Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - jlan

Sider: [1] 2
1
Model 3 / Utefrosset
« på: Fredag 25. Desember 2020, klokken 11:31 »
Jeg får ikke forvarmet bilen i dag, og ingen dører lar seg åpne. Problemet er at bakluken ikke er helt i lås. Den lot seg hverken åpne eller lukke i går kveld, selv etter forvarming, men gikk heller ikke tilbake i lås. Veihjelp kan heller ikke slå på preheating når bakluken ikke er i lås. Tåpelig. Får se om solen klarer jobben.

2
Lading av Tesla / Ladekabel bulket bilen
« på: Onsdag 07. Oktober 2020, klokken 11:29 »
På SuC stolper med to kabler har jeg flere ganger opplevd at den "gamle" kabelen har falt ned når jeg har løsnet den nye Combo 2 kabelen. Jeg ser antydning til noen småbulker under ladeporten, og det tror jeg skyldes dette. Så hold i begge kablene!

3
Tesla SW og AP / Tesla navigasjon har åpnet nye E39 Bergen - Os
« på: ſøndag 02. August 2020, klokken 13:46 »
Statens vegvesen har ikke tenkt å åpne denne veien før i 2022, men Tesla navigasjon har tatt den i bruk allerede

5
Denne funksjonen fungerte tidligere, men nå er det ikke antydning til at bilen griper inn hvis jeg drifter ut av feltet (med autopilot av - unngåelse av filskifte - assistanse på). Menyvalget er fortsatt tilgjengelig, og jeg har testet innenfor det hastighetsområdet det skal fungere (64-145 km/t). Er softwaren blitt  så smart at den forstår at jeg  styrer ut av feltet med vilje, eller er det en feil?

6
Model 3 / Se TV på full skjerm
« på: Onsdag 06. November 2019, klokken 15:58 »
Et lite triks for å se TV på full skjerm i bilen:
https://youtu.be/cZK3rLDd5Eo

8
Model 3 / Bakdør lukket med vinduet på utsiden
« på: Fredag 27. ſeptember 2019, klokken 17:59 »
Jeg oppdaget plutselig at en bakdør var lukket med vinduet liggende på utsiden, utenpå pyntelisten. Døren fungerer fint, men glasset har laget litt riper i pyntelisten over døren. Det må ha vært i bevegelse oppover mens det ble klemt mot listen. Jeg usikker på hvordan det skjedde. Det har ikke noe med frost å gjøre, men det kan være at døren ikke var helt i lås, og så ble åpnet litt og lukket igjen.

Tror dere Tesla spanderer ny list?

9
Lading av Tesla / Tesla mekanikere fikset biler på Arna SuC
« på: Lørdag 18. Mai 2019, klokken 18:21 »

FOTO: Kaspar Knudsen, Bygdanytt
Sitat fra: https://www.bygdanytt.no/nyheter/i/awKaXE/Fikset-bilene-gratis--Ganske-utrolig
Mens mekanikere fikset bilene, gratis tok fornøyde Tesla-eiere seg en pause i solskinnet.
– Jeg har et håndtak som knirker litt. Det fikser de nå sier han, mens mekanikeren holder på i bakgrunnen.
Han var på vei til Voss da han svingte innom ladestasjonen på Øyrane Torg. Der sto flere bilmekanikere klare for å mekke på de bilene som eventuelt hadde trøbbel.
– Jeg har aldri betalt for en eneste reparasjon på min Tesla. De er veldig grei med å fikse ting gratis, sier Vidar Larsen.

Går på garantien
En annen Tesla-eier gliser fra øre til øre i det han kjører ut av parkeringsplassen.
– Det er ganske utrolig service. Jeg skulle likt å se andre bilforhandlere gjøre dette, sier han. Som en del av Teslas garantiordning reiser de hjem til kunder eller møter dem på ladestasjoner for å reparere mindre feil og mangler på bilene.
– Kundene er veldig fornøyd. De slipper å kjøre til et verksted med bilene sine, sier Patrik Thorsell i Tesla Norge.

10
Model X / "Replace 12V battery soon"
« på: Fredag 12. April 2019, klokken 18:28 »
Akkurat i det jeg skal dra på påsketur får jeg denne meldingen. Er det noen som har en formening om hvor lenge "soon" er, og om det er noe jeg bør unngå ? F.eks. lavt batteri.

12
Model X / Kjøring med monopost seter tiltet forover
« på: Onsdag 19. Desember 2018, klokken 09:58 »
Jeg kjører endel med rad 2 setene tiltet forover pga. last. Jeg opplever da at førersetet klemmer meg inn mot rattet når jeg parkerer. Lurer på om det er et eller annet jeg kan slå av.

Det er også en gjentagende dramatisk melding om at baksetene ikke er låst, selv om det står lenger nede på skjermen at ingen sitter der.

13
Ladeplasser og ladekabler / Ladestasjoner på ferger
« på: Torsdag 06. Desember 2018, klokken 12:00 »
https://www.tu.no/artikler/vil-spare-batteriene-nye-hybridferger-bruker-kun-15-prosent-av-kapasiteten/452850?key=GpnSRK3y
Sitat fra: tu.no
I tillegg har fergene eget rom for hunder på dekk og to ladestasjoner for elbiler.
Er det noen som har noen detaljer om disse ladestasjonene?

15
Model X / Bremsetørking
« på: Mandag 22. Oktober 2018, klokken 15:30 »
Jeg oppdaget en grei metode for å aktivisere bremsene litt:
- En fot på hver pedal mens bilen står helt i ro. Da får en "both pedals pressed" alarm. Men en kan likevel kjøre avgårde og dra på ganske bra moment med strømpedalen, mens en holder igjen med bremsepedalen. Kan brukes til "creep" i bakker også.

Sider: [1] 2