Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - HCO

#1
Ettersom dette er et forum primært for bil, og det er lite trafikk her på dette underforumet, vil jeg gjerne slå et slag for facebookgruppa "Elektrisk MC".

Jeg tror at elektrifiseringen av mopeder og andre nyttekjøretøy vil gå av seg selv, men det er fortsatt et stykke å gå for å overbevise motorsykkelentusiastene om at det går an å ha elmotorsykkel både for pendling, søndagsturer og langtur. Da er en slik gruppe et godt sted å utveksle erfaringer, tanker og utfordringer.

Ta en titt innom: https://www.facebook.com/groups/265161260636058
#2
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / Ford Focus Electric 33kWh
søndag 27. mars 2022, klokken 16:27
Jeg er iferd med å bytte til jobb uten parkering, og kan ikke lenger pendle med bil. Vi selger derfor vår velholdte og meget pene Ford Focus Electric 2017-modell.

Les gjerne om mine erfaringer med bilen på Focus-delen av forumet.

https://www.finn.no/250846800
#3
Trenger du pendlebil med god rekkevidde til fornuftig pris, men samtidig vil ha godlyd og en touch luksusfølelse?

Poden min har oppgradert til den nye Zoe (familiens femte...), og selger derfor denne: https://www.finn.no/240090190
#5
Focus / Focus Electric - 4G modem og app
fredag 18. september 2020, klokken 15:59
Obs! Redigert overskrift - se svar #2
-------------------------------------------
Focus Electric 2017 har Sync3, men kan ikke benytte FordPass slik som fossilvariantene. Den er dermed henvist til den eldre MyFordMobile-appen. Denne har enkelte nyttige funksjoner, så som å sette avreisetid (forvarming av kupe) og å varsle når lading har nådd en viss prosent. Den kan også låse opp og igjen bilen.

Men stabiliteten på appen og/eller kommunikasjonen med bilen virker så som så. Jeg hadde noenlunde stabil tilgang til bilen et par uker, deretter var det dødt. Etter en "Master Reset" fikk jeg kontakt igjen, men mistet den igjen nesten umiddelbart. Jeg har forsøkt med Wifi både på og av, det gjør ingen forskjell ser det ut til. Sync3 (inkludert kart) er oppdatert til siste tilgjengelige versjon.

Er det noen som har denne bilen, som har stabil tilgang til bilen via appen?
#6
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / Pen titan-grå Zoe 2018 til salgs
tirsdag 01. september 2020, klokken 22:03
Da ligger Gråtass ute: https://finn.no/189181849

 [ You are not allowed to view this attachment ]  
#7
Focus / Focus andre generasjon
onsdag 26. august 2020, klokken 13:20
Da er det avgjort, Focus 2017 er bestilt og Zoe 2018 skal selges. Focus-en er vår fjerde elbil, men de andre (to Zoe'r og en Model3) er konstruert som elbiler fra bunnen av mens Focus-en er en "compliance car" basert på en bensinbil. Det betyr dårligere løsninger rundt blant annet plassutnyttelse, men det betyr også komfort og kjøreegenskaper som Ford generelt er kjent for.

Generasjon 2 har gått veldig under radaren for de fleste. Dette til tross for at den har bedre rekkevidde enn første generasjon (men fortsatt snaut om man bare har en bil), CCS hurtiglading og Type2 for hjemmelading.

Focus-en er også eks-forumadmin Lars sitt hatobjekt nummer 1 (Zoe er en god nummer 2), så dette skal bli spennende.

 [ You are not allowed to view this attachment ]  

 [ You are not allowed to view this attachment ]  
#8
Denne hører vel hjemme i "humor": Volkswagen boikotter Facebook på grunn av dårlig moral...
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8mevr1/annonsoerer-boikotter-facebook-foeles-som-et-vendepunkt
#9
Ladekabel-låsen har sluttet å virke. Første mulige servicetime er i slutten av juli.

Bilen lader som normalt hjemme, men med feilmelding om at ladehastighet er begrenset pga at kabelen ikke er låst. Jeg får imidlertid normal hastighet, ca 3,6kW. Men vil bilen lade saktere på supercharger med denne feilen, noen som vet?

Jeg tenker meg på tur i juli og da er det litt kritisk om lading tar timesvis.
#11
Zoe / Spacer til ratt?
tirsdag 25. februar 2020, klokken 11:18
Jeg skulle gjerne hatt rattet lenger ut/bakover. Det ville gjort det mulig å strekke ut bena mer (uten å måtte sitte med ryggen i 90 grader).

Noen som vet om det er mulig å få spacer til rattet?
#12
Zoe / Kanskje kan også dette bli en bil-klassiker
lørdag 15. februar 2020, klokken 22:23
SitatVi snakker om en liten, enkel, men moderne bil – med særegent design som både er fornuftig og økonomisk. Akkurat den oppskriften blir nok aldri feil.

https://www.tv2.no/broom/10856193/
#13
Jeg har en 2018 Renault Zoe Life, som jeg er svært fornøyd med og som har blitt godt behandlet (se mine innlegg ellers her på forumet). Men ettersom denne ikke lenger er hovedbilen vår, kan jeg klare meg med en pendlebil med kortere rekkevidde. Jeg har alltid hatt sansen for i3, og utifra prisbildet på finn.no vurderer jeg at vår 2018-modell bør kunne byttes med en 2017-modell i3 94ah.

Zoe går reelt 70-75km lenger enn i3 både sommer- og vintertid (235km mot 159km sommer og 199 mot 127 om vinteren). Dette er basert på tabell under "kjøpe elbil" her på forumet, som stemmer godt med mine egne erfaringer. Zoe har også større bagasjerom og 5 seter. Zoe har ikke hurtiglading, men kan lade 22kW AC (ingen ladekøangst - jeg har aldri opplevd kø på AC-ladere).

Ta kontakt på PM eller tlf 47282282 dersom interessant.
#14
Zoe / Zoe 2020 kurerer ladekøangst
søndag 12. januar 2020, klokken 18:15
Dette er nevnt andre steder, men jeg synes det fortjener en egen tråd.

Det er mye snakk og skriving om ladekøangst, nå som antall elbiler øker eksponensielt. Selv med massiv utbygging er det tvilsomt at tilbyderne klarer å dekke behovet de nærmeste årene, særlig i utfartshelger.

Zoe 2020 har fått hurtiglading 50kW CCS. Samtidig har den beholdt semihurtiglading 22kW Type2.

Zoe er såvidt jeg vet den eneste elbilen man får kjøpt som kan utnytte 22kW Type2-ladere fullt ut, de fleste andre elbiler får typisk bare 7kW på disse. Dermed blir utelading på type2 en treg og dyr løsning for de fleste.

Det er derfor sjelden eller aldri kø på Type2-laderne rundt på ladeplassene. Man finner også Type2 med grei hastighet (11 eller 22kW) på mange steder der det ikke finnes hurtigladere.

Ofte er 22kW en helt akseptabel ladehastighet, særlig om man bare trenger noen få kWh for å komme seg de siste milene hjem. Med Zoe kan man da mange steder kjøre forbi CCS-køen og rett bort til en ledig Type2. Jeg har selv gjort dette mange ganger med "gamle" Zoe. Samtidig har nye Zoe større batteri enn tidligere og mulighet for hurtiglading, og blir dermed bedre egnet for lengre turer.

Zoe kurerer ladekøangst!
#15
Zoe / Zoe 2020 og TPMS
søndag 29. desember 2019, klokken 08:26
Det største irritasjonsmomentet på "gamle" Zoe er at den bare husker 4 TPMS-sensorer, og at man dermed må til verksted for å programmere bilen ved hvert hjulskift. Med mindre man bruker et av de to kjente triksene (klone-sensorer eller CanZE).

Er det noen som har funnet ut av hvorvidt dette fortsatt er et problem på 2020-modellen, eller om Renault har fikset det?
#16
Humor og kanari / Panel gap
onsdag 30. oktober 2019, klokken 20:24
Skjerpings, Tesla.

[ You are not allowed to view this attachment ]
#17
SOLGT!
-------------
18" Aerofelg selges kr 1.400,-.

Om du har kantkjørt eller på annen måte ødelagt en originalfelg, kan du kjøpe ny hos Tesla for 2.165,-, eller du kan kjøpe av meg for 1.400,-. Felgen har gått ca. 12.000 kilometer, alltid med kapsel på. Helt strøken, ingen merker/riper.

Obs! Prisen er for 1 original Tesla-felg, uten dekk/kapsel/tpms.

Kan hentes på Langhus (eventuelt i Oslo Sentrum om ønskelig)
#19
Zoe / Flekkelakk Renault?
tirsdag 27. august 2019, klokken 15:23
Jeg skulle gjerne hatt en liten flaske "touch-up"-lakk til Zoe'n for å fikse steinsprut-merker på panseret. Ifølge den lokale forhandleren har Renault sluttet å selge sånne, og henviste til nærmeste billakkerer.

Er det noen som kjenner til om det er forhandlere som fortsatt har små flekkelakk-flasker på lager? Eventuelt har andre gode tips?

Min bil er forøvrig "Grey Titanium", fargekode KPN.
#20
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / MotoE
lørdag 06. juli 2019, klokken 18:52
I dag (06.07.2019) ble det skrevet racinghistorie da den aller første MotoE-kvalifiseringen gikk av stabelen på Sachsenring i Tyskland. I morgen (07.07.2019 kl 10) går det aller første MotoE-løpet.

For de som ikke vet hva MotoE er: Det er en elektrisk variant av MotoGP, som er motorsykkelens Formel1. I denne første sesongen kjøres det en begrenset serie med italienske Energica-motorsykler. Allerede nå lukter man på rundetidene til Moto3, som er den minste klassen bensinmotorsykler i MotoGP. Nesten utrolig, med tanke på at Energica ikke har tidligere racing-erfaring, og at førerne stort sett er "gamle" MotoGP-førere med minimal erfaring fra disse elektriske motorsyklene.

Mer info her: http://www.motogp.com/en/FIM+Enel+MotoE+World+Cup
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA