Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Måkemannen

Sider: [1] 2 3 4
1
Citroën / Citröen AMI
« på: Fredag 28. Februar 2020, klokken 22:42 »
5,5 kWt og 7 mil? Det må da være NEDC?

Men, liten og nett er den jo, toppfart på 45km/t sparer endel på strømmen.

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/g7Gm4B/citroen-slipper-grisebillig-elbil

2
Elbiler i media / Massivt flertall for å redusere elbil-fordelene
« på: Torsdag 02. Januar 2020, klokken 18:46 »
..i følge Dagbladet.

Gjelder altså innføring av moms på elbiler som koster mer enn 600k.

Det står Dagbladets meningsmåling, men jeg aner ikke om dette er en ordentlig spørreundersøkelse (representativt utvalg mm), eller om det bare er en "undersøkelse på nettsiden". Faktaboksen sier ikke så mye om metode.


3
AC fleksilading / Bruke plugsurfing i Norge?
« på: ſøndag 16. Juni 2019, klokken 14:52 »
Har det noe for seg? Er det billigere? Tenkte først og fremst på Fortum semihurtigladere (22kW) , siden de vel har et samarbeid med surf.

Har en Zoe 240

Sent fra min Moto G (5S) Plus via Tapatalk


4
Kjøpe elbil? / Hvor billig elbil kan man egentlig kjøpe?
« på: Lørdag 25. Mai 2019, klokken 17:26 »
Kikket litt på finn for moro skyld her. Har ikke tenkt å skifte ut den jeg har idag, eller ha en i tillegg.

Men artig å følge litt med på utviklingen.. ser man nå kan få en trilling for under 40K (!)

Utenom de vanlige ulempene (rust/bremser), noe degradering av batteripakken, og utgått garantitid; er det store ulemper med disse seniorene? Noen som har kjøpt en såpass rimelig elbil som har erfaring?

5
Model 3 / Egnede hengere?
« på: Lørdag 11. Mai 2019, klokken 22:19 »
Siden bilen endelig får dette hengerfestet, men er begrenset oppad til 910kg, er det kanskje på tide å kikke litt på dette.

Må si jeg syns det er komplisert å skjønne regelverket på dette her, har man i det hele lov å trekke hengere som er klassifisert for f.eks 1000 Kg? Denne f.eks.

Eller er man stuck med hengere på 750kg? F.eks denne.

6
Alt det andre / www.automobilemag.com ?
« på: Torsdag 09. Mai 2019, klokken 08:08 »
Noen som kommer inn her?

Omhandler noen elektriske pickuper som ble lagd på 90 tallet. Hadde vært interessant å lese om, men kommer ikke inn pga "Due to the EU’s Global Data Protection Regulation, our website is currently unavailable to visitors from most European countries."

What
The
Hell
?

Om det hadde vært snakk om f.eks å se streaming beregnet bare på USA hadde jeg på en måte forstått det. Men en artikkel.. ??

7
Alt det andre / Bensinpumpe i borettslag?
« på: Lørdag 04. Mai 2019, klokken 17:52 »
Usikkert på hvor jeg skulle legge denne her. Tenkte litt på under humor og kanari, men siden det er litt seriøst også, så blir det her.

Det det har kommet forslag fra regjeringen, om å lovbestemme at også elbileiere i borettslag skal ha rett til å lade bilen hjemme.

Som vanlig er livets harde skole ute med sin gamle kjepphest i kommentarfeltene: Da må man også etablere bensin eller dieselpumpe i samme borettslag.

Sånn for ordens skyld: Er dette egentlig gjennomførbart? (Altså drivstoffpumpe i et borettslag). Hva må til? Og hva hadde prisen for herligheten blitt?

Kan tenke meg at brannsikkerhet kommer på banen her, lagring av noen hundre liter drivstoff setter vel noen krav til avstand til bebyggelse mm. Samme med montering av selve pumpa, man kan vel ikke montere denne tett på en yttervegg kledd med treverk.. ?

På den annen side har jo mange hatt oljetank i sin egen private hage i årevis, til oljefyren sin. Men det er vel kanskje andre krav når det gjelder fyringsolje?

Sent fra min Moto G (5S) Plus via Tapatalk


8
Elbiler i media / Bytter tilbake til ICE bil?
« på: Onsdag 13. Februar 2019, klokken 08:10 »
Artikkel i DN

Sitat
Bytter Tesla i dieselbil
Ifølge Bilia-sjefen selger forhandlerkjeden godt med både elbiler, ladbare hybrider og dieselbiler. Han mener det ikke noe som tilsier at om man går over til elbil, så forblir man der. Hebnes sier at de stadig får kunder som bytter inn elbilen og går tilbake til «fossilbil», på grunn av feilkjøp og manglende ladestasjoner.

– Vi opplever et klart økende antall Tesla som innbyttebiler, og dette er kunder som nå i 2019 kjøper nye både diesel og plugin-hybrider hos oss. Dette tror jeg kan knyttes til utfordringene som eksisterer, og trolig kommer til å øke i tiden fremover som følge av økte elbilvolumer, relatert til den eksisterende ladeinfrastrukturen og kundenes praktiske bruk av og behov for bilen, sier Hebnes.

At det er kø på hurtigladestasjoner tror jeg på, men kø på SC? Pleier ikke disse være godt utbygd i forhold til bruken? Om han da ikke mener å lade Tesla på vanlige hurtigladestasjoner da.

9
Alternativ energi / Tankbil med elektrisk pumpe.. ?
« på: Onsdag 05. Desember 2018, klokken 13:00 »
Tine har igang et prøveprosjekt der man bruker en elektrisk pumpe når de skal hente melk rundtom på gårdene. Den ordinære måten å gjøre det på er å ha dieselmotoren på tomgang, og bruke kraften fra den direkte. Her har de altså puttet inn en elektrisk pumpe, og en liten batteribank.

Veldig lite matnyttig info i innlaget, utenom at pumpingen krever 3kW, og at dette er et samarbeid mellom Tine og Semcon Devotek. Hvordan lader man batteripakken? Bruker man regenerering for å lade den? (Lite trolig sannsynligvis) Hva er kapasiteten på batteripakken? Osv. Prøvd google, men fant lite.

Se innslaget fra 23:45

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201812/NNFA19120418/avspiller

10
Alternativ energi / Ring hytta varm - Telldus?
« på: Onsdag 07. November 2018, klokken 19:06 »
Passer kanskje best på et annet forum, i såfall, si fra.

Lurer på å få tak i et rimelig ring hytta varm system. Er litt lei av å sprengfyre hver gang jeg kommer opp her. Det er innlagt strøm, men ingen Wi-Fi. Så det står på litt bakgrunnsvarme slik det er idag (panelovner)

Har sett litt på 'telldus start-up kit z-wave'. Vet ikke helt om jeg virkelig trenger noe basert på z-wave (forstår det slik at da får man toveis kommunikasjon mellom dingsene, men jeg trenger egentlig veldig enkle greier).

Jeg trenger å skru på en eller to elektriske ovner i feks 6 timer, og gjerne en avlesning fra en temp sensor når man når en fastsatt temperatur. Kan jeg gå for et rent 433mhz basert system fra telldus, trenger man å abonnere på noe for å få til dette? En 4G ruter kan jeg nok skaffe i tillegg.

Takker for svar.

Sent fra min SM-T533 via Tapatalk


11
Ladeplasser og ladekabler / Rimeligste type2 kabel.. ?
« på: ſøndag 14. Oktober 2018, klokken 22:41 »
Trenger en 10meters 32amp type2 <> type2

Rimeligste jeg klarer å finne ligger på 2500-ish

Noen bedre?

(Trenger ikke være 3fas)

Sent fra min SM-T533 via Tapatalk


12
Peugeot / Nå hiver Peugeot seg på
« på: Tirsdag 25. ſeptember 2018, klokken 20:31 »
Ser ingen forumtråd om denne fra før, så da får en lage selv.

Sitat
Peugeot kaller selv bilen en muskelbil, men den er selvsagt en elbil. Den elektriske motoren yter 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment. Firehjulsdrift sørger for at null til 100 km/t går på under fire sekunder. Batteriet er på 100 kWh og gir en rekkevidde på 600 kilometer etter ny målestandard. Induksjonslader sørger for at du kan kjøre over et ladepunkt og lade trådløst, mens hurtiglading skal gi deg 50 mils rekkevidde på 25 minutter.

Link

Desverre ser det ut til å være et fremtidkonsept, som det blir en stund til vi får se. Utfra overskriften hadde jeg håpet det kunne bli en konkurrent til DS sin Crossback, men ble skuffet.

13
Zoe / Enfas lading, max.. ?
« på: Onsdag 22. August 2018, klokken 07:37 »
Hvor mye kan egentlig Zoe ta på enfas, 7,4 kW? (Vet kraftselskapene ikke er så glad i skjevbelastning, og vil vel heist ikke ha større trekk en 20 amp på en fase osv. Vil bare vite hva bilen er bygd for å takle)



Sent fra min Moto G (4) via Tapatalk


14
Zoe / AMS måler og reaktiv effekt?
« på: ſøndag 28. Januar 2018, klokken 21:25 »
Etter det jeg forstår har laderen i bilen et ganske stort reaktivt tap, spesielt ved lavere effekter. Vil dette gi mye misvisning på de AMS målerne som kommer? Eller blir det kompensert for dette?

15
Ladeplasser og ladekabler / Tips til rimelig type2 spiralkabel?
« på: ſøndag 07. Januar 2018, klokken 16:56 »
Tenker på å bytte ut den medfølgende type 2 kabelen som følger med Zoe'n med noe som er mer håndterbart. Den skal kun brukes hjemme i garasjen mellom bil og ladestasjon (Pod Point), så 3,6kW er nok. Det er ikke mer enn ca 1,5m mellom uttak og ladeporten på bilen.

De fleste spiral kablene jeg finner ser ut til å være 5m, noe som er helt overkill for meg. Fins det kortere spiral kabler?



Edit: Spesifisere litt nærmere: Det er altså snakk om mode 3, med type 2 plugg i begge ender.

Sider: [1] 2 3 4