Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - franvalseca

Sider: [1]
1
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Hjulmuttere triling
« på: onsdag 31. juli 2019, klokken 14:32 »
Hei,

da var det tide for å bytte hjulmutterne.

Fikk pris fra Bosch verksted for originale hjulmutter: 1750 kr for alle 16 stk.
Ser at man kan finne også mange flere billigere online, alla disse her for eks. med en kostnad for alle 16 stk i overkant av 100 kr: https://www.bildelerekspert.co.no/ackojap-13697603

De siste skal passe sier bildelerekspert, men hvorfor så stor prisforskjell? Andre hjulmutter å vurdere?


2
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Odelagt Girkasse?
« på: mandag 29. juli 2019, klokken 09:59 »
Hei,

idag, etter sommerferien var ferdig for meg, sat meg i min iOn 2011 og skulle kjøre til jobben. Jeg ble da overrasket når jeg kunne ikke flytte girspaken fra "P". Alt var som vanlig, ladekabel av, bilen på og klar til kjøring, men nei, girspakken var ikke så klar...
Jeg forsøkte å slå av, ta ladekabelen på, av igjen og så starte bilen igjen da kunne jeg bitte gir, alt føltes litt tyngre å flytte enn vannligvis med det gikk. Jeg kunne se på dashboard at nesten alle gir ble byttet riktig men ikke "D". Dasboarden viste "N" når spaken i "N" og "N" fortsatt når spaken i "D".

Mitt første tanke var girkassen. Betyr dette at den har tatt kvelden? Samtidig tenkte jeg at hvis dette bekreftes er sannsynligvis mulig å finne en annen tilsvarende girkasse hos en bilopphøgging selskap og få den montert. Eller? Tenker jeg riktig har. Ser dere andre mulige grunner?

Hilsen fra en trofast trilling kjører.

3
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Dørsensor Trilling
« på: onsdag 09. august 2017, klokken 11:30 »
Hei,

en av de dørsensorene i bilen har blitt odelagt, slik at når døren er luket, bilen piper. Jeg prøvde å lime igår den hvite knukket plastik delen som finnes under den sort sensor gummi uten å lykes. Plastikk og metall går tidelighvis ikke så bra sammen i denne sammenheng.

Er det andre har som har opplevd dette problemen før? Tipper det er ikke så komplisert å reparere det selv, ellers er det bare å ta bilen til verkstedet?
4
Hei,

jeg vil kjøpe en ladekabel til min iON idag, siden den kabel jeg har brukt frem til nå har defekt.

Jeg vil gjerne høre hva er den beste kjop akkurat nå, med tanke på rasonabel kvalitet/pris.

Samtidig er jeg interessert å finne en elektriker som kan se på mine 2 ladekabler med defekt? Finnes det et spesialisert sted eller anbefalt elektriker? Fjerne i Oslo/Bærum område. :)

5
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / ION lader ikke
« på: onsdag 01. juni 2016, klokken 16:31 »
Hei,

Vi har en iOn som har bestemt seg for å ikke lade idag. :(
Vi har en kabel som er ikke original (Dostar) og den lyser som vanlig når vi setter bilen på lading. Det høres ut som bilen begynner å lade, ikonet på panelet begynner å blunke og det stopper å gjøre slik. Bilen lades ikke.
Jeg har brukt også en helt nytt original lader og da blinker fast ikonet på panelet, mens laderen viser grønt både " Power" og "Charging".

Vet dere hva kan problemet være? Seter stor pris på god råd her.

6
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Dørsensor og bilnøkkel feil?
« på: lørdag 20. februar 2016, klokken 15:49 »
Hei,

Jeg før dørsensor som pipper som en av dørene er åpent, uten ingen av dørene er åpnet på min iOn. Har dere opplevd noe slik?

Samtidig, jeg får ikke åpne/stenge dørene med fjernstyrt nøkkelen.

Og... I tillegg kjøpe jeg en brukt originallader på Finn som skulle var i perfekt stand, men har stoppet å lade bilen. Dessuten, klarer jeg å lade bilen med en annet kabel jeg hadde fra før.

Vet dere hva kan være årsaken til disse feiler?

På forhånd, takk.

7
Hei,

idag har jeg hatt en uventet problem med min Peugeot iOn 2011. Bilen gikk gjennom rutinert kontroll på Bertel o Steen og de sa at bilen var i perfekt stand, men idag når man bremser i sakte fart, bråbremser bilen. Det kjenner ut som om jeg drar i brekket  (på en måte, selv om jeg ikke rører det.. ), når jeg kun bremse rolig ned. Jeg har kjørt bilen ummidelbart til verkstedet. Men lurer fortsatt på hva kan problemet være og hvor mye kan evt. koste reparasjonen?

Hva tenker dere?


8
Hei,

jeg har fått en ladekabel som vises ikke å være optimal for å lade med forskjellige stikontakter (6A/10A/16A). Min kabel er en Dostar DSS-EV-P som så vidt jeg vet bare lader på 16A. Derfor onsker jeg å skaffe meg en optimal ladekabel ift. stikontaktene, men også til bra kvalitet og isolering (med tanke på vintertiden). Har sett at det finnes mange marker til forskjellige priser, men hvilken synes dere er "the cable"?


9
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Lademodus Peugeot iOn?
« på: torsdag 10. september 2015, klokken 14:20 »
Hei,

jeg er en ny eier av en Peugeot iOn fra 2011. Idag kom jeg til jobben og prøvde å lade bilen min: det gikk ikke. Jeg sporte en kollega som parkerte nettop en BMW i3 og han fortalte at pluggene var litt svake her, at kanksje hadde de 12 eller 10A. Han nevnte at han hadde 3 lademodus i bilen hans slik han hadde høyd, mid og lav modus. Er det noe lignende i disse Peugeot iOn? Kan man sette bilen på en sånn modus, (eller ladekabelen?). Jeg har for resten ikke original ladekabelen, bruker en "Dostar DSS-EV-P".

Takk på forhånd! :)

10
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Forsikring
« på: onsdag 09. september 2015, klokken 10:15 »
Hei, jeg må ordne en forsikring idag til min trilling ( Peugeot iON, 2011).

Jeg har fått en tilbud på 10.000 kr/år. Jeg hørte at disse biler var ganske billige å forsikre. Er denne en vanlig pris? Eller, hvor mye omtrent betaler dere?

Hilsen,

Fran

11
Hei,

vi har aldri hatt en elbil i familien. Vi har en småbarn (1 år) og vurderer kjøp av en elbil.

Jeg har sett 2 kandidater:

Think City 2010: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=61869696

Peugeot iOn 2011: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=63619912&searchclickthrough=true

Vi har nylig flyttet og nå er vi avhengig av bilen til å kjøre sønnen vår til barnahagen og videre til jobben (rund 15 km en vei)

Jeg har snakket med Think selgeren, denne har Zebra batterier men nevnte at bilen hadde akkurat idag en ladingproblem, bilen klarte ikke å lade. Kunne dette var noe alvorlig? Eller kanksje noe man kan lett fixe?

Hvordan ser dere disse to biler?

Vurderer også å kjøpe en Buddy, enten den classic (3 seter, ikke2!) eller den BAES.

Min opprinelig budsjett er rundt 60.000 km. kunne evt. gå opp til 80.000 hvis trillingen er verdt det.

Hva synes dere? Jeg trenger litt råd.

(takk på forhånd for å lese min dårlig norsk :))

Sider: [1]