Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Chris Neumann Ruud

#1
Model 3 / Bytte sikkerhetsbelte bak selv?
onsdag 03. mai 2023, klokken 13:23
Hei. Av en eller annen grunn har beltet høyre bak fått deg et lite ekutt, så jeg antar det bør byttes. Er dette noe som enkelt kan gjøres selv om man får tak i reservedeler, et hvilket som helst verksted kan gjøre, eller må jeg til Tesla og godkjent verksted for å få det gjennom på neste eu-kontroll?
#2
Kjøpe elbil? / Bytte bort Tesla Model 3
tirsdag 14. mars 2023, klokken 11:32
Hei! Vi har en Tesla model 3 2021-modell (første versjon LR med varmepumpe, 580 rated) som er en veldig god bil, men siden vi går fra hverandre er de tingen som er interessert i å sitte igjen med såpass dyr bil da dette var eneste bilen vi hadde, så den selges nok.

Er det noen som har noen gode tips til ny elbil som ikke vil føles helt søppel etterpå? Er i utgangspunktet ikke behov for enorm rekkevidde, men heller lavt forbruk, bør være grei å kjøre, ha plass til to barneseter og litt bagasjerom, og billigere enn en model3

Tenker litt rundt ioniq 38kWh men det er ikke drømmebilen  ;D
#3
Model 3 / Biltema lakkfarge hvit model 3?
fredag 01. juli 2022, klokken 16:37
Lånte bort bilen til klomsete far som glemmer å bruke kameraer og parneringssensorer og klager på små speil men likevel kræsjer i ting på sin egen gårdsplass.
Uansett, trenger å utbedre noen små riper i plastskjørtet bak og nederst på døra, noen som har en lakkfarge fra biltema som er 90% grei nok?
#4
Model 3 / Mobilruter (4g/5g) til å ha i model 3
fredag 19. november 2021, klokken 13:35
Hei! Nå som premium connect prøven går ut og jeg ikke ser for meg å trenge å fyre av 1500 i året på teslas innebygde, ser jeg for meg å få et tvillingsim og koble på en ruter i bilen. Noen som har noen spesielle å anbefale som skal brukes i en modell 3?
#5
Model 3 / Løftefjær bakluke Model 3 2021?
onsdag 29. september 2021, klokken 08:18
Hei!" Har hatt et uhell med min bakluke (den har vært litt skeiv så jeg har måttet dra på litt for å lukke den) slik at den løftefjæra som åpner og lukker bakdøra automatisk har gått. Noen som vet hvor man kan få tak i en slik og få bytta selv? Tesla service bruker jo måneder og nå er det knotent å få luka igjwn. Eller er dette noe som må kodes i kanbus?
 [ You are not allowed to view this attachment ]  
#6
Model 3 / Festing av fabrikkmonterte "skvettlapper" foran - hjelp
lørdag 14. august 2021, klokken 16:21
Hei! Har så klart greid å dunke nedi på vei inn i en av Tromsøs "designet for monstertrucker" innkjørselsdumper på parkeringsplasser i sentrum, og da har en av de fastmonterte "skvettlappene" fått seg en karamell.

 [ You are not allowed to view this attachment ]

Det som slår meg mest når jeg demonterte den er at festene er helt håpløst dårlige, bare festet nederst og med klips som har ca to centimeter med vandring, så jeg har laga ny sandkasse til unga med alt grumset jeg fant inni der ;)

Noen som har noen tips til plastfester som kanskje kan skrus inn og lage bedre innfesting, evt om det finnes noe som ligner på gipsplateanker som jeg kan borre inn i plastdekselet over for å få det til å sitte bedre, eller om noen har noe annen finurlig løsning?
#7
Model 3 / VESS
lørdag 10. juli 2021, klokken 14:28
Så min første Tesla 3 EC 40685 med VESS-lyder på laderen her i Mo i Rana . Ikke ueffen lyd men fra når ble de levert med det?
#8
Hei! Dette er på langt nær en ny diskusjon, men nå er tiden kommet til at pode nummer to må over i et nytt barnesetet og da blir det beltestol.

Har i dag en Cybex Sirona som er grei men begynner å bli for liten. I tillegg er det montert en Cybex solution Q3-fix som eldsten sitter i.

Tenker på å gå for enda en cybex solution Z siden de er gode i test og virker komfortable, men siden isofix-punktene i M3 er så langt inn i bilen, er det noen andre som kan anbefale et godt sete som er smalere? Eller skal jeg bare glemme å noensinne få noe annet inn i baksetet? :D
#9
Model 3 / Kondens i kameraer i B-stolpe
fredag 01. januar 2021, klokken 22:46
Har søkt på forumet og ikke funnet noe, og lurer på hva folk gjør for å fjerne kondensen i B-stolpe kameraene. Bilen klager over at flere kameraer er tildekkede og ser at det er kondens der inne, nå som det er ca null-føre om dagen. Varme foran/bak ser ikke ut til å ha noen effekt...
#10
Tesla / Låne Scan My Tesla i Vestfold?
tirsdag 22. desember 2020, klokken 10:17
Hei! Ref pågående aktivitet på batterifronten på 2021 Model 3 og i egen tråd,  er jeg interessert i å låne en SMT /OBD- dongle for å sjekke ut hva som leses ut fra batteriet på min bil.
Om noen i Vestfold-området (bor på Skoppum) har en SMT å låne bort noen timer for å sjekke batteridata så ta kontakt.
#11
Tesla / Smittvern-vennlig Tesla -Kø i Lillestrøm
tirsdag 22. desember 2020, klokken 09:02
https://www.rb.no/her-er-det-smittevernvennlig-utlevering-vi-onsker-a-ha-mer-plass/s/5-43-1492221?seshat_browser_id=ddaf898b-3627-4ebb-91da-dda0d19852f1&seshat_client_unix_time=1608623907962&seshat_session_id=87508dd6-a1bc-4f66-8386-3f5fdfc53788&session=ee9ea0dd-a281-4cc4-bb2e-364eebc30e9a&access=granted

