sv de siste 2-3 softwarene jeg har hatt mener jeg MCUen har blitt minst like responsiv som da bilen var ny med v8 sent 2017. På tross av ny funksjonalitet i mellomtiden. elbilforum.no laster på noen sekunder. Den hakker ikke i Spotify, blink, eller AP-lyder lenger. VG og lignende er fortsatt veldig tregt, men det har det alltid vært. En periode gikk det faktisk ikke an å laste noe som helst, ikke Google engang. Nå laster den iallfall releasenotes osv veldig fint.

Mangelen kontra MCU2 er noen spill, Netflix og dashcam viewer. Syns faktisk at dette er fullt akseptabelt. Syns dette er overbevisende for veien videre for MCU1. Virker som det har blitt prioritert optimalisering, og at det skal gå veldig fint å leve mange år fremover med denne. Over 30 lapper for MCU2-oppgradering ser jeg ikke som aktuelt lenger. Heldigvis.

Sider: [1] 2 3 ... 12