Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - hansob

#1
TEST TEST TEST / Test
lørdag 18. mars 2023, klokken 16:33
Test
#2
Ampera-e/Chevrolet Bolt / Resette bilen
søndag 17. juni 2018, klokken 23:19
Jeg fikk ikke start på bilen i dag fordi den ikke kjente igjen nøkkelen. Etter noen forsøk så jeg på displayet at jeg skulle legge nøkkelen på en egen plass ved armlenet. Etter atter noen forsøk fant jeg ut at denne plassen var i det nederste rommet under armlenet. Jeg fikk da start på bilen men fikk ikke satt den i gir fordi den påstod at det var feil på rattlåsen. Jeg ante da at det antagelig var noe som hadde hengt seg opp og fant ut at jeg ville prøve en hard reset. Jeg har vært borte i noe tilsvarende før på Leaf-en og har en 10mm fastnøkkel liggende for å kunne koble fra 12v på batteriet. Jeg fikk da satt bilen i gir og den fungerte normalt. Det var på høy tid for dette skjedde selvfølgelig i det jeg skulle kjøre av fergen i Moss. Det var bare sekunder om å gjøre på at jeg måtte bli med en ekstra tur over fjorden...
#3
TEST TEST TEST / Test
mandag 04. juni 2018, klokken 22:16
test
#4
Jeg har nå brutt kontrakten og annonsen er ikke lenger aktuell.


Jeg har bestilt to elbiler og må selge den ene.
Alternativt kan jeg bryte kontrakten mot et lite gebyr.
Jeg får Leafen allerede til mandag så jeg må bestemme meg om å hente ut bilen eller bryte kontrakten i løpet av helgen.
Bilen er sort og er en Launch Edition med LED lys. Så vidt jeg har forstått er utstyret på denne det samme som en Tekna modell bortsett fra at den ikke har delskinn eller Bose anlegg.
Dette er en norsk bil kjøpt hos merkeforhandler i Østfold.
Jeg har ikke bestilt denne bilen for å prøve å tjene penger på den så jeg selger den eventuelt til en gunstig pris.
Ta kontakt i løpet av helgen hvis det er interesse.
#5
TEST TEST TEST / Test igjen
søndag 25. mars 2018, klokken 13:29
#6
TEST TEST TEST / Test igjen
mandag 12. februar 2018, klokken 20:59
bla bla
#7
TEST TEST TEST / test
onsdag 10. januar 2018, klokken 15:12
#8
TEST TEST TEST / Test
onsdag 27. desember 2017, klokken 22:38
fgsgsdgsdgsdgsdg
#9
elbil.no og elbilforumets nettsider / Delforum for VW I.D?
mandag 04. desember 2017, klokken 22:14
Kan vi få et eget delforum for VW I.D. ? Produksjonen av denne bilen skal starte om 100 uker og jeg synes det er mange sider ved denne bilen som er verdt å diskutere. Spesielt er MEB plattformen som skal brukes i denne bilen og etterhvert i flere andre modeller interessant.
Åpne gjerne for generell diskusjon om VW på dette VW-forumet også.

https://www.volkswagen-media-services.com/en/detailpage/-/detail/Volkswagen-starts-countdown-to-start-of-production-of-first-ID-model/view/5937922/7a5bbec13158edd433c6630f5ac445da?p_p_auth=wHpRpz6O   
#10
Leaf 2018- 40kWt og 62kWt / Nye Leaf i flere farger?
onsdag 08. november 2017, klokken 19:21
Jeg var på visning av Leaf i Sarpsborg i dag, og der sier selgerne at man nå kan bestille bilen i flere farger. Man får da en bil uten LED lys men ellers tilsvarende de svarte og sølvgrønne. Disse bilene kan leveres i mars, altså tidligere enn de to standardfargene hvor de fortsatt sier april/mai.
De sier at Nissan Norge har fått tildelt en ekstra ladning med biler som egentlig var planlagt for et annet marked, og at de derfor har halogenlykter  istedenfor LED.
#11
Elbiler i media / Mercedes kjører TV reklame for EQ
torsdag 31. august 2017, klokken 22:40
Så tilfeldigvis en reklamesnutt på TV2 i kveld. Hovedbudskapet var omtrent slik:

"I 2019 lanseres vi EQ"
"Snart kan du reservere den"

#12
Elbiler i media / Ny type bremser for elbil
mandag 14. august 2017, klokken 23:54
Continental har introdusert en skivebrems/felg med skiver i aluminium som skal holde hele bilens levetid.
Rust og feil på bremser har jeg hatt på samtlige biler jeg har hatt, så dette er noe jeg kunne tenke meg. Eneste ulempen er at bremsene krever en spesialfelg.
https://www.continental-corporation.com/en/press/press-releases/an-innovative-wheel-and-braking-concept-for-electric-vehicles-92514
#13
TEST TEST TEST / Test
fredag 21. juli 2017, klokken 19:21
bilde
#14
Fortum har fått på plass fire (!) hurtigladere på Svinesundparken ved avkjøringen til Halden.

http://www.fortum.no/pressemeldinger/na-kan-du-lade-bilen-pa-vei-til-shopping-sverige/
#15
Brukererfaring Ladeutstyr / Reklamere på Charge-Amps Spark?
onsdag 07. juni 2017, klokken 16:25
Hei, jeg har en Charge Amps Spark Coolgrey hvor låsearmen har knukket tvert av. Jeg hadde forventet at dette var en reklamasjonsak men jeg får dette svaret.

"Dessverre så er ikke dette en reklamasjons sak. Hadde dette vært en feil på ladingen eller fuktskader eller lignende så hadde dette  helt klart vært en reklamasjons sak, eller om dette hadde vært et kjent problem. Dette er det første tillfellet jeg har hørt om med knekt metalldel. Beklager dette. så må bare henvise til det service senteret skrev tidligere. "

Servicesenteret tar fast pris på kr 1500 for enten reparasjon eller innbytte.

I utgangspunktet spurte jeg bare etter en ny låsearm for å bytte denne selv, men de sier de ikke har lov til å selge deler.
Reklamasjonsretten må vel gjelde hele produktet og ikke bare primærfunksjonen?
Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal ta dette videre med forbrukerrådet eller lignende, hva synes dere andre?
#16
TEST TEST TEST / Test
torsdag 19. mai 2016, klokken 22:35
Nytt emne
#17
Leaf 2010-2017 / Standardutstyr i Leaf
torsdag 08. oktober 2015, klokken 17:04
En 10 mm fastnøkkel! Med en slik kan man enkelt løsne en batteripol for å resette bilen.
Jeg fikk bruk for denne her om dagen på vei fra Oslo til Halden. Jeg skulle lade litt hos Kiwi i Moss, men fikk feilmelding på laderen. Jeg tok ikke dette så tungt da det er flere ladere i området. På vei til neste lader i Rygge så jeg at en varsellampe var tent (En gul bil med utropstegn). Rygge var opptatt så jeg dro videre til McDonalds Sarpsborg. Når jeg så fikk feil også på denne laderen så ble jeg litt svett. Bilen ville heller ikke starte lading fra Type-2 uttak. Fikk bare et pip og ingen blå lys. Det var da jeg kom på å ha lest om trikset med å resette bilen ved å ta strømmen. Dette løste faktisk problemet! Ladingen startet heldigvis normalt.

PS, i etterkant kom jeg på at Leafspy Pro har mulighet for å lese og resette feilkoder (DTCs). Jeg vet ikke om det hadde løst problemet mitt, men hadde jeg husket på dette ville jeg ihvertfall prøvd dette først.
#18
Lading i Europa / Lade-roaming i Europa
mandag 28. september 2015, klokken 20:45
Fortum sier de skal ha på plass europeisk betalingsløsning i løpet av høsten. Det er Intercharge fra firmaet Hubject som er aktuell. Det hadde jo vært veldig positivt om dette kunne bli en standard som alle ladeoperatører bruker.

http://www.intercharge.eu/index.php?id=12&L=1


#19
Euroleaf / Servicehefte til EU Leaf
lørdag 19. september 2015, klokken 19:29
Hei, jeg skal ha første service på min franske Leaf, men jeg har jo fransk servicehefte. Verkstedet sier de kan bestille norsk servicehefte, men jeg har ikke fått pris på det ennå. Det originale hefte må jeg jo beholde uansett pga. garantipapirene. Hva har dere andre med EU Leaf gjort?
#20
Lading i Sverige og Danmark / Nytt ladenettverk i Sverige
søndag 12. april 2015, klokken 18:11
Öresundskraft og Eltel skal bygge ett nettverk av ladere langs hovedveiene i midt- og syd Sverige. Det er snakk om ikke færre enn 35 hurtigladere og de skal være i drift allerede oktober 2015! Imponerende hastighet hvis de holder den tiden.
Skulle ønske vi kunne få en tilsvarende satsing langs hovedveier i Norge. Vi har jo tross alt ganske mange flere elbiler enn Sverige ...

http://www.mynewsdesk.com/se/oresundskraft/pressreleases/oeresundskraft-storsatsar-paa-elbilsladdning-1045695
https://blixtgordon.wordpress.com/2015/02/15/oresundskraft-elektrifierar-sverige/
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA