Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - ElZen

#1
ID.3 / ID.3 1st pris kontra rekkevidde
torsdag 20. februar 2020, klokken 08:10
Hei folkens,

Jeg står i kø for denne modellen og er egentlig litt i tvil på om jeg skal kjøpe eller ikke når den lanseres. Venter selvfølgelig til prisene kommer og det blir isåfall Plus-utgaven jeg går for. Utifra mitt kønummer som er registrert ganske så nylig (mellom 5500-6000 :) ) så er det kanskje ikke så stor etterspørsel etter denne bilen? Jeg eier en eldre e-golf nå og må si jeg er veldig fornøyd med den bilen, men som mange andre, så trenger jeg mer rekkevidde.

Jeg frykter litt at Plus-utgaven kanskje ender på 350K+ og da begynner det vel å bli dyrt for bilen? En Tesla Mod3 Standard Range Plus starter på 385 000kr. Den har da 11km forskjell i rekkevidde i forhold til ID3 1st. Resten av forskjellene mellom disse to vet dere. Hvorfor da ikke gå for Mod3? Det kommer mange biler fremover, så hvorfor gå for ID OM prisen ender på det nivået jeg tror? Tror kanskje VW skyter seg litt i foten her med prisen de setter på denne modellen. For min del så dropper jeg nok kjøp om prisen blir det jeg tror.
#2
Brukererfaring Ladeutstyr / Saltoboks 572: Type 2 hjemmelader
onsdag 27. januar 2016, klokken 15:45
Hei,

Jeg har fått satt opp en Saltoboks hjemme - mer spesifisert denne: http://www.salto.no/ladeprodukter/ladestasjoner/saltoboks-type-2-uttak

Hjemmeladeren er satt opp med 32A kurs. Den Salto-boksen kan dra 7,4kW, men e-Golfen (etter det jeg har forstått) kun har kapasitet til å dra 3,6kW?

Jeg får min nye e-Golf (2016) gaaanske snart :D Det jeg lurer på er ca. tid denne boksen vil bruke for å lade opp bilen(?) kontra det å bruke vanlig strømkontakt som tar 10A?

Grunnen til at jeg valgte 572-boksen er at ved besøk, kan også andre typer elbiler lade. Eller om jeg senere selv benytter en annen elbil.

Er dette et godt valg av hjemmelader? Hva mener dere?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA