Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - stefse

Sider: [1] 2 3
1
Enkle batterispørsmål / Batterivarming på diverse biler
« på: Tirsdag 26. Mars 2019, klokken 13:37 »
Ser ut som det er rom for forbedring for flere merker her:

Tesla Model 3 lar deg ikke slå den på (Ser ut som den kan "lures" på, ved å sette navigasjon til superlader)

Audi Etron 55 lar deg ikke slå den av (Temperer batteriet hele tiden uansett, enda man bare skal en kort tur)

Øvrige merker, fyll inn info i tråden.


Den  lavthengende frukten er å sette inn en knapp eller funksjon som lar føreren bestemme dette. Men bilprodusentene ser ikke ut til å ha tillit til at sjåførene skjønner hvordan elbiler best kan utnyttes.

2
Artikkel på Bloomberg:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-13/tesla-ship-is-hotly-awaited-in-oslo-with-model-3s-taking-over?utm_campaign=socialflow-organic&cmpid%3D=socialflow-twitter-asia&utm_content=asia&utm_medium=social&utm_source=twitter

The Glovis Courage is due at the Port of Oslo on Thursday, loaded with about 1,800 Teslas, according to an email sent by the port to businesses located near the dock.

3
Model 3 / Ladefart poll. Hva maxet du på SuC? (Gjelder kun lading fra 10-50%)
« på: Mandag 11. Mars 2019, klokken 20:39 »
Pollen gjelder kun SuC, uavhengig av batteritemperaturer og andre ting.
Rett og slett hva fikk du ut av juice når du mener du maxet ut alle parametere som batteritemperatur, SOC og slike ting.
Det er selvfølgelig lov å komme med utdypinger i tråden. :)

4
Model 3 / AC i revers som varmepumpe - Mulig eller ikke?
« på: Torsdag 07. Mars 2019, klokken 20:52 »
Ser av tidligere innlegg at Model 3 kun har resistiv heating.
Spørsmålet da er om det finnes ventiler på aircondition systemet i bilen som gjør det mulig å snu prosessen slik at varmen havner inni og kulden ute?
En slik varmepumpe funksjon kan dra ut mange mil rekkevidde i typisk Nordisk klima. Hvis den ikke har det bør noen tipse Tesla om at det er en «nesten» gratis lunch å hente, siden bilen minst har 95% av hardwaren som trengs.

På e-Golf var det en ventegreie på å få biler som hadde dette, som egentlig bør være standard på alle elbiler solgt til kalde klima (samt bedre isolering av kupe)

5
Denne nyheten er større enn den egentlig ser ut til ved første øyekast.
Dette sitatet fra VW-bossen sier det meste:
– I Kina finner vi det riktige miljøet for å utvikle den nye generasjonen biler. Og vi finner kompetansen som vi bare delvis finner i Europa eller andre steder, sier VWs konsernsjef Herbert Diess til Reuters.

Det betyr at på sikt vil faktisk bilfabrikkene som har levd av fossilmotorer i 100 år forsvinne. Det vil selvsagt ta tid, i deler av europa sverges det til manuelt gir, og mange vil trolig insistere på å ha ICE biler med dette lenge enda, men ser vi litt lenger frem er dette en erkjennelse av at Kina har gått forbi på teknisk innovasjon og miljø i bilverden. Tradisjonell bilindustri vil faktisk dø ut!
Da står vi igjen med Silicon valley, AI, selvkjøring og softwaretjenester. Men se ikke bort fra at Kineserne kommer der også! Vanlige kinesere har ikke noe spesielt sterkt forhold til bilers egenskaper, og de vil nok se positivt på selvkjørende taxier som bringer dem rundt.

https://e24.no/bil/elbil/bilprodusentene-vil-bruke-over-2-500-mrd-paa-elbiler/24537476

6
Audi e-tron / Kansellere, hvordan gå frem og hvor lang tid før penger på konto
« på: Fredag 07. Desember 2018, klokken 17:56 »
Ser ut på de ulike trådene som flere kansellerer reservasjonene, og det ligger det an til her også.
Jeg har egentlig viet reservasjonen og forhandlerens promotering lite tid, og jeg er faktisk ikke sikker på hvordan man kansellerer heller.
Hvordan gikk dere frem, og hvor lang tid tok det før penger kom?

7
Model 3 / Avvente pga hengerfeste?
« på: Fredag 07. Desember 2018, klokken 05:05 »
Hvis det er mange som flagger at vi avventer bestilling pga hengerfestet, kanskje det vil føre til tiltak hos Tesla?
Jeg har "nok" biler fra før, så jeg tåler å vente litt til.
Men kanskje blir det da til at man venter så lenge at model Y fremstår som en ny vente-greie? :D

8
Så kunne de ikke dy seg lenger. For tidlig, spesielt siden håndtverker-elbiler enda ikke er i nærheten av å bli faset inn. Hiac'ene og Transporterne vil juble i eksosrørene sine over dette. Antagelig vil det legge en demper på vanlige folks utskifting av fossile biler også.

Bom er den elbilfordelen som betyr mest psykologisk, men mindre i realinntekt. Det hadde vært bedre å legge på hva som helst annet av avgift, endog en fast avgift for å bo i Oslo og ha bil ville truffet bedre enn dette, sett fra miljøperspektiv.

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/70-kroner-i-bompenger-for-elbiler-1.14001977

9
Ladeplasser og ladekabler / Lading ved skianlegg
« på: Onsdag 28. Mars 2018, klokken 18:07 »
På fjellet med fossilen og egolf, og irriterer meg smått over at det finnes lite lademuligheter ved bakkene. Tvinges til å kjøre fossilt, enda både strømtilgang og parkeringstid ville ha passet greit for en sakteladestasjon, spesielt ved alpinanlegg. Endog schuko på 10A ville utgjort den lille forskjellen man trengte for å velge elbil.
Har observert enkelte motorvarmeruttak, kun for ansatte. Man kunne selvsagt spurt om å få lade der, men hvem vet hva man møter på. ::)

10
Ladeplasser og ladekabler / Reaktiv effektkomponent under lading
« på: ſøndag 07. Januar 2018, klokken 19:01 »
Ser at reaktiv effektkomponent dropper kraftig i minus når ladingen starter.
Hva kan være forklaringen? Det er kun elbilladeren som forårsaker så store hopp i VAR.
Feilmåling? Eller fungerer laderen og batteriet som et magasin for reaktiv effekt i nabolaget?

Ta en titt på screenshot

11
e-Golf / Forvarming av bilen - dårlig varme
« på: Torsdag 16. November 2017, klokken 12:59 »
Det er bare såvidt det blir en lunk i bilen, en 2015 eGolf med VP. Klarer ikke å tine selv et tynt islag på vinduene, selv om det knapt er minusgrader. Virker som den slår seg av etter kort tid. Ca 20 min etter jeg aktiverte med appen og skulle sette meg i bilen, var det ingen varme i gang, og såvidt spor av at det hadde vært varmluft på frontruta.

Dette kan da umulig være slik det skal være? En kollega med I3 sier det blir badstu i bilen med forvarming , og Tesla likedan. Er  det vits å klage til Møller på dette, eller blir jeg bare bedt om å ta med bilen til verkstedet for at de bare skal kunne si at "bilen er helt som den skal være"

Dette er da vitterlig bare en programmeringsjobb. Har kunden bestilt varme i bilen med appen, så kjør varme til temperaturen er oppnådd, og hold den til bilen blir startet. Timeout etter en time.

12
Dette må være en av de lavest hengende EL-frukter som finnes. Det fyres hele tiden opp millioner av caterpillarer og andre dieselmotorer for å sirkulere en skvett hydraulikk. Stort sett går vel forresten hydraulikken på bypass (altså tomgang) når ikke maskinens hendler betjenes aktivt.
En frekvensomformer som kjapt drar igang pumpa ved betjening kan spare massevis av kilowatt timer, og energibehovet for en slik doning er neppe all verdens. Ofte trenger man ballast og motvekter uansett, og hva er vel da mer egnet enn å bruke batterier til dette? Spesielt på byggeplasser i bykjerneområder burde slikt maskineri være påbudt å gå på strøm.
Elon Musk eller noen andre burde starte en spin-off med slikt utstyr. Helst Elon tenker jeg, om han har batterier fra Giga-factory til overs.  ;)

13
Infoskjermen skulle bla. gitt anbefaling om avkoblingstidspunkt, som hadde gått i minus og begynt å telle oppover når tidspunktet var passert. Gjerne i rød skrift. :P


14
e-Golf / Strøm i bakre 12V kontakt
« på: Fredag 04. August 2017, klokken 01:21 »
I de fleste fossile biler jeg har hatt er det alltid vært strøm i den bakre kontakten, men i eGolf slås strømmen av når bilen slås av. Litt irriterende dette, at kjøleboks og matvarer ikke skal kunne holdes avkjølt i en bil med plenty strøm, når det på en fossilbil er fritt frem for å tappe startbatteriet. ::)

15
Elektriske Sykler og Motorsykler (2 hjul) / EL-Scooter (ikke moped) finnes det?
« på: Torsdag 04. Mai 2017, klokken 21:44 »
EL og 2 hjul blir litt feil for meg, men om jeg skulle kjøpt noe slikt måtte det bli en scooter. Ikke moped-scooter men noe som kan klare toppfart på 110-120 km/t opp bakkene selv med passasjer.
Ser det selges el scootermopeder, men å kjøre rundt i bare 45 km/t er jo livsfarlig. :angel:

Sider: [1] 2 3