Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - MeTesla

Sider: [1] 2
1
Lading av Tesla / Oppgradere gammel Tesla fra V2 til V3 lading
« på: Mandag 06. ſeptember 2021, klokken 17:51 »
Rett på sak: Er det noen ulempe ved å få gjennomført en oppgradering fra V2 til V3 lading for min gamle S ut over det at Tesla letter meg for noen tusenlapper?

Kan jeg bruke gamle kabler som før? Kan jeg fortsatt lade på V2 lader om jeg vil? Andre ting jeg må tenke på?

2
Model S / Standard range vs long range batteri
« på: Onsdag 13. Mars 2019, klokken 12:03 »
Jeg vurderer om jeg skal gå for en standard eller long range ny Model S. Har 85D i dag.

Ser at Standard Range har samme rekkevidden som 85D var oppgitt med (om jeg ikke husker feil). Men er det samme batteri, bare softwarebegrenset, som Long range og 100D? I så fall veldig fristende.

Noen som vet?

3
Model S / Model X eller Model S - samme pris
« på: Fredag 25. Mai 2018, klokken 13:35 »
Kanskje dette er gammelt nytt for de fleste.

Men jeg ser at om jeg konfigurerer en S100D uten noen tilvalg kommer den på 828 470,-

Gjør jeg det samme med X100D kommer den på 833 420,- og da har man jo hengerfeste inkludert.

Så dermed - mer bil igjen for penga på X for tiden? Jeg trodde S skulle ligge 50 000 under X - det ble sagt for et par år siden.

Er det S som har gått opp i pris eller X som  har gått ned? Det vet jeg ikke...

4
Model S / Oppgradert ytelse på 100D - rykte eller faktum?
« på: Onsdag 13. ſeptember 2017, klokken 12:53 »
Jeg leste her på forumet for noen uker siden om at det ryktes om at Model S 100D skal få betraktelig bedre ytelse 0-100 (3,3s?) og at dette allerede var å lese i konfiguratoren på UK sidene.

Men ettersom jeg kan se står det samme der som i den norske konfiguratoren.

Noen som vet om ytelsesoppgraderingen var et rykte eller om det er bekreftet på noe vis?

5
Model S / Prisøkning kommer
« på: Mandag 10. April 2017, klokken 11:44 »
Akkurat nå fikk jeg beskjed fra Tesla om at ny prisøkning kommer om en uke eller to. Både S og X og han sa 100D modellene.

Lenge siden sist  nå.

6
Model S / Reise med fly fla Landvetter - snart ferie!
« på: Tirsdag 21. Juni 2016, klokken 08:44 »
Ferietider gir ferietema.

Vi skal reise med fly fra Landvetter om et par ukers tid og tenkte å bruke Vesle Tesle. Men jeg er ikke helt sikker, lite sugen på "overraskelser" med bil full av bagasje og familie.

Om jeg lader sør for Göteborg, 10 mil unna flyplassen, så er det trolig nødvendig å lade minst opp til 300 KM rekkevidde slik at jeg kommer meg fra superladeren ved Udddevalla, til flyplassen og tilbake inklusive tap når bilen står stille. Men kanskje er det kø der, tiden går og avgang nærmer seg.

Alternativt står det på flyplassen sine hjemmesider at de har noen ladestasjoner. Men er de ledige? Må man ha RFIDkort? Tror ikke det. Men har noen erfaring med å stå på flyplassen og lade og vet hvordan det er i praksis?

For to år siden skulle vi reise med Ryanair til Pisa fra Göteborg. Vi kjørte i god tid (fossilt), kom fram til Landvetter, parkerte på forhåndsparkert betaling, ankom avgangshallen og innså at nei, Ryanair kjører seff fra annen flyplass :o Da ble det en ambisiøs kjøretur fra Landvetter til en lokal liten flyplass (City airport) med en lite pratsom pappa bak rattet :-\ men vi rakk det :)

Uansett, lite sugen på dramatikk denne gangen...


7
Jeg har tenkt til å ha Model S lenge. Perfekt bil for meg. Og vi vet at engangsavgiften på dyre elbiler vil komme før eller senere.

Nå stiger oljeprisen og krona styrkes. Når kommer prisreduksjonen? Og hva er max bra timing for kjøp av neste Model S tatt leverinigsdato og avgifter i betraktning?

Jeg tenker at kanskje starten på 2017 vil være et bra tidspunkt å bestille neste bil - hva tenker dere andre? Noen med samme tanker og samme plan?

8
Kjøp og salg av deler og utstyr / Tesla UMC ønskes kjøpt!
« på: Torsdag 31. Mars 2016, klokken 16:28 »
Ja er det noe mer å si? Min ble ødelagt og jeg ønsker å kjøpe en å ha i reserve. Trenger ingen adaptere, ei heller den shukoadaptersaken som følger med. Kun UMC

Send PM

9
Model S / Hærverk på min Tesla i hotellets egen parkeringsgarasje - æsj!!
« på: Mandag 28. Mars 2016, klokken 10:28 »
Javel, nå har jeg og familien vært på påskeferie i Stavanger. Der hadde jeg sikret meg hotellovernatting på et sted som hadde parkeringskjeller med lademuligheter - alt vel så langt. De har til og med bilde av en Tesla på hotellsidene sine der de beskriver hvor fine lademulighetene er.

Natt til hjemreisedag opplevde jeg imidlertid at noen hadde røska ut min ladekabel slik at den gikk i stykker og munnstykket hadde røket tvers av, den innerste låste delen måtte jeg pirke ut med et skrujern.

Hva gjør man med sånt? Jeg sa i  fra i resepsjonen, de fraskrev seg alt ansvar. Jeg har skrevet mail til Sikkerhetssjefen og Hotelldirektøren og forklart situasjonen og bedt dem om å dekke kostnaden til ny UMC.

Garasjen har visstnok overvåkingskamera men hvor langt kan man evt komme med det? Trolig ikke enkelt å identifisere røveren der. Blir jo årets påskekrim.

Går det an å reparere en UMC som har røket slik jeg beskriver eller er det bare å kaste i søpla?

10
Konfiguratoren er nå åpen for min reservasjon fra 16.09.2013 og den estimerer levering i midten av 2016. Hva det nå kan bety i praksis...

Pris: 25 000 for selve reservasjonen + det innskuddet på 31 000 som jeg har betalt. Sistnevnte 31 000 blir jo trukket fra kjøpsprisen, dette er mitt depositum.

Ta kontakt med PM om du er interessert.

11
Model S / Teslaens evne til å beregne egen rekkevidde - hvor mye kan man stole på den?
« på: Fredag 19. Februar 2016, klokken 08:45 »
Jeg skal på langtur og legger inn adresse i navi. Så går jeg på Energy appen og ser hvor mange prosent bilen estimerer at jeg har igjen når jeg har nådd min destinasjon.

Det jeg lurer på er om bilen kalkulerer med effekten av høydemeter og temperatur eller om det bare er fartsgrense når den gjør sitt estimat på gjenstående prosent ved ankomst? Hva med meldt vær?

Om dette temaet er diskutert godt og nøye et annet sted så gi meg et lite hint typ. lenk.

12
Lading av Tesla / Lading på Gardermoen - hvilken overgang må man bruke på plassene?
« på: Tirsdag 02. Februar 2016, klokken 11:35 »
Jeg  hadde bilen inne i P10 på 3L plassene forrige uke. Der er det jo mange plasser med shuko uttak men allikevel var det på nippet til at jeg ikke fikk ladet. Kun 1 plass med shuko å oppdrive på 3L og 3K.

Derimot, på andre siden av 3L plassene, er det MASSE ledige elbilplasser. Men der må man ha en overgang.

Spørsmålete er - hvilken? Noen som vet? Og hvor man får kjøpt slike?

13
Model S / Nå har X kommet. Tror vi at alle S - eiere nå ønsker seg hit?
« på: Onsdag 30. ſeptember 2015, klokken 08:51 »
Jeg lurer på en ting:

Kommer Finn.no til å bli stappfull av S til salgs, alle vil ha X, slik som det jo var tendenser til da D modellene kom?

Nå vet jo jeg og alle andre X reservatører som også har en S hva X egentlig ble, ikke så mange hemmeligheter nå ut over pris. Og om man antar dollar 7.70, vil vi da gå over til X?

Mao er dette en samme "Må ha" følelse som det var da D modellene kom?


14
Model S / Fra Moss til Gardermoen for å rekke et fly 09:20 på tirsdag
« på: Fredag 18. ſeptember 2015, klokken 15:44 »
Jeg kjører aldri i Oslo med min Tesla i rushtiden men på tirsdag skal jeg rekke et fly 09:20. Jeg kjører fra Moss.

Jeg vet at dette ikke er eksakt vitenskap men om jeg kjører gamle Mossevei - er det da sannsynlig at jeg sklir gjennom rushet i kollektivfeltet? Eller er det her det ikke lenger er lov å kjøre i kollektivfeltet?

Flybussen fra Moss kjører jo her.

Eller må jeg regne med mye trøbbel på den tiden av dagen selv om Tesla kan kjøre i kollektivfelt? Blir jo å kjøre gjennom Oslo rundt 08:00.

Svar fra erfarne Oslopendlere tas imot med takk :)

15
Kjøp og salg av deler og utstyr / 19" teslafelger med vinterdekk ønskes kjøpt
« på: Fredag 07. August 2015, klokken 09:18 »
Så nytt som mulig og med sensorer.

Sider: [1] 2