Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Wattson

#1
Hjul, dekk og felg. / Bruke vinterhjulene fra Mod S på mod Y?
lørdag 12. desember 2020, klokken 18:01
Hei, ser at mod Y nå kommer med 19 tommers hjul. Da tesla ikke gir noe for vinterhjul ved eventuelt innbytte, så lurer på om vinterhjulene fra min mod S kan brukes på ny mod Y ?
#2
Model S 2013 - 2022 / Muligheter for å kjøpe forlenget garanti?
torsdag 01. august 2019, klokken 09:20
Hei, jeg har en S90D som jeg er kjempefornøyd med (selv etter 75 tusen km). Kan tenke meg å beholde bilen lenge men er litt bekymret for dyre regninger når garantien går ut.  Hørte noen rykter om at man kunne kjøpe forlenget garanti.  Er det noen som vet noe om dette?
Mvh Per
#3
Hjul, dekk og felg. / Hvordan overvåke lufttrykk i dekkene?
mandag 01. juli 2019, klokken 17:18
Fikk feilmelding om lavt trykk i ett av dekkene her om dagen.  Har fyllt luft, og med tidligere sw-versjoner kunne jeg velge å overvåke ved å ha alle dekkenes luftrykk opp i venstre display.  Noen som vet om/hvordan dette går an nå?
Mvh Per
#4
Model S 2013 - 2022 / ETTER oppgardering av FSD til 16 700,-
onsdag 27. mars 2019, klokken 09:52
Hei, jeg tenkte en tråd for de som kjøpte denne oppgraderingen.  Fikk jo raskt en tilbakemelding om at bilen var oppgradert med FSD, men denne beskjeden var også alt.  Har i helgen kjørt rundt 100 mil langkjøring, mesteparten med autostyring som virker akkurat som før.  Det eneste som jeg har observert av forandring er at den automatiske parkering virker dårligere ("P'en" kommer ikke opp så ofte).
Har noen info om når det kommer noen forbedringer som vi kan ha nytte av ??
#5
Tesla Roadster / Heise opp roadster'n på "støtter" for vinteren?
mandag 05. november 2018, klokken 09:44
Hei, tenkte å foreslå for min sønn at han jekker opp roadster'n for vinteren og setter den på fire støtter (f.eks fra biltema) for å slippe at de nesten nye sommerdekkene blir deformert.  Noen med bedre forsalg?

mvh Per
#6
Model S 2013 - 2022 / Slutt på gratis superlading
fredag 11. november 2016, klokken 12:17
Leste på elbilforeningens side at det blir slutt på ubegrenset superlading på biler bestilt etter 1 januar 2017. Noe måtte jo komme før det ble kaos når alle M3'ene kommer.  Tenker at Tesla får mange bestillinger før nyttår.
Ett spørsmål: Hva skjer med han som kjøper min bruktbil i 2017 eller 2018?
#7
Model S 2013 - 2022 / navigatoren feiler igjen - slitsomt
mandag 27. juni 2016, klokken 22:41
Begynner å bli møkkalei feil på navigatoren. "Posisjonen" på navigatoren låste seg på ett sted rett før jeg skulle på langtur oslo-stavanger t/r. Kom tilbake kun noen minutter underveis ellers over 1100km uten navigator og veldig enerverende å ikke kunne beregne og planlegge kjøring/lading. Dette startet i forrige uke og har også vært rapportert for ett halvt år siden uten at tesla fant noe feil. Har rapportert feilen pr telefon og ble lovet svar innen 48timer men ingenting skjer. Tips eller råd for å gå fram videre mottas med takk
#8
Politisk vingling og veivesenet kommer til å stoppe alt elbilsalg i Norge - er nå min påstand. Det er disse som bestemmer om elbilene fortsatt skal være med på å redusere forurensning som vi sårt trenger i tiden som kommer.
De gjør dramatiske endringer i Oslo-trafikken pga vedlikehold og det eneste som jeg kan registrere er gjort for å begrense ulempene for alle bilister og mange andre yrkessjøfører er å begrense eller helt stenge kollektivfeltet for elbiler. Først var det Drammensveien som hadde to flaskehalser lenge før elbilene kom og disse kan man fortsatt fjerne med enkle midler.
Påkjøringen ved Blommenholm: Flytt kollektivskiltet 100m i retning Drammen og hånhev strengt at folk ikke kjører så langt fram at de hindrer busser, taxi og elbiler.
Påkjøringen ved Høvik kirke: De fleste av disse bilene påberoper seg fletting inn på Drammensveien. Det er da vitterligen vikepliktskilt der, og her kan polititiet tjene grovt med penger hvis de ønsker å opprettholde lov og orden? På grunn av denne litt aggressive flettingen blir det igjen store hindringer for
busser, taxi og elbiler da de som har trengt seg inn blir stående å stange for å komme inn i allerede overfyllte filer. Følger man skiltingen og håndhever dette så skulle alt bli så mye bedre.
Uansett - mine forslag ovenfor koster noen hundrelapper (og vil gi betydelige inntekter til statskassen som kan brukes til ytterligere miljøreduksjoner) og burde vært løst for 15 år siden, men når veivesenet først nå står og måler trafikken inn mot Oslo, mest på mandager etter mine observasjoner og på en dag hvor mange ukependlere ikke gir ett riktig bilde, blir dette skammelig!
Stopp eller begrense elbilene er det eneste resultat jeg har sett fra Veivesenet - kreativt?

