Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - emurof

Sider: [1]
1
NRK: Lovfester rett til å sette opp elbil-lader hjemme
Sitat
I dag fremmer regjeringen et lovforslag som gjør at styrer i borettslag ikke kan hindre folk å sette opp et eget ladepunkt for elbil i felles garasje.
Sitat
Hver enkelt beboer må selv betale for ladeboksen og strømmen de bruker – men de nye reglene åpner for at beboere med fossilbiler eller som ikke har bil må dele på regningen for oppgradering av strømnett og øvrig infrastruktur.

Dette er tilsynelatende et lovforslag som gjør at hvis en person ønsker å etablere lading, så må boligselskapet uansett betale oppgradering av anlegget selv om de andre beboerne ikke ønsker det. Altså selv om alle unntatt en person for eksempel stemmer imot forslag om å etablere lading.

Har lovforslaget vært omtalt her tidligere?

2
Er det noen som kan anbefale en ladestasjon der man enkelt kan lese av hvor mye man lader hver måned, eller eventuelt andre løsninger utenfor selve ladestasjonen som er enkle og ikke for dyre?

Jeg har sett på Zappi, men den støtter visst bare enfase. Fordelen er at den har en skjerm der man visstnok kan gå tilbake og se på ladehistorikk. Finnes det noe med trefase?

3
Model S / Hva bør man tenke på før man kjøper brukt TMS?
« på: Lørdag 14. April 2018, klokken 23:52 »
Jeg fant ikke noe mer passende forum for dette ("Bestilling og levering" så ut som det bare var for nye biler), så jeg prøver her:

Jeg er i gang med å planlegge kjøpet av min første bil. Jeg har aldri hatt en egen bil, men bare lånt og leid tidligere. Siden jeg har muligheter til å lade hjemme og elbiler er fremtiden, så må det jo bli en elbil. Og det virker som det bare er Model S som kan dekke behovene mine.

Jeg har allerede sett på ny 75D, men det koster! Så jeg vurderer å kjøpe brukt i stedet.

Men hva må man tenke på hvis man vil kjøpe en brukt Model S?

Hvilken årsmodell gir mest for pengene? Jeg tenkte meg noe litt nyere, så 2016 og opp eller så.

Finnes det noen oversikt over rekkevidde på de ulike årsmodellene? (Edit: Denne tråden ser ut til å være ca. det jeg ser etter.)

Her er et eksempel på en av de billigste TMS fra 2016 i Oslo akkurat nå:

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=116258862

Når jeg ser på en slik annonse, hva bør jeg se på?

4
Jeg ser at det går minst et par-tre måneder fra man bestiller til man får Model S. Dette kan by på problemer for meg, for jeg vil nok trenge bil før den tid når jeg først bestiller.

Finnes det noen rimelige løsninger for å ha en bil å kjøre - gjerne en elbil - mens man venter på levering fra Tesla?

Sider: [1]