Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - hanche

Sider: [1] 2 3
1
Humor og kanari / Parkert inn av 330 Teslaer
« på: Tirsdag 15. November 2022, klokken 21:29 »
Denne er bak en betalingsmur, men du kan i hvert fall se bildet uten å være abonnent på Adresseavisen:

https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/i/ver6xl/330-elbiler-paa-alle-kanter-kanskje-ikke-den-lureste-plassen-aa-parkere

Sitat
«Mandagsfølelsen når du blir parkert inn av 330 splitter nye Teslaer».

Kortversjonen av historien er at et skip kom og losset 330 Teslaer på Trondheim havn. En ansatt i et firma på havna hadde ikke fått beskjed, og dermed ble bilen hans sperret inne.

Det løste seg heldigvis. De som jobbet med å losse skipet var fortsatt der, og de hjalp til med å løse floken.

2
Alt det andre / Kastet ut av elbilforeningen?
« på: ſøndag 30. Oktober 2022, klokken 11:16 »
I dag fikk jeg beskjed i elbil-appen at medlemskapet var utgått, og så ble jeg logget ut. Prøvde å logge inn på Min side på elbil.no, men slipper ikke inn.

Jeg betalte kontingent (med avtalegiro) 27. juni, så dette stemmer dårlig.

Nå lurer jeg på om det er en teknisk glipp som rammer flere? Eller om det bare er meg.

Hvis jeg ikke hører her i forumet at det har skjedd med flere, får jeg heller sende en mail til elbilforeningen og be om en forklaring.

3
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Allego
« på: Mandag 27. Juni 2022, klokken 17:22 »
Jeg fikk den blå ladebrikken i dag, og mens jeg dillet rundt i appen oppdaget jeg en lader ikke langt fra der jeg bor. Det er vel ikke så rart, men navnet på ladenettverket stusset jeg over. Jeg hadde ikke hørt om allego før.

Så jeg ble nysgjerrig og ville finne ut mer. Ladekartet til allego er håpløst fordi det ikke lar deg zoome ut noe særlig. I ChargeFinder-appen er ikke allego en gang listet opp som et nettverk man kan filtrere på. Men i ChargeMap klarte jeg det!

Det later til at allego har to ladere i Norge: En litt bortgjemt i utkanten av Trondheim, der jeg bor, og en i Sortland. Ikke akkurat noen stor tilstedeværelse her i landet altså, men det er interessant at man får tilgang med ladeklubbens blå brikke. Billige er de også: Kr 3,50 per kWh for den i Trondheim.

Jeg undres om de to er starten på en større satsning i Norge, eller om mer er en prøveballong? De ser ikke ut til å ha mange ladere i Sverige heller, bare en håndfull i den sørlige delen.

4
Kia Soul EV / Mot kjøreretningen
« på: Lørdag 28. Mai 2022, klokken 22:00 »
Det har sine sider å kjøre en bil som prøver å være smart:

Det bygges ny vei langs E6 fra Trondheim i retning Støren. Mens jeg kjørte på en ferdigbygd ny strekning, firefelts med midtrabatt, fikk bilen plutselig for seg at jeg kjørte mot kjøreretningen på en enveiskjørt vei! Det dukket opp et digert innkjøring forbudt-skilt i displayet i midtkonsollet, og en myndig damestemme fortalte meg at jeg nå kjørte mot kjøreretningen og for all del ikke måtte fortsette med det. Men det var jo helt feil. Det kunne vært artig å vite hvordan den kom til den konklusjonen. GPS-en er jo neppe nøyaktig nok til å si med sikkerhet hvilken side av en firefeltsvei du kjører på.

Heldigvis ga den seg nokså fort, rett nok uten å be om unnskyldning, men det var kanskje ikke å vente. Og jeg er glad for at den ikke bestemte seg til å stoppe bilen og nekte å kjøre videre før jeg snudde rundt. Det skulle tatt seg ut!

Har andre vært ute for dette? Det er første gang for meg, etter at jeg har hatt bilen i to år.

5
Kia Soul EV / Nå kan man oppdatere kart selv – eller kan man det?
« på: Mandag 25. April 2022, klokken 16:17 »
Fikk mail fra BOS idag. Under overskriften Gratis oppdatering av kartverk før ferien? skriver de:

Sitat
Påskeferien er nå over og før vi vet ordet av det kommer sommerferien. De siste årene har rekordmange nordmenn valgt bilferien som en fleksibel løsning på sommerferien. Da er det lurt og ha oppdatert GPS om bord. Kia jobber for å gjøre bilholdet enklest mulig for deg som bileier. Vi ønsker å gi deg mer frihet. Derfor har vi lansert en ny nettside som gjør det mulig for deg som Kia-eier å oppdatere navigasjonsheten i din bil med nyeste kart og programvare, når det måtte passe deg. Tjenesten er gratis.

Og det er jo hyggelig. Men: Jeg laster ned appen NavigationUpdaterInstaller.app for Mac og prøver å kjøre den, og så viser det seg at utvikleren ikke har signert appen, og dermed vil heller ikke Macen min kjøre den. Det er jo bare utrolig sløvt, da.

6
Kia Soul EV / Dekktrykk og instruksjonsboken
« på: ſøndag 14. November 2021, klokken 20:15 »
Da jeg var og sjekket dekktrykket her om dagen, var det en bak meg i køen som syntes 2,5 bar var veldig høyt. Så jeg stusset litt over det, men lappen i dørkarmen sier virkelig det, både foran og bak, enten man er tungt lastet eller ikke. Men jeg tenkte jeg skulle sjekke med instruksjonsboken for sikkerhets skyld.

Det skulle jeg kanskje ikke gjort, for forvirringen ble jo total! De har hjelpsomt nok oppgitt trykk både i bar og kPa, men tallene stemmer ikke overens, annet enn foran med normal last. Ellers skal jo både 2,3 bar og 2,5 bar tilsvare 260 kPa, og det er i hvert fall ikke riktig.

Kanskje tryggest å bare anta at tallene i dørkarmen (2,5 bar / 250 kPa / 36 psi) er de rette for alle forhold. (Bilen er en e-Soul 2020-modell.)

Er det ingen som korrekturleser instruksjonsboken? Kan man overhode stole på den?

7
elbil.no og elbilforumets nettsider / Bilder for ikke-innloggede besøkende
« på: Onsdag 18. August 2021, klokken 21:19 »
Jeg la akkurat merke til noe rart: Når du ikke er logget inn i forumet, vises ingen bilder lagt ved innleggene på forumet. Og ikke bare det, det er heller ingen indikasjon på at det mangler noe bilde. Det må gi en litt underlig opplevelse for besøkende til forumet, når et innlegg er illustrert med et bilde som det henvises til i teksten.

Er det meningen at det skal være slik?

8
Kia Soul EV / Innkalling
« på: Tirsdag 02. Februar 2021, klokken 11:21 »
Jeg har fått innkalling på min 2020-modell. Den trenger en programvareoppdatering for elektronisk bremsekraftforsterker, sier de. Feilen skal visstnok bare være at systemet kan indikere feil selv om alt er i orden. Men det kan være ille nok, hvis det betyr at man blir stående og ikke tør kjøre videre. Det skal bare ta en halvtime å fikse det.

Dette skal visstnok bare gjelde enkelte biler av modell SK3. Noen her som faktisk har opplevd feilsituasjonen som beskrives?

9
Elbilen i Samfunnet / Mer
« på: Torsdag 03. Desember 2020, klokken 16:23 »
Så er Grønn Kontakt blitt til Mer.  ??? For å tilpasse seg et europeisk marked, sier de. Undres hva franskmenn vil forbinde med navnet? Uansett, et mer meningsløst firmanavn skal man lete lenge etter.  Det går Vy en høy gang, i hvert fall. En god sak oppi det hele: Så langt ser det ikke ut til at Mer vil ta mer for lading.

10
Elbiler i media / Why did it take nine hours to go 130 miles in our new electric Porsche?
« på: Lørdag 28. November 2020, klokken 10:06 »
Sakset fra The Guardian i dag:

A couple from Kent have described how it took them more than nine hours to drive 130 miles home from Bournemouth as they struggled to find a working charger capable of producing enough power to their electric car.

Det er ikke bare her hjemme at dette er vanskelig.

11
Elbilen i Samfunnet / Om elbilsalget i Europa – på Hacker News
« på: Torsdag 26. November 2020, klokken 19:19 »
Jeg vet ikke hvor mange i dette forumet er kjent med Hacker News. Der foregår det en stor diskusjon akkurat nå om at det nå registreres flere elbiler enn dieselbiler i Europa:

https://news.ycombinator.com/item?id=25219822

Det er 237 kommentarer i tråden til nå. Diskusjonen på Hacker News pleier å holde et høyt saklighetsnivå. Litt ekstra lesestoff for dere som kanskje synes det er for lite liv på vårt hjemlige elbilforum? Du finner en lenke til artikkelen de diskuterer helt øverst i tråden.

12
Kia Soul EV / Kartet i 2020-modellen
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 17:30 »
Kartet i de gamle modellene kom som kjent på minnekort og måtte oppdateres manuelt. Nå blir det oppdatert over nett, stemmer ikke det? I hvert fall dukket den nye tunellen forbi Soknedal (E6 et godt stykke sør for Trondheim, for de som ikke er lokalkjent) opp allerede da jeg kjørte den kort tid etter at den var åpnet. Men på den annen side er den nye motorveien forbi Klett (like sør for Trondheim) ennå ikke med, enda den har stått ferdig i over et år nå, tror jeg. Der viser kartet den midlertidige veien, med masse rundkjøringer, som ble brukt under byggingen av motorveien.

Noen som har innsikt i hvorfor det er sånn? Har dere lignende opplevelser andre steder i landet?

13
Kia Soul EV / OBD-port
« på: Fredag 21. August 2020, klokken 20:56 »
Hvor er OBD-porten på 2020-modellen? På de eldre modellene var den bak lokket over sikringene, men ikke på e-Soul.

14
Kia Soul EV / En liten detalj på CCS-kontakten
« på: ſøndag 16. August 2020, klokken 22:11 »
I dag har jeg hatt diverse ladeproblemer med min e-Soul 2020, både på hurtigladere og AC-ladestasjoner.

I den forbindelse la jeg merke til noe rart: Den ene signalpinnen i CCS-kontakten (i bilen, altså) er mye kortere enn den andre. (De to signalpinnene er i de to øverste hullene, og det er den høyre (venstre om du ser i bilens normale fartsretning) som er kort.) Det er mulig det er slik med vilje, for å sikre at denne brytes først når man drar ut kontakten, slik at ladingen kan stoppes uten at det blir lysbue. Eller kanskje det er en feil, som bidrar til problemene jeg har sett. Gidder noen som har en slik bil, se etter på sin egen, og fortelle hva du ser?

Problemene jeg har opplevd: Kunne ikke starte hurtiglading på Hjerkinn. Laderen sa noe slikt som VOLTAGE N REACH (0000004) (usikkert hvor mange nuller), og ved oppstart etterpå, klaget bilen slik: «Lading avbrutt. Sjekk likestrømlader.» Litt senere ladet jeg problemfritt på Fagerhaug. Senere på dagen plugget jeg type 2-kabelen i en ladestasjon på jobben. Kunne ikke starte der heller, melding «Lading avbrutt. Sjekk vekselstrømlader.» Men så flyttet jeg til en annen ladestasjon, og ladet igjen problemfritt.

Kan hende urelatert, men kanskje ikke: To ganger i dag fikk jeg blinkende «gul skilpadde» i displayet ved start. Den store skjermen viste bare -- i stedet for prosent ladet, men rekkevidde over 300 km. Så snart jeg hadde kjørt noen meter, slukket skilpadda, og jeg fikk se korrekt ladestatus i skjermen.

15
Lading i Sverige og Danmark / Feilfakturering fra Bee
« på: Torsdag 16. Juli 2020, klokken 09:51 »
Jeg har fått en faktura fra Bee for tre måneders fast avgift (april/mai/juni) for abonnement på BEE AROUND, totalt SEK 1090. Problemet er at jeg aldri har tegnet det abonnementet. Jeg tegnet abonnement på Clever Fri for to år siden, men har aldri brukt det. (Planlagt Sverigetur som gikk i vasken pga sykdom.)

Jeg har selvsagt klaget, og venter på svar. Men jeg ville bare høre om flere har fått samme faktura? Jeg tenker meg at noe har skjedd da de overlot fakturerering til mittarende.se nylig, og har det skjedd meg, har det kanskje skjedd i stor skala, med mange kunder.

Sider: [1] 2 3