Tilbake til overskriften: Slike signaler om at man får om full mva og importavgift kommer før eller siden, og nok før når hvermansen får råd og ønsker å spare miljøet.
Spar meg for diskusjonene om tilhengerfeste, alle i Norge er vel ikke tømmerhoggere. (Kjøp heller en Kango til 15-20 lapper og forurens de få gangene dere trenger tilhengeren davel).

Ok - her bør jeg vel konkludere: det er valg i 2017 og jeg stoler dessverre veldig lite på politikerne og deres hestehandler, men det blir veldig viktig at vi stiller krav til hvor vi vil bruke stemmeseddelen.

Løp såfort du kan å bestill din batteribil før det er for sent.

#9
Model S 2013 - 2022 / Umulig varmeapparat, jeg fryser - noen tips?
fredag 15. april 2016, klokken 19:19
Hei, jeg har denne uken kjørt rundt 100 mil i Sverige med "varmeapparatet" på Hi for ikke å fryse.  Fart mellom 100 og 120 km/t. Jeg har kjørt på morningene og kvelder med rundt 7 grader i luften og prøvd alle kombinasjoner tror jeg, både med og uten range mode på. Hi er det eneste som gir meg noe varme etter en stund og har måttet kjøre med dette på for ikke å fryse. Håper noen her har tips?
#10
Model S 2013 - 2022 / Varsel om lavt batteri i Keyfoben?
fredag 15. januar 2016, klokken 09:50
Hei, min fantastiske bil åpnet seg ikke igår tidlig som vanlig når jeg nærmet meg, så trykket to ganger midt på keyfoben og håndtakene kom ut.  Åpnet bakdøren og slang jakke med alle nøkler og mobil inn i baksete og lukket bakdøra.  Smakk - Før jeg rakk å åpne fordøra så låste bilen seg.  Måtte få min bedre halvdel til å komme med den andre keyfoben og kom oss dermed videre.  Mitt spørsmål: Skal man få noe varsel eller signal om batteriet er for lavt på keyfoben?
#11
Model S 2013 - 2022 / Autopilot - opplevde erfaringer og tips
søndag 15. november 2015, klokken 23:01
Hei, synes opplevde erfaringer med autopiloten og tips fortjener en egen tråd. Jeg kjørte igår med ap på i 95% av tiden fra Mastemyr til Halden og den virket fantastisk bra.  Brukte den halvparten av veien hjem igjen idag med samme gode resultat.
Jeg har slått av "automatisk filbytte" da jeg ikke synes å få god flyt i kjøringen med denne på.
Tidligere har jeg opplevd at ap'en kastet bilen til høyre på Sandviksbrua i retning Oslo og er veldig ustabil og utrygg ved Bygdøylokket på Skøyen.
Hvilke erfaringer har dere andre som har ap?
#12
Tesla / Tåler Tesla mye vann i veien
onsdag 16. september 2015, klokken 13:52
I disse flomtider er jeg litt bekymret for hva som kan skje ved mye vann i veien. 
Noen som vet hvordan bilene våre er sikret med henblikk på STORE vanndammer?
Eventuelt hvor høyt vann kan bilen tåle ved sakte fart?

Mvh Wattson
#13
Tesla / Mulig med 3-delt baksete?
fredag 14. august 2015, klokken 15:06
Jeg er godt fornøyd med min 85D, men etter siste helgs langtur med to voksne bak og ett nedslått baksete ble dette veldig trangt.  Lurer jeg på om det finns ombygningsmuligheter fra 2+1 til 1+1+1? 
Å legge ned midtsete vil etter min mening bli en mye bedre løsning og tips om eventuelle leverandører mottas med takk 
Mvh Wattson
#14
Model S 2013 - 2022 / Noen med blindsonevarsling som virker?
søndag 12. april 2015, klokken 23:22
Er ok med de hvite parantesene når bil på siden, men ikke helt greit å følge med på når jeg kjørte på 110- og 120vei ned til Malmø i påsken.  Vil helst ha konsentrasjonen på veien da.  Først ETTER at jeg hadde kjørt forbi og nesten kommet helt på plass i høyre fil igjen kom det varsellyd og når så kikket ned var det to røde paranteser der. Mulig at de røde parantesene var der tidligere, men varsellyden ønsker jeg definitivt tidligere. Noen som har fått dette bedre til eller er det kanskje noen knep?

M v h Wattson
#15
Lading av Tesla / Kun 404 km Max lading normalt?
onsdag 01. april 2015, klokken 02:10
Har nå hatt gleden av en S85D siden sist fredag og skal på langtur i morgen. Ladet derfor helt fullt - men får ikke ladet mer enn til 404 km.  Synes det var lite, men er det normalt?
Mvh Wattson
#16
Tesla / Tesla gir ikke lenger velkomstpakke fra Elbilforeningen
lørdag 28. mars 2015, klokken 07:36
Jeg fikk min nye Tesla levert i Drammen igår og ble litt overrasket og skuffet over at det var slutt på velkomstpakke fra Elbilforeningen.  Forumet har til nå  gitt meg mye god informasjon som helt ny elbilbruker.
MEN - tviler nå sterkt på om jeg vil bli medlem i en forening som på hovedsiden sin støtter forslag om 2+ i kollektivfeltet.  Det må etter min mening "kjempes" mye hardere for den største fordelen som elbilbrukere har idag!

Mvh Wattson
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA