Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - hanche

Sider: [1] 2
1
Kia Soul EV / Kartet i 2020-modellen
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 17:30 »
Kartet i de gamle modellene kom som kjent på minnekort og måtte oppdateres manuelt. Nå blir det oppdatert over nett, stemmer ikke det? I hvert fall dukket den nye tunellen forbi Soknedal (E6 et godt stykke sør for Trondheim, for de som ikke er lokalkjent) opp allerede da jeg kjørte den kort tid etter at den var åpnet. Men på den annen side er den nye motorveien forbi Klett (like sør for Trondheim) ennå ikke med, enda den har stått ferdig i over et år nå, tror jeg. Der viser kartet den midlertidige veien, med masse rundkjøringer, som ble brukt under byggingen av motorveien.

Noen som har innsikt i hvorfor det er sånn? Har dere lignende opplevelser andre steder i landet?

2
Kia Soul EV / OBD-port
« på: Fredag 21. August 2020, klokken 20:56 »
Hvor er OBD-porten på 2020-modellen? På de eldre modellene var den bak lokket over sikringene, men ikke på e-Soul.

3
Kia Soul EV / En liten detalj på CCS-kontakten
« på: ſøndag 16. August 2020, klokken 22:11 »
I dag har jeg hatt diverse ladeproblemer med min e-Soul 2020, både på hurtigladere og AC-ladestasjoner.

I den forbindelse la jeg merke til noe rart: Den ene signalpinnen i CCS-kontakten (i bilen, altså) er mye kortere enn den andre. (De to signalpinnene er i de to øverste hullene, og det er den høyre (venstre om du ser i bilens normale fartsretning) som er kort.) Det er mulig det er slik med vilje, for å sikre at denne brytes først når man drar ut kontakten, slik at ladingen kan stoppes uten at det blir lysbue. Eller kanskje det er en feil, som bidrar til problemene jeg har sett. Gidder noen som har en slik bil, se etter på sin egen, og fortelle hva du ser?

Problemene jeg har opplevd: Kunne ikke starte hurtiglading på Hjerkinn. Laderen sa noe slikt som VOLTAGE N REACH (0000004) (usikkert hvor mange nuller), og ved oppstart etterpå, klaget bilen slik: «Lading avbrutt. Sjekk likestrømlader.» Litt senere ladet jeg problemfritt på Fagerhaug. Senere på dagen plugget jeg type 2-kabelen i en ladestasjon på jobben. Kunne ikke starte der heller, melding «Lading avbrutt. Sjekk vekselstrømlader.» Men så flyttet jeg til en annen ladestasjon, og ladet igjen problemfritt.

Kan hende urelatert, men kanskje ikke: To ganger i dag fikk jeg blinkende «gul skilpadde» i displayet ved start. Den store skjermen viste bare -- i stedet for prosent ladet, men rekkevidde over 300 km. Så snart jeg hadde kjørt noen meter, slukket skilpadda, og jeg fikk se korrekt ladestatus i skjermen.

4
Lading i Sverige og Danmark / Feilfakturering fra Bee
« på: Torsdag 16. Juli 2020, klokken 09:51 »
Jeg har fått en faktura fra Bee for tre måneders fast avgift (april/mai/juni) for abonnement på BEE AROUND, totalt SEK 1090. Problemet er at jeg aldri har tegnet det abonnementet. Jeg tegnet abonnement på Clever Fri for to år siden, men har aldri brukt det. (Planlagt Sverigetur som gikk i vasken pga sykdom.)

Jeg har selvsagt klaget, og venter på svar. Men jeg ville bare høre om flere har fått samme faktura? Jeg tenker meg at noe har skjedd da de overlot fakturerering til mittarende.se nylig, og har det skjedd meg, har det kanskje skjedd i stor skala, med mange kunder.

5
Kia Soul EV / Hurtiglading e-Soul
« på: Tirsdag 30. Juni 2020, klokken 13:44 »
Det har tatt sin tid før jeg fikk prøvd å lade min nye 2020-modell på noe raskere enn en vanlig hurtiglader. Så vidt jeg har fått med meg, lover de at bilen kan lade på opptil 75 kW, men høyeste lade-effekt jeg har sett er 59 kW. Hva slags erfaringer har dere andre med denne bilen? Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg får den informasjonen i displayet mens jeg lader  :), men ikke like godt fornøyd med det den forteller meg.  :(

Under slike forhold er det i hvert fall ikke noe poeng i å besøke superladere!

6
Kia Soul EV / Pussig info i appen
« på: Fredag 22. Mai 2020, klokken 20:56 »
Det blir visst mye fra meg her om dagen … nå gjelder det appen, som gjerne vil ha meg til å tro at bilen lader, enda den ikke er plugget inn. Og det er jo bra at den lader, da, for batteriet er jo helt tomt med 0%. Og ikke bare det, men den lover å kunne kjøre 405 km på det tomme batteriet.

Egentlig stemmer jo alt, unntatt det tomme batteriet og at den lader. Jeg har bare kjørt ca fire mil etter at jeg ladet til 94% i går ettermiddag. Nå står bilen parkert i garasjen, ikke plugget inn, og jeg har full tiltro til at det fortsatt er masse strøm på batteriet, enda appen vil det annerledes.

Er denne typen feilinformasjon fra appen et kjent problem? Det er første gang jeg har opplevd det, i hvert fall.

To dager senere: Etter en ny kjøretur i går kom appen tilbake i mer normale former. Den insisterer fortsatt på at bilen lader enda den ikke er plugget i, men batteristatus henger på greip igjen. Man skal nok tolke 0% som “vet ikke” (dvs manglende data).

7
Kia Soul EV / Knapp bak ladeluka (2020 Soul)
« på: Fredag 22. Mai 2020, klokken 11:00 »
Bak ladeluka på min 2020 Soul er det en trykknapp. Hva er hensikten med den? Jeg tenkte kanskje den var for å detektere at ladeluka er stengt, men så vidt jeg kan se, vil ikke ladeluka trykke inn knappen når den er stengt. Og jeg kan slett ikke se den omtalt i brukerhåndboka.

8
Kia Soul EV / Frontradaren på 2020 Soul
« på: Tirsdag 19. Mai 2020, klokken 15:29 »
To ganger i løpet av siste uke har jeg opplevd å få advarsel om at radaren foran har problemer. (Symbol på skjermen: En bil som kjører inn i bakenden på bilen foran.) Den første gangen var på motorvei, og det hadde nettopp begynt å sludde. Andre gang var i langt lavere tempo, sludd også da, men ikke veldig tett.

Er dette normalt, eller burde jeg få verkstedet til å se på det? Jeg synes jo det er rart med en radar som har problem med litt sludd. (Eller er det lidar den bruker? Jeg må visst lese meg opp litt. Bilen er for ny til at jeg har oversikten.)

9
elbil.no og elbilforumets nettsider / Medlem siden 1970
« på: Onsdag 18. Mars 2020, klokken 12:56 »
Jeg ser i innleggene mine at jeg har vært medlem i Elbilforeningen siden 1970. Det var nytt for meg, og sikkert også for Elbilforeningen!

Ja, jeg vet at unix-klokken startet i 1970, så året er neppe tilfeldig. Men litt pussig var det nå likevel.

10
Elbiler i media / Elbilen, klimaet og fordeling
« på: Mandag 17. Februar 2020, klokken 22:00 »
Kronikk i Nationen i dag:

https://www.nationen.no/motkultur/kronikk/elbilen-klimaet-og-fordeling/

«Spørsmålet om Tesla og elbil versus konvensjonell bil og synet på elbil-politikken dreier seg om mange ting. Det er spørsmål om fordeling.»

«I stedet for subsidiering må privatbilismen beskattes hardere via høyere drivstoffavgifter, og elbileierne må også betale veibruksavgift og andre avgifter.»

11
Alt det andre / Steinsprutskade på frontruta
« på: ſøndag 26. Januar 2020, klokken 14:14 »
Jeg har et par steinsprutskader på frontruta. Men de er så små at jeg undres om de trenger å lappes. Hvordan er det, må man reparere enhver slik skade, eller kan man la være for de veldig små skadene? Og i så fall, hvordan ser man om noe må gjøres?

13
Kia Soul EV / Lang lunte?
« på: Mandag 23. ſeptember 2019, klokken 22:59 »
Det tok meg over tre år som Soul-eier å oppdage at den runde knappen på høyre side av skjermen zoomer kartet inn og ut.  ::) Mye hendigere, og dermed mer trafikksikkert, enn å knote med touch-skjermen.

Nå lurer jeg på hva annet smånyttig jeg ikke har fått med meg.

Andre som har brukt alt for lang tid på å oppdage slike småting? Fortell, fortell!

(Hvem leser vel bruksanvisninger?)

14
Kjøreruter i Trøndelag / Grong til Leka
« på: Lørdag 27. Juli 2019, klokken 20:55 »
Jeg kunne tenke meg en tur til Leka. Men så langt jeg klarer å finne ut, finnes det ikke så mye som en type 2-lader på hele strekningen fra Grong, Leka inkludert. Strekningen er 112 km, så det utelukket å gjøre den tur/retur på en lading med min 30 kWh Soul.

Noen som vet om en løsning? Eller må jeg bare vente noen år? Eller leie en bensinbil?

15
Humor og kanari / BankID på mobil
« på: Torsdag 21. Februar 2019, klokken 18:25 »
Jeg fikk denne da jeg skulle logge inn i nettbanken med bankID på mobil i dag:

VIMSETE ELBIL.

Hmm. Jaha, ja.

Sider: [1] 2