Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Erlingni

Sider: [1]
1
e-Golf / E-golf 2018 loddrette striper på navi
« på: Onsdag 04. Desember 2019, klokken 12:55 »
Jeg har en 2018 e-golf som plutselig en dag fikk en loddrett stripe tvers over skjermen helt fra topp til bunn. Så etter ett par dager, kom det en stripe til.

Stripene synes kun når det er lyse bilder på skjermen, de er 100% rette, og det er ingen skader eller ytre påvirkning på skjermen.

Har bedt Møller se på dette ved neste service om som er om noen uker. Noen som har opplevd det samme, og evt. fått fikset det på garanti? Tipper jo at hele navi enheten må byttes ut :o

2
e-Golf / Apple carplay krever jevnlig restart av Discover Pro
« på: Tirsdag 14. August 2018, klokken 09:28 »
Jeg benytter Apple Carplay daglig i min FL e-golf med Discover Pro. Utfordringen er at ett par ganger i uka finner ikke Discover Pro telefonen lenger.
iPhonen lader og har kontakt, men i displayet i bilen står det at iPhonen ikke er kompatibel med Carplay.
Omstart av bilen hjelper ikke. En restart av Discover Pro (holde power knappen inne i noen sekunder) løser imidlertid problemet i noen dager.

Har prøvd både iPhone 7 og iPhone X med nyeste iOS 11.4.1 (dette var et problem på tidligere versjoner også) og to forskjellige originale lightning kabler.

Noen flere som opplever dette?
Jeg tenkte å kontakte Møller for en software oppgradering av Discover Pro, men merker at jeg gruer meg til å begynne å snakke med dem om Carplay... Dette er vel ikke akkurat deres sterkeste kompetansefelt (ref. diverse CarNet tråder)!

3
Jeg skal selge min Audi A3 plug-in hybrid med det meste av utstyr. Den blir ikke åpent lagt ut for salg før om en måneds tid, men tenkte at forumet skulle få førsterett dersom noen her skulle være interessert.

Annonsen på finn.no er laget, men ikke publisert enda:
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=89159803

Prisen som står der nå er i praksis innbyttepris (mulig jeg tar innbytte dersom den ikke blir solgt her). Jeg ga selv 409 000,- da bilen var 6 mnd. gammel (mai 2015), listeprisen var da på ca. 500 000,- med tilsvarende utstyr (og laaang leveringstid).
Som dere kan se, har jeg kjørt denne over 78% på ren EL over en distanse på 20 000 km. Altså et meget godt alternativ til ren elbil for de som måtte ha rekkeviddeangst (HVEM sa at plug in hybrid bare blir kjørt på bensin....)  ;D

Ta kontakt for en hyggelig bilprat, eller en uforpliktende prøvekjøring!

4
Model 3 / Kansellering
« på: Torsdag 24. August 2017, klokken 15:26 »
Har noen av dere erfaring med kansellering av reservasjonen, og hvor lang tid dette tok i praksis?

Jeg gjorde dette via "my tesla" for litt over tre uker siden. Etter dette ble det helt stille. Status på siden er "Vi behandler refusjonen din nå. Det kan ta fra 10 til 15 virkedager å fullføre behandlingen" (15 virkedager har nå passert).

Man kan jo bare glemme å få tak i noen på Tesla, de svarer hverken på telefon eller epost. Ironisk nok er nettopp dette, kombinert med ventetid, hovedgrunnen til at jeg kansellerte i utgangspunktet ::)

5
Model S / El bakluke - programmere maks høyde?
« på: Mandag 30. Januar 2017, klokken 09:37 »
Jeg har reservert en model 3 og følger også med på brukt model S med premium pakke.

Saken er at jeg har en meget lav garasje, så bakluken kan ikke gå helt opp uten å treffe porten/taket.
På min forrige bil, Audi A6, hadde jeg også elektrisk bakluke. Den kunne programmeres til å alltid stoppe i ønsket posisjon ved å holde åpne knappen inne i fem sekunder i den høyden jeg ville at den skulle stoppe. Så husket den dette ved alle fremtidige åpninger, og stoppet i mitt tilfelle alltid ved 3/4 åpning.

Er dette også mulig med Tesla sine el-bakluker?

6
Plugg-inn hybrider / VCDS (vag com) tweaks for A3 e-tron
« på: Torsdag 30. Juli 2015, klokken 14:42 »
Det finnes en tråd for dette på forumet for e-golf, men ikke for e-tron. So here goes :)
Kodingen forutsetter en original kabel fra Ross Tech http://www.ross-tech.com/
Samt kunnskap om hvordan denne virker! Bruker du dette feil, kan det gå utover både bilen og nybilgarantien. Dessuten er mange tweaks ulovlige med tanke på EU-kontroll osv. og kan være direkte trafikkfarlige. Undertegnede holder seg derfor til de "trygge" og relativt små og uskyldige endringene.

DRL = Daytime Running Lights dvs. det hvite LED lyset som går "rundt" hovedlyktene.

Dette er de jeg har gjort så langt, som jeg trygt kan anbefale:

LED DRL sammen med blinklys
Dette anbefales dersom du har LED hovedlys/kjørelys. Det fungerer sannsynligvis også på xenon, men da kan blinklyset bli mindre synlig for møtende trafikk. Det samme gjelder også dersom styrken settes over 35% (10% er standard fra fabrikk). Det gir heller ikke like god effekt på xenon, som ikke har blinklyset på samme sted som DRL(?)

Denne tweaken gir etter min mening en svært stilig effekt, og tar bort inntrykket av at du har en defekt/død DRL hver gang blinklyset er på. Det vil nå veksle mellom gult og hvitt (DRL) lys, i samme LED stripe. Samtidig er blinklyset mye sterkere enn det hvite, og fortsatt meget godt synlig for møtende trafikk. Det er også lagt inn en meget kort mørk "overgang" mellom gult og hvitt. Overgangen kan visstnok kodes bort også, men bør etter min mening være der, fordi den bidrar til å gjøre blinklyset godt synlig.

[09] Cent. Elect
Access code 31347
Adaptation - 10
(18)-Leuchte2SL VLB10-Dimmwert GH 2
(Default: 10%) Sett til: 35%.
Do it!
(18)-Leuchte3SL VRB21-Dimmwert GH 3
(Default: 10%) Sett til: 35%.
Do it!

​"Skandinavisk" kjørelys
Denne gjør at også baklyset, skiltlyset og delvis instrumentlys (speedometeret) er på også når lysbryteren står i "0", og også i "Auto" når det er dagslys. Uten denne, lyser bare DRL foran alene.
Tidligere var baklys i dagslys som dette påbudt i Norge, men jeg tror ett eller annet EU-direktiv har fjernet påbudet og nå gjort det valgfritt.

[09] Cent. Elect
Access code 31347
Adaptation - 10
(6) - Daytime running lights - Tagfahrlicht - Dauerfahrlicht aktiviert zusaetzlich Standlicht
Sett til: Active (default = not active)
Do it!

Ta bort (fryktelig irriterende) "pling plong" når man åpner førerdøren mens bilen er på
​Denne fungerer kun når bilen er i "P". Står bilen i gir, plinger det fortsatt (grenseløst). Uansett eliminerer du minst halvparten av alle potensielle "pling plongene".

[17] Instruments
Adaptations - 10
Ignition active message; Trigger
Endre til "No display" (default: driver's door)
Do it!

DRL på eller av valgfritt i MMI
Denne gir bl.a. muligheten til å slå av alle lys (DRL) på bilen via MMI når lysbryteren står i "0".

[09] Cent. Elect
Access code 31347
Adaptation - 10
(2) - Daytime running lights - Tagfahrlicht - Aktivierung durch BAP oder Bedienfolge moeglich
Sett til: Active (default = not active)
Do it!

Akustisk låsesignal - valgfritt i MMI
Denne gir et lite diskret "pip" hver gang bilen låses. Funksjonen kan aktiveres / deaktiveres under "Central locking" i MMI. Må aktiveres (velges) i MMI første gangen for å virke.

[09] Cent. Elect
Access code 31347
Adaptation - 10
​(2) - Acknowledgement Signals - Akustische Rueckmeldung verriegeln
Sett til: Yes (default = No)
Do it!
(7) - Acknowledgement Signals - Menuesteuerung akustische Rueckmeldung
Sett til: Active (default = not active)
Do it!

Vindusviskere i serviceposisjon - via MMI
Setter vindusviskere foran i serviceposisjon via "menu - car- systems - servicing & checks", slik at de enkelt kan byttes, fjerne is og snø m.m.

[09] Cent. Elect
Access code 31347
Adaptation - 10
​(13) - Windshield wiper - Menuesteuerung Frontwischer
Sett til: Active (default = Not Active)
Do it!

Sider: [1]