Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - matsbue

#1
Model X 2014 - 2022 / Problemer med åpning av FWD
fredag 28. desember 2018, klokken 16:54
Har hatt min Model X i ca to uker, i dag opplevde jeg mitt første alvorlige problem - bakdørene ville ikke åpnes. Bilen hadde stått i to dager, temp et par minusgrader. Et lite islag på bilen. Hadde bare fått forvarmet ca 5 min, så var rutene var ikke helt isfrie. Fordørene gikk opp, selv om det var litt problemer med at vinduene ikke ville ned. FWD gikk først opp litt. Lukket de igjen, men etter det ville ingen av de opp - de klaget på hindring. På skjermen stod det at man skulle holde inne for å overstyre, men det hjalp ikke - de pep 3 ganger uten å åpne seg. Selv etter 30 min med varming og flere reset (inkl power off) var de fortsatt ikke samarbeidsvillig. Fant ut at de ville åpnes sakte ved å holde inne åpne-knappen inne i bilen (skjerm/fob virket ikke). Etter å ha fått inn barna nesten en time forsinket og en kjøretur på ca 20 min fungerte de som vanlig, og har gjort det resten av dagen.

Noen tips til hva som kan ha skjedd? Tenker noen sensorer har vært dekket av is, men usikker på hvor disse kan være. Skrapet vekk all is på glass-delen av dørene og taket uten effekt. Fant en sensor på taket (mellom dørene), men klarte ikke å finne noen andre synlige.
#2
Model X 2014 - 2022 / Hjelp til konfigurering av Model X
fredag 12. oktober 2018, klokken 17:43
Hei!

Vurderer sterkt å bestille meg en X75 7-seter, men klarer ikke å bestemme meg for hva jeg burde velge...

Farge: Synes sort er fin, men hører mye dårlig om Solid Black (som er eneste valg nå). Er den virkelig så dårlig som mange sier? Snakket med en selger på Tesla i dag, selv hun frarådet denne fargen... Er det evt noen relativt rimelige grep som kan gjøres for å bedre den (lakkforsegling eller liknende - har lite greie på slikt selv?) Ellers blir det antagelig Midnight Silver.

Interiør: Har tenkt krem - litt usikker på om jeg da skal gå for eik eller karbon? På prøven i butikken så eik fin ut, men har sett noen bilder som ikke er like tillitsvekkende. Hvitt var veldig fint på den utstilte P100d, men denne har jo perforerte seter som ikke kommer på 75. Så en annen (riktignok S) med «vanlige» hvite, men de så på et vis mye glattere og blanke ut, som jeg ikke likte så godt. Ellers kan jeg spare noen kr å gå for stoff, men da blir alt mørkt (seter og tak), som jeg er usikker på hvor fint er? Noen som har erfaring med det nye krem-interiøret?

Vinterhjul: 19 eller 20 felger? Nokian eller Pirelli?

Er det galskap å kjøpe Tesla uten Autopilot? Synes 41 tusen er mye penger for adaptiv cruise... har det på EGolf-en vår, var gøy i starten, men bruker det mindre og mindre.

Mange spørsmål, men jeg trenger å bestemme meg i løpet av morgendagen, da låses designet (og jeg taper depositum hvis jeg hopper av)...

#3
Kjøpe elbil? / Kjøpe elbil, ladbar hybrid, eller noe annet?
mandag 03. april 2017, klokken 22:43
Hei,

Mitt første innlegg her på forumet, men har fulgt med en god stund allerede.

Har vurdert å kjøpe en ladbar bil en god stund, men tenkte å høre om jeg kunne få noen gode innspill på hva jeg burde velge her på forumet. Har i dag en 10 år gammel dieselbil som begynner å bli sliten, og siden jeg bor i Oslo og bruker bilen mye til småkjøring virker elbil eller ladbar hybrid som en god idé. Jeg klarer derimot ikke å bestemme meg for å gå "all inn" og kjøpe en bil som dekker alle bruksområder, eller å kjøpe en mindre og billigere bil for å dekke småkjøringen.

I hverdagen kjører jeg mye korte turer, ofte ikke mer enn et par km (barnehage, skole, butikken osv). Har en hytte ca 12 mil unna som vi er på en god del helger, som innebærer en god del stigning og tidvis litt vanskelige kjøreforhold om vinteren. Dessuten et par lengre turer i året (25-30 mil), stort sett på sommeren. Vi er en familie på 5 (3 barn i alderen 2 til 8 år) + en forholdsvis stor hund. Budsjett opptil 500', helst mye mindre :)

De alternativene jeg har sett meg ut er:

1: Mindre elbil for dekke hverdagskjøring, type Golf, Leaf, Soul. Vi får plass til alle hvis vi ikke skal ha med noe bagasje, men en slik bil vil ikke kunne ta av for når vi skal reise bort, så da må vi enten kjøpe en annen bil i tillegg eller bruke den vi har (så lenge den holder...). Synes eGolf virker mest attraktiv av alternativene, selv om den også er dyrest (og således "minst for pengene").

2: Ladbar hybrid. Den vil dekke mye av kjøringen i hverdagen på ren strøm, og samtidig kunne brukes til lengre turer med bagasje. Passat GTE virker som en fin bil, men har ikke AWD. Outlander PHEV har AWD, men ikke sikker på om jeg liker selve bilen så godt (virker "billig" og slitsom drivlinje). Q7 og x5 er utenfor budsjett.

3: Stor elbil for å bruke for "alt". Da er det inntil videre ingen alternativer enn Tesla, og budsjettet trekker så vidt til en rimelig Model S. Liker mye ved bilen, men uansett mye penger å legge i en bil som er et par år gammel, med tvilsom kvalitetsfølelse, og som potensielt kan koste mye på sikt (samt at den er ganske stor for bykjøring).

Noen innspill til hva jeg burde gå for?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA