Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - hanche

Sider: [1]
1
Trøndelag Elbilforening / Grong til Leka
« på: Lørdag 27. Juli 2019, klokken 20:55 »
Jeg kunne tenke meg en tur til Leka. Men så langt jeg klarer å finne ut, finnes det ikke så mye som en type 2-lader på hele strekningen fra Grong, Leka inkludert. Strekningen er 112 km, så det utelukket å gjøre den tur/retur på en lading med min 30 kWh Soul.

Noen som vet om en løsning? Eller må jeg bare vente noen år? Eller leie en bensinbil?

2
Humor og kanari / BankID på mobil
« på: Torsdag 21. Februar 2019, klokken 18:25 »
Jeg fikk denne da jeg skulle logge inn i nettbanken med bankID på mobil i dag:

VIMSETE ELBIL.

Hmm. Jaha, ja.

3
Avansert: Avanserte reperasjoner / Retten til å reparere
« på: Torsdag 02. August 2018, klokken 15:59 »
Denne videoen er Tesla-orientert, men burde være av interesse for alle:

https://www.youtube.com/watch?v=NuAMczraBIM

Den handler om en amerikaner som kjøper Tesla-vrak og setter sammen delene til nye biler. Det er imponerende å se hva han får til.

I Norge ville han nok fått problemer (som privatperson i hvert fall) både med å kjøpe vrakene og ikke minst få dem registrert etterpå.

4
Elbiler i media / Lunch
« på: Tirsdag 29. Mai 2018, klokken 09:32 »
Jeg tenker på tegneserien lunch:

https://www.dagbladet.no/tegneserie/lunch/

Nå tar de for seg elbilen. Kjell kjører diesel, Nico har kjøpt Tesla. Det blir spennende å følge dem videre! (Rull ned til torsdag og les deg oppover, hvis du ikke allerede leser Lunch fast.)

5
Kia Soul EV / Montering av mobiltelefon
« på: Mandag 28. Mai 2018, klokken 16:48 »
Nå som jeg er lykkelig eier av en 2018-modell, og denne har CarPlay-støtte, er det plutselig mye mer aktuelt enn før å ha et godt feste for mobiltelefonen (iPhone 6s i mitt tilfelle).

Fra før har jeg en sånn greie (fra Biltema) som man fester med en sugekopp på frontruta. Den fungerer i og for seg fint, men selv om den ikke hindrer sikten på trafikkfarlig vis, synes jeg det er litt plagsomt å ha telefonen der. Hvilke andre muligheter finnes, egentlig? (Alternativt, for de som bruker denne metoden, hvor foretrekker du å feste den?)

Selv om telefonskjermen vel stort sett er svart når CarPlay er i bruk, har jeg forstått det slik at noen CarPlay-applikasjoner bruker både bilens skjerm og telefonens skjerm. Som kart for eksempel, der telefonskjermen brukes til å vise anvisninger om kommende svinger og slikt. Så det er ikke et aktuelt alternativ å gjemme den helt bort, heller.

6
Kia Soul EV / Sletting av telefonliste
« på: Lørdag 05. Mai 2018, klokken 12:50 »
Den nye bilen jeg har bestilt, blir litt senere levert enn forespeilet, men likevel innenfor hva kontrakten sier. Likevel har forhandleren tilbudt meg å låne en Soul mens jeg venter på min egen. Meget bra service, det! (Dette er BOS på Tiller/Trondheim.)

Hvis jeg nå kobler mobiltelefonen min til bilen, enten med blåtann eller carplay, så vil den vel også kopiere over hele telefonlisten til bilen? Da er spørsmålet om jeg kan slette telefonlisten fra bilen før jeg leverer den tilbake. Alternativt, kan jeg koble til og bruke telefonen i handsfreemodus uten at den kopierer over telefonlisten?

Bonusspørsmål: Støtter 2018-modellen carplay over blåtann?

7
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Hurtigladere og parkeringsavgift
« på: Onsdag 24. Januar 2018, klokken 21:57 »
Hvem regner vel med å måtte betale parkeringsavgift på første juledag? Ikke jeg i hvert fall. Jeg hurtigladet på Fortum-laderen på Fritzøe brygge i Larvik. Første juledag, som sagt, og det siste jeg kunne forestille meg var at parkeringsavgift var et tema. (Det var ikke én annen bil på hele plassen.) Men i dag kom det sannelig krav i postkassen. Parkeringsavgift kr 10, fakturagebyr kr 59, tilsammen kr 69. De har kameraovervåking med automatisk skiltavlesing, må vite.

Småpenger, kanskje, men forbasket irriterende. I det hele tatt synes jeg kombinasjonen hurtiglader og parkeringsavgift er en uting. Om ikke annet var det kanskje en idé å utstyre laderne på slike steder med egne skilt med en advarsel om at det må betales parkeringsavgift?

8
Kia Soul EV / Hurtiglading i kaldt vær
« på: Lørdag 11. November 2017, klokken 20:44 »
Her om dagen kom jeg over noe i instruksjonsboken om at hurtiglading kanskje ikke kan virke når det er kaldt, for å beskytte batteriet. Dette har aldri hendt meg, men jeg tror ikke bilen min har opplevd skikkelig kaldt vær ennå (bare ned mot −20 °C eller så).

Finnes det noen Soul-eiere i skikkelig kalde strøk? Som i Østerdalen, Røros og lignende steder, der temperaturen kan komme ned mot –40 °C? Har dere opplevd at dere ikke får hurtigladet?

9
Ladeplasser og ladekabler / Elbilforeningens ladebrikke, utgått medlemsskap
« på: Onsdag 12. Juli 2017, klokken 09:50 »
Noen som vet om elbilforeningens ladebrikke vil fungere på GK når medlemsskapet i elbilforeningen er utløpt?

Mitt medlemsskap løp til 3. juli. Samme dag kom fakturaen for fornyelse av medlemsskapet, med forfall 17. juli. Dum som jeg var, la jeg den til betaling på forfall i stedet for med en gang. Resultat: Jeg er låst ute av elbilforeningens app. Det er kjedelig, men ikke katastrofalt. Men om jeg får trøbbel med hurtiglading også, er det straks mer alvorlig.

Redigert etterpå: Det var en feil at jeg var låst ute av appen. Elbilforeningen ryddet opp i det, raskt og effektivt!

10
Kia Soul EV / Musikkavspilling fra minnepinne
« på: Onsdag 12. Juli 2017, klokken 08:31 »
Jeg bruker minnepinne til musikken jeg ønsker å spille i bilen. Det fungerer helt flott, bortsett fra en ting: Når jeg spiller av et album, spiller den sporene i alfabetisk rekkefølge, i stedet for å følge rekkefølgen gitt av albumet. Har andre oppdaget det samme?

Dette skjer til tross for at alle mp3-filene har metadata som behørig oppgir spornummer.

Jeg har lett etter, men ikke funnet, noen menyvalg for dette. Så nå tenker jeg at jeg må gå inn og redigere navnet på hvert spor så spornummeret kommer først i navnet. Det burde ikke være umulig, med litt programmering i python og mutagen. Men til nå har jeg ikke hatt tid til dette prosjektet, og uansett er det vanvittig irriterende å måtte hacke seg rundt problemet på denne måten.

PS. Jeg har også en iphone som jeg alltid har med meg i bilen, men jeg har ikke klart å spille musikk fra den i bilen, til tross for at blåtannforbindelsen virker som den skal, og jeg kan bruke handsfreefunksjonen. Mulig jeg ikke prøvde hardt nok. Jeg ga opp prosjektet etter diverse forsøk, og gikk over til minnepinne for musikken.

Sider: [1]