(Paywall)

Sitat– Tesla benytter Norges Varemesse for utlevering av biler til våre kunder ut året, dette gjør vi grunnet smittevern. For å ta vare på kunder og ansatte ønsker vi å ha mer plass enn vi har i våre eksisterende lokaler og kunne sørge for god avstand ved utleveringene. Vi har et godt samarbeid med Norges Varemesse, og vi har informert kommuneoverlegen i Lillestrøm om det vi gjør nå for å sikre smittevernet

#12
Model 3 / OBDII-port i TM3
onsdag 16. desember 2020, klokken 12:33
Denne?
   [ You are not allowed to view this attachment ]
#13
Tesla SW og AP / Spill "venter på nedlasting"
tirsdag 08. desember 2020, klokken 10:44
Hei! Nå er kanskje underholdningsdelen i MCU2 en gimmick, men det er nå uansett der. Men de fleste av spillene kan ikke startes, står bare i en type Steam-modus med "venter på nedlasting" - uten at jeg kan se at det skjer noe nevneverdig hverken i bilen eller ruteren.

Noen som har noen ideer til hva det kan skyldes eller hvordan trigge det til å laste ned?
#14
Mulig jeg er blind, men jeg har altså ikke funnet noe sted i innstillinger på profil eller konto hvor jeg kan angi at jeg er medlem i elbilfreningen, og får ikke fjerna banner øverst. Hjelp?
#15
Tesla / Referral-bonus: når kan man bruke SuC- kilometerne?
onsdag 02. desember 2020, klokken 12:11
Venter en ny M3 nå og har satt opp referral slik at jeg får noen gratis lade kilometer, men blir de lagt til med en gang eller kan man vente litt? Nå som verden er litt midtvinters og full av korona er det neppe sannsynlig at jeg skal på langtur de første 6 månedene, så kan jeg utsette aktiveringen mon tro? Erfaringer?
#16
Elbiler i media / Tror mange stoler for mye på bilens «autopilot»
onsdag 25. november 2020, klokken 15:03
https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/tror-mange-stoler-for-mye-pa-bilens-_autopilot_-1.15258319

Overmarkedsførte førerstøttesystemer og uoppmerksomhet når ting ellers går bra er medvirkende til flere ulykker i det siste.
#17
Hei! Våkna opp til kjedelig melding på dashboardet om at 12V batteriet holder på å gjøre seg klar for permanent Juleferie.
Det "morsomme" er at denne bilen skal byttes inn i ny model 3 i god tid før jul (tesla-time) og jeg hadde håpa i det lengste at rakkern ville holde seg på matta i noen skarve uker til, men den gang ei. Peak 2020.

1: Holder 12V'en lenge nok til at jeg får kvitta meg med rakleverket, eller må jeg på verksted.
2: Dersom det holder lenge nok, bør jeg informere Tesla delivery om dette eller går det under det de likevel må sjekke og ordne under klargjøring etter at bilen er mottatt?
#18
Tesla i media / En personbil [har] kjørt inn i et innsnevringshinder
fredag 13. november 2020, klokken 13:43
https://www.tb.no/rykker-ut-til-trafikkulykke-pa-e18/s/5-76-144658
(paywalled)


Heldigvis står det ingenting om bilmerke hverken i tittel eller i artikkel :)  :+1:

Men det er en rød S med Carbon black 21", så det er nok ikke den billigste modellen. Her har noen "sovna" på Autopilot og ikke fått med seg at veien er snevret inn og har veiarbeid i venstre felt.
#19
Model 3 / Forsikring Model 3: best dekning?
søndag 25. oktober 2020, klokken 19:40
Mens jeg venter på å bytte ut 2014- S-en tenker jeg å shoppe litt rundt på forsikring. Har S'en i Tryg med NITO- avtale men tror kanskje ikke det er verken det rimeligste eller det billigste. I tillegg er det mange som har en såkalt "motorskade"- forsikring som virker bortkasta på en Tesla...

Noen som har en slags idé hvilken forsikring som gir best dekning av typiske problemstillinger man kommer opp i på en modell 3, eller om rimeligstr kasko/toppvarisnt som regel er nok?
#20
Hei! Har nå bestemt meg for at gamleteslaen skal pensjoneres og det gjøres med innbytte hos Tesla, fordi jeg ikke orker å ta jobben med klargjøring, avertering, salg, pruting, kjekling og klaging i årevis etterpå selv ;)

Uansett, nå er det jo omlegging-til-vinterdekk-tid, og jeg lurer da på om Tesla skal ha med vinterhjula inn ved bytte (eller i dette tilfellet, sommerhjula)

Samme med alt annet mulig løsøre:

  • Umc?
  • Type 2-kabel?
  • Dekk som ikke er på (sommer/vinter)?
  • Brukermanualer og papir i hanskerommet
  • Alle keyfobs
  • Etc...
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA